SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

VIDEO+foto Emma Răducanu, spulberată de Marta Kostyuk în „sferturile” Transylvania Open! Urmează semifinala cu Halep

Emma Răducanu / Sursă foto: Raed Krishan (GSP) +17   FOTO
Emma Răducanu / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat vineri, 29 octombrie 2021 20:33 / Actualizat vineri, 29 octombrie 2021 21:25

Ucraineanca Marta Kostyuk (19 ani, 55 WTA) a învins-o clar pe Emma Răducanu (18 ani, 23 WTA), scor 6-2, 6-1, și o va înfrunta pe Simona Halep (19 WTA) în semifinalele de la Transylvania Open. 

  • Marta Kostyuk se duelează în semifinale cu Simona Halep. Meciul e programat sâmbătă, după ora 17:00

Duelul așteptat de întreaga lume a tenisului, nu doar de fanii români, cel dintre Halep și Răducanu, se amână. Emma a fost de nerecunoscut în sfertul cu Marta Kostyuk.

Marta Kostyuk, victorie clară cu Emma Răducanu la Transylvania Open 

Sportiva din Ucraina și-a pus perfect în valoare calitățile, un serviciu de top și un forehand care face ravagii. Britanica a intrat în ritmul adversarei, dar nu avut un răspuns pe măsură. A comis o mulțime de erori neforțate și a cedat după doar 57 de minute de joc.

A fost 6-2, 6-1 pentru Marta, iar tânara ucraineancă va dori să își ia revanșa în fața Simonei Halep. Românca a învins- în urmă cu doar 3 săptămâni, în primul tur de la Indian Wells, scor 7-6(2), 6-1. Meciul dintre cele două este al treilea al zilei de sâmbătă și nu va începe mai devreme de ora 17:00.

Abia aștept să joc împotriva Simonei. Este o persoană foarte simpatică. Sper să ajung în prima finală. Am avut un duel intens la Indian Wells, sper să rezist mai bine astăzi
- Marta Kostyuk

+13 FOTO

Emma Răducanu - Marta Kostyuk 2-6, 1-6

Break, set și meci Kostyuk! 
1-4, Break Kostyuk: Emma forțează și cu a doua minge, încercând să evite retururile puternice ale adversarei, dar comite o nouă dublă greșeală. 
0-1, Break Kostyuk: Emma Răducanu este de nerecunoscut. Comite două duble greșeli. Nu are replică în fața atacurilor dezlănțuite ale adversarei. 

Marta Kostuk își adjudecă primul set după doar 30 de minute. 
2-5, Break Kostyuk: Emma continuă seria erorilor necaracteristice. 
2-4, Game Kostyuk: Unul dintre cele mai spectaculoase schimburi ale turneului tocmai a avut loc! Ucraineanca a lovit de două ori cu banda fileului. Emma a ajuns în prima fază, a returnat inteligent un lob bine plasat al adversarei, dar a cedat în final punctul. 
1-2, Game Răducanu: Emma obține un game alb.
0-2, Game Kostyuk: Marta servește impecabil și dictează schimburile cu lovitura puternică de forehand. 

A început partida!

Dumitru Hărădău, fascinat de Emma Răducanu: „Talent genial și forță mentală!”

Cu o experiență de peste 50 de ani în lumea tenisului, Dumitru Hărădău a făcut o scurtă caracterizare a Emmei Răducanu, pe care a văzut-o prima dată live la Transylvania Open, împotriva Polonei Hercog.

„Da, m-am focusat pe jocul Emmei, ca să încep să înțeleg. La televizor nu poți să vezi, să simți totul. Și da, m-am convins că fata asta are un talent genial! Nici n-ar fi putut câștiga altfel US Open. Normal, la 18 ani, presiunea este imensă. Are încă de lucrat tehnic, tactic, mental. Iar toate aceste lucruri trebuie să le armonizeze și să le închidă prin concentrare, pentru ca fenomenalul ei potențial să aibă continuitate, să devină o certitudine. 

Nu-mi permit să-i dau sfaturi, dar acum cred că cel mai mult are nevoie de răbdare, să nu pună rezultatele pe primul loc, ci dezvoltarea! Prezentul contează! Să se dezvolte descoperindu-se. Sunt sigur că cei din echipa ei, tatăl ei, pe care îl felicit, știu și lucrează la asta”.

Sunt fericit când văd că Emma simte și vorbește românește. Când spune că aici se simte ca acasă. Reprezintă Anglia, dar e și a noastră, e normal să-i fim alături. Poate aduce un nou suflu pentru România, care se identifică cu ea
- Dumitru Hărădău, fost jucător de tenis

VIDEO Emma Răducanu a urmărit-o din nou pe Halep la Transylvania Open » Surpriză din partea unei micuțe fane

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Emma Răducanu a urmărit-o din nou pe Halep la Transylvania Open » Surpriză din partea unei micuțe fane

VIDEO+FOTO Simona Halep explică problemele avute în meciul cu Gracheva: „Mi s-a blocat spatele. Nu știu cum am câștigat” » Ce spune despre următorul meci de la Transylvania Open

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
486296171535958
Nelu Stanciu  •  30 Octombrie 2021, 11:36

Ce ţeapă antiromânească ni se pregătise şi cu ce nafragiu la mal s-au ales. Dumneezeu nu doarme, chiar dacă voi sunteţi mereu în campanie electorală! · Răspunde · Distribuie · 2m

1581870215401957
Andronic Popovici  •  30 Octombrie 2021, 10:11

eu cred ca ea a intrat in teren cu gandul mai mult la sarmale si la papanasi ,pt ea a fost o excursie placuta in Romania si mai ales ca a vb romaneste sa le inchida gura celora care sustin ca nu stie sa vb . Al doilea motiv pt jocul ei ar fi fost de ordin medical nu stiu daca ati observat la un moment dat in setul doi ca sa tinut de coapsa si ceea ce nui specific ei nu zambit nici o data chiar daca a facut greseli . Eu cred ca nu e cazul sa facem valuri pe aceasta partida pierduta ,vom vedea o v om urmari .Sanatate Emma

267890
267890  •  30 Octombrie 2021, 09:58

Era cazul ca Miss Dior sa-si cunoasca lungul nasului.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează