SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

Emma Răducanu a insistat să vorbească în limba română după prima victorie la Transylvania Open: „Mulțumesc mult, România! Te iubesc!”

Emma Răducanu / Sursă foto: Raed Krishan (GSP) +49   FOTO
Emma Răducanu / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de GSP - Publicat marti, 26 octombrie 2021 22:13 / Actualizat miercuri, 27 octombrie 2021 00:43

Emma Răducanu (18 ani, 23 WTA) a debutat cu victorie la Transylvania Open, după ce a trecut cu brio de meciul extrem de complicat cu Polona Hercog (30 de ani, 123 WTA). Britanica s-a impus în trei seturi, scor 4-6, 7-5, 6-1. 

La finalul meciului, jucătoarea cu origini românești a fost intervievată de Alexandra Dulgheru. Deși vizitează rar România, campioana de la US Open s-a străduit să vorbească în limba română și chiar i-a ieșit. Britanica i-a încântat pe cei prezenți, iar în discursul său a vorbit despre lucrurile care au impresionat-o de când a ajuns la Cluj. 

Emma Răducanu: „Îmi place România foarte mult. Mă simt ca acasă aici!”

„Astăzi a fost un meci dificil, adversara mea a jucat foarte tare, iar eu n-am jucat așa bine. Am câștigat, iar acum simt multă bucurie. 

E un turneu foarte bine organizat, îmi place România foarte mult. Mă simt ca acasă aici! Mâncarea mea preferată? Ciorba de perișoare, sarmalele, mămăliga, papanașii. Înainte de meci n-am mâncat ciorbă de perișoare, ci de legume. Și mai aștept puțin și o să mănânc niște sarmale. 😄

Înseamnă mult pentru mine să joc în țara tatălui meu. Mulțumesc tuturor pentru încurajările primite astăzi și în toată această săptămână. 

Mi-e puțin rușine, dar dacă mai stau aici, voi fi mai bună la acest capitol (n.r. - comunicarea în limba română)”, a spus Emma Răducanu.

A fost greu să revin după primul set. Nu am reușit să returnez bine azi. Mă bucur foarte mult că am avut ocazia să joc aici, în România. Sunt tristă că nu sunt spectatori, dar m-am bucurat de prezența lor la antrenamente. 

Nu am jucat cu Ana Bogdan, dar am vorbit cu ea și e o fată foarte drăguță, foarte veselă. Abia aștept să joc cu ea.

- Emma Răducanu, la Digi Sport

FOTO Imagini spectaculoase surprinse marți la Transylvania Open

Emma Răducanu (foto: Raed Krishan/GSP)
Irina Begu (foto: Raed Krishan/GSP)
Irina Bara (foto: Raed Krishan/GSP)
Irina Begu (foto: Raed Krishan/GSP)
Irina Begu (foto: Raed Krishan/GSP)
+45 FOTO

Gabriela Ruse, despre prima întâlnire cu Emma Răducanu

Gabi Ruse a vorbit des zilele acestea despre Emma și despre relația amicală pe care au legat-o. „Nu se simte grozav când îi spun că sunt întrebată despre ea, spune, «Oh, Gabi, îmi pare rău»”, a povestit românca zâmbind.

„Ne-am întâlnit prima dată în 2018, când eram amândouă în calificări la Wimbledon și cineva din România m-a întrebat dacă o cunosc. 

I-am spus că nu am idee cine este această fată, Emma, dar că voi merge să o văd”, a dezvăluit Ruse. „Ne-am împrietenit însă anul acesta la Notthingam. Am câștigat la dublu cu Monica Niculescu și ar fi trebuit să primim un wild card pentru Wimbledon, din păcate, nu a fost așa și am întrebat-o pe Emma dacă vrea să joace cu mine, iar ea a fost amuzantă, mi-a spus: «Îmi pare rău, Gabi, dar nu pot să joc dublu»

E o persoană foarte drăguță, mă bucur de timpul petrecut cu ea. Am mers și pe afară, la restaurant, am ieșit destul de mult”.

Citește și alte știri din tenis: 

Dezvăluirile jucătoarei române care s-a antrenat cu Emma Răducanu: „Nu ne-am menajat deloc. Are tot ce-i trebuie pentru o carieră de excepție”

Ce luptă! Emma Răducanu revine de la 0-1 la seturi și se califică în turul următor! Urmează duelul cu Ana Bogdan

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (16)
traian_v
traian_v  •  27 Octombrie 2021, 15:43

Ma gandesc cu destula tristete ca sunt destui cetateni romani, de origine maghiara, care traiesc in Romania si care vorbesc limba romana mai rau decat Emma. Sa nu fiu inteles gresit, am o multime de rude si prieteni maghiari care sunt oameni exceptionali ! Despre comparatiile cu Bianca Andreescu, nu e cazul, Bianca este o aroganta, pe cand Emma cred ca se bucura sincer sa joace in tara de case se simte (mai mult sau mai putin) legata.

danny_l
danny_l  •  27 Octombrie 2021, 15:07

Imbucurator faptul ca multi dintre noi nu-si uita radacinile,bravo ei,noi ca si popor suntem descurcareti,oriunde mergem afara ne descurcam,incepand de la oameni cu scoli inalte,pana la ultimul om care baga mana in buzunare si fura,cei din urma nu ne fac cinste,dar daca luam marea majoritate,romanul nu sa facut de ras unde a fost,iar faptul ca aceasta tanara isi recunoaste originile inseamna incseamna ca natiunea noastra mai are multe de spus acolo,in Occident,avem capacitati de nedescris,oameni foarte destepti dfar care Statul Roman se descotoroseste foarte usor,normal ca atunci migreaza spre o tara care sa-i satisfaca visul de a ajunge cineva,de a nu trai in mediocritate,de a nu se gandi la ziua de maine,credeti-ma ,nimeni nu ar fi plecat daca Romania ca si tara ar fi avut grija de cetatenii ei.

marius_r
marius_r  •  27 Octombrie 2021, 13:13
Postat de robotucigas pe 27 Octombrie 2021, 11:57

Din păcate cred ca e a va claca în curând. Vad ca deja presa din Anglia s-a pus pe capul ei. Ca vorbește română, ca spune României "te iubesc". Doar că acești prosti nu știu ca tatăl ei este român, ea este mai mult româncă și asiatică decât o englezoaica urâtă ca fetele lor. Tare îmi este frică ca fata asta ori se va schimba în legătură cu noi, ori va claca și va cade tare în tenis. Ea iubește România, și chiar arată asta nu c a Bianca care era prin toate ziarele din românia. Chiar spuneam, Bianca nu vrea sa aibe deaface cu România. Un om se vede și după chip, Emma în plus arata ce spune prin lumina din ochii ei. Speram sa nu se schimbe, și mai speram ca acești copii talentați, muncitori și deștepți într-o zi sa conducă România. Ei vor înțelege ca este greu sa stai departe de tara ta, de originile tale. Și ca au muncit o viață pentru altă țară când puteau s-o facă pentru România. Politicienilor noștri de acuma, ii doare în fund de tot. Ei își măresc salari, își ia bonusuri, dar când dam un premiu sportivilor olimpici, își pot lua o gumă de el. Bravo Emma!

Ce prostii poti sa debitezi. Ca e greu sa stai departe de tara ta, de originile tale??? America a fost creeata in 2-3 secole, daca toti ar fi tinjit la origini, s-ar fi ales praful. Toti care am plecat, am plecat din anumite motive, iar sansele sa te intorci sunt minime dupa ce realizezi ca se poate si altfel. Politicul romanesc e infect, conditiile sociale (asigurari, pensii, beneficii, infrastructura, etc) sunt inexistente. Toti acesti sportivi ‘romani’ in presa au beneficiat de bazele sportive din tarile in care au crescut. Ciorba sau sarmalele bunicii sunt cat negru sub unghie de importante. Treziti-va oameni buni! E 2021, internationalizare. La noi se claxoneaza studentii de culoare pe strada, in loc sa ne gandim la viitor …. Trist, dar adevarat!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close