SPORTURI  »  TENIS  »  ALEGERE

Djokovic și-a ales noul antrenor, după despărțirea de Agassi și Stepanek

Novak, la un antrenament cu Vajda în 2016. foto: Guliver/GettyImages
Novak, la un antrenament cu Vajda în 2016. foto: Guliver/GettyImages

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat miercuri, 11 aprilie 2018 16:39

Fostul jucător de tenis slovac Marián Vajda este noul antrenor principal al lui Novak Djokovici (nr. 13 ATP).

Potrivit publicației sârbe Novosti, primul turneu la care Vajda îl va însoți pe Djokovic este cel de la Monte Carlo, care va începe săptămâna viitoare. Aceeași sursă susține că deși în prezent nu există niciun contract de colaborare, antrenorul slovac a fost de acord să îl ajute pe fostul lider mondial, care a rămas fără antrenor după despărțirea de cehul Radek Stepanek și americanul Andre Agassi. Jucătorul de tenis în vârstă de 30 de ani s-a antrenat deja sub comanda lui Vajda, duminică, pe terenurile din Marbella, Spania.

"Marian a venit să îl ajute pe Novak. În prezent, nu există niciun acord cu privire la o colaborare viitoare, și nici nu s-a discutat o altă durată pentru activitatea lor curentă", a declarat purtătorul de cuvânt al sârbului.

Astfel, Vajda revine ca antrenor principal al lui Djokovic după mai bine de patru ani. Cei doi au început colaborarea în 2006, când slovacul a fost numit în fruntea conducerii tehnice a lui Nole. În decembrie 2013, Boris Becker a devenit antrenorul principal al lui Djokovic, iar Vajda a rămas în echipa tehnică a sârbului, până în mai 2017.

În vârstă de 53 de ani, Vajda a activat timp de 10 ani în tenisul profesionist (1984-1994), ajungând cel mai sus pe locul 34 (Septembrie 1987).

sursa: mundodeportivo.com

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
observator979
observator979  •  11 Aprilie 2018, 21:14

Djokovic e un mare campion, dar a cazut din top de cand a fost acaparat de viata de familie. E dreptul lui ca om, sa se ocupe mai mult de familia sa, dar ma cam indoiesc ca mai are aceleasi sanse sa revina sus, ca marii burlaci din tenis. Federer a reusit sa revina de la familie la cariera, dar probabil e destul de greu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează