SPORTURI  »  TENIS  »  DESPĂRȚIRE

Familia Răducanu nu se dezminte! Emma a făcut publică despărțirea: „E cel mai bun lucru pentru dezvoltarea mea”

Emma Răducanu // FOTO: Guliver/GettyImages
Emma Răducanu // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 26 aprilie 2022 10:09 / Actualizat marti, 26 aprilie 2022 10:47

Emma Răducanu (19 ani, 11 WTA) a decis să renunțe la antrenorul ei, Torben Beltz, chiar înainte de turneul de la Madrid, care începe pe 26 aprilie. Jucătoarea este la al treilea antrenor schimbat într-un an!

Campioana de la US Open 2021 a anunțat că a întrerupt după 5 luni colaborarea cu neamțul care le-a mai antrenat în trecut pe Angelique Kerber, Donna Vekic și Carina Witthoeft.

Benoit Paire, în centrul unui scandal uriaș la Estoril: gest controversat la adresa spectatorilor, insulte și amenințări cu moartea primite de francez: „Nenorocitule, te vom ucide!”
ESTORIL
Benoit Paire, în centrul unui scandal uriaș la Estoril: gest controversat la adresa spectatorilor, insulte și amenințări cu moartea primite de francez: „Nenorocitule, te vom ucide!”

Emma Răducanu a renunțat la antrenorul Torben Beltz

„Vreau să-i mulțumesc lui Torben pentru profesionalismul și dedicarea arătate în ultima jumătate de an. Are o inimă mare și am avut o chimie puternică în timpul petrecut împreună. 

Simt că cel mai bun lucru pentru dezvoltarea mea e trecerea la un nou model antrenament, iar LTA (n.r- Asociația de Tenis din Marea Britanie) va asigura interimatul”, a spus Emma, citată de BBC.

Acum, Iain Bates (43 de ani) va fi noul antrenor al Emmei Răducanu, cel puțin pentru turneul de la Madrid (26 aprilie – 8 mai).

Emma Răducanu, 3 antrenori schimbați într-un an

În ultimul an, Emma Răducanu a renunțat la 3 antrenori. După Wimbledon 2021, ea a întrerupt colaborarea cu Nigel Sears și a început să lucreze cu Andrew Richardson. Deși cu el a câștigat US Open, Emma a decis să nu mai lucreze cu el, angajându-l pe Torben Beltz.

Astfel, următorul antrenor permanent al Emmei va fi al 4-lea cu care această lucrează într-un an.

De ce schimbă familia Răducanu antrenorii

În toamna lui 2021, presa din Anglia explica de ce tatăl român al Emmei Răducanu vrea ca sportiva să lucreze cu mai mulți antrenori.

„Cei mai mulți jucători aleg un antrenor cu experiență și cred că el este expertul. Dar cu familia Răducanu este exact invers. Trebuie să-i impresionezi, chiar dacă ai o reputație. Ei pleacă de la principiul că cei mai mulți nu știu despre ce vorbesc. 

Te măsoară din cap până în picioare, își dau seama la ce ești bun, absorb toate informațiile de la tine și după merg mai departe. Este o metodă foarte bună, dar poate răni orgoliile unor persoane care se cred maeștri în antrenorat”, a explicat un specialist în tenis, potrivit The Telegraph.

 „Am avut norocul să lucrez doi ani cu Emma și au fost multe persoane care veneau, pe postul de consultanți. Persoane care dădeau sfaturi. Așa au vrut ei. Emma și tatăl ei doreau informații” spunea atunci antrenorul Matt James, care a făcut parte din echipa britanicei la Wimbledon.

VIDEO Rezumatul meciului Iga Swiatek – Emma Răducanu

Citește și:

Emma Răducanu, premiul pentru „Revelația anului” la Gala Laureus » Cine sunt câștigătorii

Simona Halep și Sorana Cîrstea coboară în clasamentul WTA » Emma Răducanu, cea mai bună clasare din carieră

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
fuller
fuller  •  26 Aprilie 2022, 18:47

Imi este teama ca pentru evolutia ei are nevoie si de un cadru stabil in care sa se concentreze numai pe jocul ei. Ca sa formezi o anumita legatura puternica cu un antrenor, sa construiesti incredere de ambele parti, dureaza can 2-3 ani. Se pare ca exact asta nu doreste tatal ei, sa ajunga un antrenor mai apropiat de Emma, ca sa ii dea stabilitate si incredere.

wittman68
wittman68  •  26 Aprilie 2022, 18:31

Emma joaca destul de bine, cam de locul 50 in lume. Desigur, titlul de la USOpen pare mai mult o gluma. Eu ma indoiesc ca va putea sa progreseze considerabil, chestiunea asta cu mersul la sala pt. o femeie nu aduce un plus semnificativ, ca in cazul barbatilor.

753720451412471
Andrei Ionescu  •  26 Aprilie 2022, 14:44

1.Dupa titlul de grand slam trebuia sa nu schimbe antrenorul 2.Atunci datorită așteptărilor mari si a presiunii trebuia sa-si angajeze un psiholog foarte bun 3.un psiholog si lucru la sala de forță

Vezi toate comentariile (8)
Comentează