SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS / FINALA

Doar O SINGURĂ înfrîngere are Nadal la Roland Garros, cu Soderling, în 2009. Îl bate Federer în finală?

Rafael Nadal şi Roger Federer
Rafael Nadal şi Roger Federer

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 04 iunie 2011 20:10

Oricînd s-a chinuit să reuşească meciul carierei pe zgură, Andy Murray nu a reuşit să-i pună mari probleme spaniolului Rafael Nadal, care s-a calificat în finala de la Roland Garros după un sec 3-0 administrat britanicului.

Nadal şi-a crescut nivelul de joc cu fiecare set disputat în ultima săptămînă, astfel că Roger Federer are de ce să se teamă în perspectiva finalei. În 2008, Nadal l-a învins în ultimul act de la Paris pe multiplul campion elveţian cu 6-1,6-3,6-0, iar ibericul are de gînd să îşi confirme din nou statutul de favorit în cel mai important concurs disputat pe zgură în circuitul ATP.

Federer pare însă pe val, mai ales după victoria obţinută ieri în faţa lui Novak Djokovici, cel mai în formă tenismen din circuit la ora actuală. Sîrbul nu mai pierduse de 43 de meciuri pînă la întîlnirea cu FedEx, care l-a trimis acasă pe numărul 2 mondial după 4 seturi în care Federer rareori a scăpat controlul partidei. Totuşi, Federer va avea un meci cu totul şi cu totul diferit în faţa rapidului şi versatilului Nadal.

Spaniolul are cifrele de partea sa în duelurile directe cu Federer. Din 13 partide jucate pe zgură între cei doi, elveţianul nu a cîştigat decît în două ocazii. Istoria turneului parizian întăreşte şi mai mult supranumele de "Regele Zgurei" pe care l-a dobîndit de-a lungul timpului Nadal: acesta nu a pierdut la Roland Garros decît în faţa unui singur jucător, suedezul Robin Soderling! Se întîmpla în 2009, în turul al patrulea al competiţiei.

Cu toate acestea, dacă Federer îşi va păstra serviciul puternic şi precis pe care l-a etalat în faţa lui Djokovici, avem şanse să vedem un meci extrem de echilibrat, în care fiecare dintre cei doi combatanţi îşi vor folosi atuurile din plin.

Nadal se bazează pe forehandul său criminal, dar şi pe un joc de picioare care îi permită să rămînă în punct în cele mai grele situaţii. Nadal are are încredere mare în jocul său defensiv şi este interesant de văzut dacă Federer va folosi şi în finală aceeaşi tactică bazată pe agresivitate şi atac care l-a scos din meci imediat pe Djokovici, în semifinale.

Cu un voleu ucigător şi forehand-uri aproape imposibil nereturnat, Federer are şanse să mai echilibreze balanţa la capitolul meciuri directe cu Rafael Nadal, unde spaniolul stă excelent: 16 - 8!

Toate cotele finalei de la Roland Garros, AICI! Federer are cota 3.00 pentru victorie

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
myty77
myty77  •  04 Iunie 2011, 23:04

Mai puțin numele. Oare când o să afle și 'ziarul de sport numarul 1' că pe numărul 2 mondial la tenis masculin îl cheamă Đjoković, și nu Djokovici?

myty77
myty77  •  04 Iunie 2011, 22:43
Postat de puffl pe 04 Iunie 2011, 22:31

articol copiat(de fapt mai bine zis tradus) de pe site-ul turneului...va "pricepeti" :) daca nu e ceva ce a zis jiji sunteti al pamant. pacat.

Mai puțin numele. Oare când o să afle și că pe numărul 2 mondial la tenis masculin îl cheamă Đjoković, și nu Djokovici?

puffl
puffl  •  04 Iunie 2011, 22:31

articol copiat(de fapt mai bine zis tradus) de pe site-ul turneului...va "pricepeti" :) daca nu e ceva ce a zis jiji sunteti al pamant. pacat.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează