SPORTURI  »  TENIS  »  DEZBATERE

Ciudățeniile lui Novak Djokovic! După poziția anti-vaccin, dialog aiuritor pe Instagram: „Moleculele apei reacționează la emoțiile noastre! Putem transforma apa toxică în apă vindecătoare”

Djokovic, dialog controversat pe Instagram! Sârbul, pus din nou la zid: „Nole, e periculos ce faci! Cum să zici așa ceva?!”
Djokovic, dialog controversat pe Instagram! Sârbul, pus din nou la zid: „Nole, e periculos ce faci! Cum să zici așa ceva?!”

Articol de GSP - Publicat luni, 18 mai 2020 09:44

Novak Djokovic, liderul mondial ATP, a discutat cu un adept al vindecării alternative, expunându-și anumite idei pe care unii le dezaprobă. 

În ultimele săptămâni, Novak Djokovic a avut tot felul de conversații pe platformele sociale, cele mai multe pe Instagram. 

Pe lângă Andy Murray sau Maria Sharapova, liderul mondial l-a găzduit și pe Chervin Jafarieh, un adept al vindecării alternative, care are o firmă numită CYMBIOTIKA, una care vinde suplimente alimentare fără chimicale, așa cum este scris pe site-ul lui. 

Suplimentele sunt recomandate pentru a reduce anxietatea, pentru a îmbunătăți sistemul imunitar și pentru calmarea sistemului central nervos. Scopul discuției lor era de a împărtăși cu fanii ce înțelege Djokovic prin detoxifierea naturală a corpului.

Djokovic: „Putem transforma apa sau mâncarea poluată”

O parte a discuției a alunecat dincolo de acest subiect și a atras atenția multor jurnaliști, ei extrăgând secvența de dialog în care Novak susține că puterea gândurilor pozitive poate transforma structura moleculară a apei. 

„Cunosc anumiți oameni, care prin încărcătura energetică, au reușit să transforme prin puterea rugăciunii cea mai toxică mâncare sau apa poluată în cea mai vindecătoare, pentru că apa reacționează.  Oamenii de știință au demonstrat printr-un experiment că moleculele reacționează în funcție de emoțiile noastre”
- Novak Djokovic

Atât Novak, cât și Jafarieh și-au susținut teoriile invocându-le pe cele ale lui Masaru Emoto, un doctor în medicină alternativă.

Responsabilitatea de a fi numărul unu 

Jurnalistul american Jon Wertheim crede că Djokovic ar trebui să fie mai atent la oamenii pe care-i validează. 

„În timp de pandemie, când teoriile conspirației sunt în prim-plan, când unii încurajează consumul de înălbitor și razele ultraviolete sunt văzute ca având efecte benefice trebuie să aibă grijă ce mesaje transmite. Sunt tot felul de consecințe. Am fost dezamăgit să văd acel dialog. Există o mare responsabilitate care vine la pachet cu faptul că ești numărul unu în lume, iar una dintre ele este să respecți știința și adevărul obiectiv” 
- Jon Wertheim

Pe lângă jurnaliști și oamenii din lumea tenisului s-au sesizat. Americanca Mary Carillo a spus la Tennis Channel: „Nu e o surpriză pentru mine că Novak vorbește în acest mod. Dar mi se pare periculos ceea ce face el. Sunt foarte tulburată de faptul că el și celălalt tip susțin că pot schimba apa toxică în potabilă”

Anti-vaccin, cu un nou membru în staff

Liderul mondial nu este la primele valuri pe care le face în această perioadă de pauză. El a stârnit diverse comentarii atunci când a spus că nu este adeptul vaccinării și că nu ar vrea să se vaccineze împotriva COVID-19 pentru a merge la turnee. 

Novak Djokovic este cunoscut drept un adept al vindecării fără ajutor medical, al meditației. În 2018, când a avut probleme la cot a evitat multă vreme să ajungă în sală de operație. În aceeași perioadă mulți l-au criticat pe Nole pentru că renunțat la oameni din staff pentru a asculta sfaturile lui Pepe Ilmaz, antrenor de tenis care folosește o abordare spirituală a sportului. 

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri din tenis:

Rafael Nadal intră în polemică și îi răspunde lui Novak Djokovic: „Va trebui să se vaccineze. Dacă ATP ne obligă, așa vom face”

Simona Halep și Bianca Andreescu sunt prietene sau nu? Răspunsurile la întrebarea care-i macină pe fani

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  20 Mai 2020, 11:14

Prostii se mira si dau a lehamite din mana. Au fost facute teste de durata asupra diferitor mostre de apa (lacuri, rauri, balti naturale, etc) si s-a demonstrat prin analize chimice/fizice ca apa dintr-un vas asupra caruia se spune rugaciunea Tatal nostru si se executa un numar de (7) cruci, devine mult mai putin incarcata cu bacterii daunatoare( de sute, de mii de ori). Cititi despre experimentele fizicianului Angelina Malakhovskaya(de exemplu).

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close