SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS / US OPEN

E rindul lui?

Articol de GSP - Publicat marti, 28 august 2007 00:00

Novak Djokovici spera sa dea lovitura la aceasta editie a turneului de la Flushing Meadows. Are toate atuurile pentru a triumfa. Un joc laudat, dar si temut de adversari. O personalitate pregnanta, ce-l preface in favorit al tribunei. Un salt considerabil in ierarhii, de pe locul 16 la inceputul anului pina pe 3. Patru turnee cistigate in 2007, plus semifinale la Roland Garros si Wimbledon. E, oare, vremea sirbului in virsta de 20 de ani? El spune: "De ce nu?".

Djokovici putea ajunge schior, ca parintii lui. Acestia au un restaurant, "Taurul rosu", cu pizza si clatite, in statiunea de schi Kopaonik. "Sintem faimosi pentru clatitele noastre. Sint cele mai bune din tara", se lauda Novak, care spune ca acestea se pot umple cu brinza, sunca, zahar sau ciocolata. Dupa ce au deschis localul, parintii lui Djokovici au construit si trei terenuri de tenis in apropiere. Viitorul pustiului era decis. Tot ce ii trebuie acum e un rezultat mare.

Aceasta editie a US Open-ului il poate trimite pe Novak in prima finala de Mare slem. Ar fi si conditia ca Roger Federer sa-l ia cu adevarat in serios. "Cel mai important lucru pentru el este sa arate ca se poate descurca si in turneele de Grand Slam. Cit timp n-o face, imi pare rau, dar tipi care au jucat finale in trecut, ca Roddick, Gonzalez, Baghdatis, Nadal si eu, in principiu, sintem deasupra. Trebuie sa ajunga acolo ca sa fie considerat un adversar tare", spune elvetianul. Raspunsul poate veni curind. Novak incepe azi campania US Open 2007. Pina unde va merge?

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează