SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

VIDEO Emma Răducanu, primul discurs în fața suporterilor români: „Vă iubesc!”

Emma Răducanu se simte foarte bine în România +7   FOTO
Emma Răducanu se simte foarte bine în România

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 octombrie 2021 18:00 / Actualizat duminica, 24 octombrie 2021 22:12

Emma Răducanu (18 ani, locul 24 WTA) a ajuns vineri seara în România. Ea va participa la Transylvania Open, turneul WTA250 de la Cluj-Napoca. La una dintre ultimele ședințe de pregătire, Emma a rostit câteva cuvinte în română în fața publicului care a adorat momentul.

„Nu vorbesc foarte bine, dar pot să încerc. Vreau să vă mulțumesc foarte mult. Oamenii au fost foarte prietenoși cu mine, mi-a fost dor de voi. Iubesc România și publicul de aici”, a spus Emma, vizibil emoționată, în aplauzele spectatorilor. 

A fost ultima zi în care tribunele arenelor sportive au putut fi populate în România. De mâine, accesul fanilor va fi interzis cel puțin pentru o lună.

Emma Răducanu va avea o adversară dificilă în primul tur, pe Polona Hercog (123 WTA).

Întrebată cine o antrenează în acest moment, Emma a răspuns: „Eu însămi”. Adolescenta britanică s-a despărțit recent de Andrew Richardson, cel care a ghidat-o în triumful de la US Open. Carlos Rodriguez este favorit să devină noul antrenor al Emmei.

Trecem cu toţii printr-o perioadă dificilă. Vreau să le transmit românilor să continue să fie pozitivi, să nu-şi piardă speranţa şi să treacă împreună prin aceste vremuri dificile. Orice se va întâmpla bine, va conta şi mai mult.

Este foarte frumos în Transilvania. Este mai verde, mai multă natură din ce am observat faţă de Bucureşti, unde am mai fost. Îmi place enorm şi acolo, pentru că am amintiri extraordinare, acolo fiind bunica mea. Dar am remarcat diferenţa dintre Transilvania şi Bucureşti

Îmi plac sarmalele şi ciorba, oamenii şi umorul lor. Este foarte bine aici

Emma Răducanu, conform news.ro

Cum a fost primită Emma de fani:

Meciurile de la Transylvania Open vor avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, unde s-au petrecut schimbări majore în ultimele zile. În sală au fost amplasate două terenuri, astfel încât să se poată disputa meciuri în paralel. Terenurile sunt despărțite de cortine negre ridicate la o înălțime de 16 metri. Eforturile logistice sunt, în mod firesc, costisitoare.

„Este un turneu mai costisitor decât cel din vară (n.r. - Winners Open) din cauza acestor provocări logistice. Sărim, cu siguranță, de un milion de euro”, a spus Patrick Ciorcilă, directorul turneului.

Emma Răducanu / Sursă foto FOTO: Guliver/Getty Images
Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu / Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/
+42 FOTO

Transylvania Open, fără spectatori 

Din păcate pentru admiratorii fenomenului, turneul se va desfășura fără spectatori, conform noilor prevederi propuse de CNSU, care au fost trimise spre aprobare Guvernului României. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus „interzicerea participării spectatorilor la competițiile sportive” pentru o perioadă de 30 de zile.

„Suntem șocați. Momentan, sunt doar propuneri CNSU care urmează sa fie transformate în hotărâri de Guvern. Momentan, nu e sigur, încă sperăm că lucrurile se vor schimba”, a reacționat Patrick Ciorcilă pentru GSP.ro.

Mai multe știri din tenis: 

Primii pași spre miliard! Cu ce gigant a semnat Emma Răducanu

Novak Djokovic a răbufnit în fața reporterilor care-l întrebau despre vaccin: „Presa răspândește groază și panică”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
347655969058390
Ion Popescu  •  27 Octombrie 2021, 09:07

Raducanu este o fata minunata. Cuminte, serioasa, muncitoare, foarte buna sportiva, o eleva cu rezultate f. bune la scoala. Un model de om.

10221582065244488
Iancu Teiubesc Mihai  •  27 Octombrie 2021, 08:19

SPERAM SA PIARDA URMATORUL MECI SI SA PLECE DIN ROMANIA NOASTRA IN ANGLIA EI///NU O VREM AICI

robotucigas
robotucigas  •  25 Octombrie 2021, 21:43

Bravo ei și tatălui ei care o face sa știe ca este o româncă. Este un copil pierdut al României ca mulți alți.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează