SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

UPDATE Reacții dure din Serbia după ce Djokovic a pierdut procesul: „O decizie scandaloasă și o pată pe întreaga Australie!” + cum a comentat președintele

Sârbii îi iau apărarea lui Djokovic după ce acesta a pierdut procesul
Foto: Imago
Sârbii îi iau apărarea lui Djokovic după ce acesta a pierdut procesul Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 ianuarie 2022 09:31 / Actualizat duminica, 16 ianuarie 2022 12:17

Sârbul Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) a pierdut apelul făcut după decizia de anularea a vizei pentru Australia și nu va putea juca la primul turneu de Grand Slam al anului.

UPDATE 12:15 Președintele Serbiei sare în apărarea lui Djokovic

Aleksandar Vucic, președintele Serbiei, a oferit o reacție de ultim moment, după ce Novak Djokovic a primit vestea că trebuie să fie expulzat din Australia. Oficialul se solidarizează cu Nole și critică autoritățile de la Antipozi.

„Cei care cred că au luat această decizie în baza unor principii au arătat că nu au principii. Au maltratat un tenismen timp de zece zile pentru a-l anunţa în ultimul moment despre o decizie care era luată de la început. Novak a fost hărțuit, a fost o adevărată vânătoare de vrăjitoare împotriva unei persoane și a țării noastre. Prin Novak, au vrut să arate cum funcționează ordinea mondială”, a spus Vucic, conform Eurosport

Cu doar o zi înainte de startul Australian Open, Novak Djokovic a aflat că nu poate intra în țară. Presa din Serbia „a luat foc” după ce liderul ATP a fost obligat să părăsească Australia.

Novak Djokovic, prima reacție după ce a aflat că va fi deportat: „Înainte de alte comentarii, asta urmează să fac”
AUSTRALIAN OPEN
Novak Djokovic, prima reacție după ce a aflat că va fi deportat: „Înainte de alte comentarii, asta urmează să fac”

„Un complet de trei judecători, condus James Alsop, a decis ca Novak Djokovic să fie expulzat, deoarece se presupune că există pericolul răspândirii mișcării anti-vaccinare în Australia. Nu au dat o explicație amănunțită, dar au spus că va ajunge la public în zilele următoare. 

Este evident că Novak a devenit un pericol pentru întreaga conducere politică a Australiei și pur și simplu nu trebuia să fie lăsat să joace la Australian Open. E o decizie scandaloasă! O decizie ce va rămâne pentru totdeauna ca o pată pe sistemul judiciar din Australia, o pată pe întreaga țară și o pată pe Australian Open”, au scris sârbii de la telegraf.rs.

Novak Djokovic a pierdut procesul!

Novak Djokovic a pierdut procesul privind anularea vizei sale și nu va putea participa la Australian Open 2022. Decizia a fost luată în unanimitate de o instanță federală, formată din 3 judecători. 

Marele campion sârb nu va fi prezent la startul Australian Open, turneu pe care l-a câștigat de 9 ori de-a lungul carierei și ratează șansa de a ajunge la 21 de turnee de Grand Slam. Nole va trebui să plătească și cheltuielile de judecată și nu mai are posibilitatea de a face apel, anunță The Age. Următorul pas va fi deportarea sârbului din Australia.

Citește alte știri din tenis:

Ce se întâmplă pe tabloul masculin de la Australian Open » Un jucător de pe locul 150 îi la locul lui Novak Djokovic

Cum arată acum cotele la pariuri » Cine e favorit să câștige Australian Open după deportarea lui Djokovic

Playtech: Anunțul momentului pentru pensionarii care primesc pensia pe card. Ce se întâmplă cu talonul mov


Comentarii (19)
176901212832165
Dan Petnaise  •  16 Ianuarie 2022, 18:22

Milioanele de sârbi din Australia se vor întoarce în Serbia, acum. :)))

viforul
viforul  •  16 Ianuarie 2022, 17:26
Postat de Mada Madalina pe 16 Ianuarie 2022, 11:28

Sarbii sa faca legi la ei in tara !

Pai dacă ar face asta, ar dispărea. Mai bine așa, fiecare face ce vrea. In final, scapă cine poate.

viforul
viforul  •  16 Ianuarie 2022, 17:17
Postat de 1cesare pe 16 Ianuarie 2022, 10:44

Li se rupe australienilor de protestul sârbilor :)) nole a primit ce a meritat …dispreț! Din 128 de jucători pe tabloul principal 127 vaccinați +1 novax . Nu poți concura într-un turneu sfidând regulile!

Care protest? Ăla cu horele din piața? Parca erau la căminul cultural după ce și-au salariile de la CAP!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează