SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Egalitate după primele două meciuri din finala Cupei Davis! Roger Federer, răpus de problemele fizice! Monfils şi Wawrinka au cîştigat meciurile în care au fost implicaţi

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 21 noiembrie 2014 21:21

Tenismenul Gael Monfils, locul 19 ATP, l-a învins, cu scorul de 6-1, 6-4, 6-3, pe Roger Federer, locul 2 ATP, în cel de-al doilea meci de simplu din finala Cupei Davis, egalînd astfel scorul, 1-1, în partida Franţa - Elveţia, care are loc la Villeneuve d'Ascq, lîngă Lille.
În primul meci de simplu, Stanislas Wawrinka, locul 3 ATP, l-a învins cu scorul de 6-1, 3-6, 6-3, 6-2, pe tenismenul Jo-Wilfried Tsonga, locul 12 ATP.

Prezenţa lui Federer pe teren în această întîlnire a fost în dubiu, după ce elveţianul a abandonat duminica trecută, înaintea finalei Turneului Campionilor de la Londra, din cauza unei accidentări la spate.

Problemele fizice s-au resimţit în jocul lui Federer, care a fost învins într-o oră şi 46 de minute.

Record de fani

Partida a durat două ore şi 25 de minute şi s-a disputat pe zgură, pe o arenă de tenis creată pe Stadionul Pierre-Mauroy, în faţa unei asistenţe record pentru Cupa Davis, de 27.432 de spectatori, dintre care peste 3.000 de fani elveţieni.

Precedentul record a fost înregistrat în 2004, cînd la finala Spania-SUA de la Sevilla au asistat 27.200 de spectatori, tot pe un stadion, Olimpico.

Stade Pierre-Mauroy, arena echipei de fotbal Lille, are o capacitate maximă de 50.000 de locuri.

Sîmbătă, de la ora 16.30, va avea loc meciul de dublu în care se vor întîlni perechea franceză Richard Gasquet/Julien Benneteau şi cuplul elveţian Marco Chiudinelli/Michael Lammer.

Duminică, începînd cu ora 14.00, se vor disputa ultimele două meciuri de simplu: Jo-Wilfried Tsonga - Roger Federer şi Gael Monfils - Stanislas Wawrinka.

Sursa: Mediafax

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează