SPORTURI  »  TENIS  »  REACȚIE

Ministrul Eduard Novak îi răspunde lui Țiriac: „Mama avea o vorbă despre bătrâni”

Ministrul Eduard Novak i-a răspuns lui Țiriac / Sursă foto: Facebook
Ministrul Eduard Novak i-a răspuns lui Țiriac / Sursă foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat marti, 06 iulie 2021 10:57 / Actualizat marti, 06 iulie 2021 12:39

Eduard Novak (44 de ani), ministrul Tineretului și Sportului, a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit din nou despre scandalul momentului în tenisul românesc, cel legat de neparticiparea jucătoarelor din România la Jocurile Olimpice.

Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Patricia Țig nu vor merge la Tokyo, astfel că România nu va avea reprezentată pe tablou feminin de simplu. România va avea două sportive la dublu, pe Monica Niculescu și Raluca Olaru. 

Chiar dacă Irina Begu și Sorana Cîrstea au informat recent despre natura accidentărilor cu care se confruntă, Eduard Novak continuă să rămână tare pe poziții: „Ce pot să spun referitor la tenis? Declarațiile mele au fost strict pe neparticiparea la Olimpiadă. 

Nu pot declara sportivele că au probleme medicale, când acestea joacă la Wimbledon”, a afirmat ministrul. 

Novak a fost ironizat ieri de Țiriac, iar răspunsul ministrului a venit astăzi: „Mama m-a învățat un lucru: trebuie să respecți bătrânii. Așa că nu pot să comentez mai mult”.

Această Federație nu a fost finanțată patru ani de către MTS, dar a avut probleme juridice destul de importante. Dar COSR a finanțat, iar COSR trebuie să facă o evaluare și să aducă o decizie în acest sens - Eduard Novak

Scandal la vârf! Cozmin Gușă îl acuză de sabotaj pe Ion Țiriac: „E omul negru al săptămânii”
JOCURILE OLIMPICE
Scandal la vârf! Cozmin Gușă îl acuză de sabotaj pe Ion Țiriac: „E omul negru al săptămânii”

Ion Țiriac, noi declarații virulente la adresa lui Eduard Novak: „E lefter!”

Ion Țiriac a continuat ieri bătălia de la distanță cu Eduard Novak, omul din fruntea MTS

„Dacă taie ceva domnul Novak, trebuie să fie ceva ce există. E un om cumsecade, e lefter, nu are doi bani în buzunar. Se face că dă bani la COSR; dar noi nu am avut bani să facem zgura la Fed Cup. E o furtună într-un pahar cu apă. Mai bine s-ar duce la Guvern să ceară milioanele de dolari care ni se cuvin”, a mai spus Țiriac.

Irina Begu are mononucleoză, Sorana a jucat la Wimbledon cu ruptură

Irina Begu (30 de ani, 79 WTA), elimintă în turul III la Wimbledon anul acesta, a anunțat că a fost diagonisticată cu mononucleoză.

În mod normal, Irina Begu ar fi trebuit să reprezinte România la Jocurile Olimpice. Acuzată în spațiul public de rea-credință, Irina Begu a ținut să lămurească misterul absenței sale de la Tokyo, cauzată chiar de boala cu care a fost diagnosticată.

Mi-aș fi dorit mult să pot să joc la a treia ediție consecutivă a Jocurilor Olimpice. Îmi pare rău că nu pot fi acolo, îmi făcusem o întreagă strategie pentru asta. Dar mi-am dorit ca fanii să înțeleagă de ce nu pot juca și tot ce mi s-a întâmplat anul acesta - Irina Begu, conform Treizecizero

Ar fi fost o onoare să îmi reprezint țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă din păcate nu pot face acest lucru din cauza rupturii musculare suferite în urmă cu cu câteva săptămâni. Pentru mine urmează cel puțin o lună de pauză competițională și în acest moment al carierei mele prioritară este sănătatea. Am refuzat constant orice ajutor financiar din partea Federației și Comitetului Olimpic!!! Dacă aș fi putut să joc aș fi făcut-o din patriotism, cum am făcut deja la Olimpiadele de la Beijing și Londra. - Sorana Cîrstea

VIDEO Ion Țiriac prevede o „catastrofă” după Simona Halep: „E păcat că dispărem! Va fi ca la gimnastică”

Citește și alte știri din tenis: 

Irina Begu a fost diagnosticată cu mononucleoză: „Vreau ca fanii să înțeleagă de ce nu voi fi la Jocurile Olimpice”

Ion Țiriac, ironic după ce și-a anunțat plecarea de la FRT: „Iohannis și Cîțu sunt ocupați, alții nu mai știu”

Sorana Cîrstea explică de ce nu va participa la Jocurile Olimpice

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
manole
manole  •  07 Iulie 2021, 15:24

Dintre toti incompetentii sinecuristi care s-au perindat pe la Ministerul Sporturilor (vezi si cazul lui Bogdan Constantin Matei - zis si Lascarica), Novak ultimul incompetent. Ca nu a dat nimic la FRT e o poveste, dar sa finantezi FRAS cu 800.000 Euro, cand Mageanul nu are niciun sportiv care se da in strainatate pare de noaptea mintii. Apropos, Mageanul e tovaras de manevre cu Lascarica, zis si fostul ministru al sporturilor. Ciudat, nu? Dupa cum pare, Novak parca a cazut de pe bicicleta direct in fotoliul de ministru. Habarnist din fire, e unul dintre cei pusi politic ca sa sifoneze ce se mai poate sifona din banii publici. Umbla vorba ca inainte sa devina minstru, Novak a facut ceva kilometri pe o bicicleta fara sha, exersand semnatura pentru finantarile specifice. Ce derbedei...

tonikross
tonikross  •  07 Iulie 2021, 10:19

Cred ca este cel mai slab ministru din istori Romaniei. Mai este si nesimtit pe deasupra. Prefera sa aloce bani unor federatii care nu au adus nimic sportului romanesc pe plan international. A se vedea federatia de automobilism care primeste bani de la minister fara a avea nici o performanta internationala. Cu banii alocalti se platesc salariile din federatie ale unor neica nimeni. Acest ministru este o rusine. Si pe mine m-a invatat mama sa respect *** si batranii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ovidiu1
ovidiu1  •  06 Iulie 2021, 23:34
Postat de remarque pe 06 Iulie 2021, 12:26

Tiriac spune ceva de genul: ”jucatoarele profesioniste de tenis ale Romaniei, nu merg la Olimpiada pentru ca statul roman nu da bani federatiei de tenis pentru crestrea noilor generatii de jucatori de tenis” Si mai spune ca sportul este important. Da. Sportul de masa. Practicat in masa, aduce beneficii in planul sanatatii fizice si psihice. Sportul profesionist e altceva, e spectacol, e afacere. Acolo sa fie bani privati, tocmai pentru ca e afacere. Faptul ca Halep sau altcineva castiga un turneu sau 10 milioane de EUR nu inseamna pentru roman ca traieste mai bine. Faptul ca un copil ar face o ora de educatie fizica(reala si cu profesor bine pregatit) pe zi ar insemna trai mai bun. Daca ma intalnesc cu un britanic si ii spun ca Halep, conationala mea e locul I mondial nu-l impresioneaza deloc. Nu da nici 5 bani in plus pe mine din cauza mentionata.

Tiriac e miliardar in euro/marci/dolari... ce a facut pentru sportul la nivel de copii si juniori, nimic, sa taca din gura si sa-si cheltuiasca banii pe masini scumpe, de colectie ca asta lipseste Romaniei.. masini

Vezi toate comentariile (21)
Comentează