SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Emma Răducanu și sponsorii ei » Cum au explodat veniturile jucătoarei cu origini românești după US Open 2021 + cât câștigă din contractele de sponsorizare

Emma Răducanu, cu rochia primită de la Dior la premierea filmului „No Time To Die”, cu James Bond // Foto: Getty Images +46   FOTO
Emma Răducanu, cu rochia primită de la Dior la premierea filmului „No Time To Die”, cu James Bond // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 29 iunie 2022 19:20 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2022 19:34

În urmă cu un an, Emma Răducanu era o jucătoare necunoscută în lumea tenisului. Tânăra în vârstă de doar 19 ani nu avea niciun turneu câștigat, iar veniturile ei erau modeste și veneau din micile premii pe care reușea la diferite turnee.

Turneul câștigat la US Open i-a schimbat, însă, viața. Pe lângă suma de 2,1 milioane de euro primită de la organizatorii competiției, jucătoarea cu origi române a semnat în mai puțin de un an câteva contracte cu diferiți sponsori care i-au adus, în total, peste 9,25 milioane de euro.

Emma Răducanu, câștiguri de peste 9,25 milioane de euro din contractele de sponsorizare

Imediat după succesul de la Flushing Meadows, Emma a devenit una dintre cele mai căutate sportive de către sponsori. A semnat contracte de sponsorizare cu multe branduri celebre, de la producători de mașini la bijuterii de lux. Iată o trecere în revistă a sponsorilor Emmei Răducanu și sumele pe care ea le încasează de la fiecare, conform publicației britanice The Sun:

Emma Răducanu, adulată la Wimbledon! Discursul ei a făcut furori pe Terenul Central
WIMBLEDON 2022
Emma Răducanu, adulată la Wimbledon! Discursul ei a făcut furori pe Terenul Central

Nike - aproximativ 115.736 euro pe an

A fost unul dintre primii sponsori ai Emmei Răducanu și contractul cu ea era semnat dinainte ca ea să strălucească la ediția de anul trecut a Wimbledon și să explodeze la US Open. Conform contractului ea poartă hainele, pantofii și accesorile brandului atât pe teren, cât și în afara lui.

Wilson - aproximativ 115.736 euro pe an

La fel ca în cazul Nike, și acest contract era semnat dinainte ca ea să fie faimoasă și presupune ca jucătoarea să folosească rachetele Wilson în competițiile în care concurează.

Turul 4e cel mai bun rezultat obținut în celelalte turnee de Mare Șlem, în 2021 la Wimbledon

Tiffany & Co - aproximativ 2.314.720 euro

A fost prima sponsorizare majoră obținută de Emma după succesul de la US Open. Alături de cântăreața Beyonce, ea a fost declarată ambasador al brandului Tiffany & Co. Jucătoarea era deja o fană a brandului, purtând bijuterii ale acestei mărci inclusiv în meciurile de la New York.

Emma Răducanu / Sursă foto FOTO: Guliver/Getty Images
Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu / Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/
+42 FOTO

Dior - aproximativ 2.314.720 euro

A fost a doua sponsorizare de amploare primită de Emma Răducanu. Brandul a îmbrăcat-o inclusiv pentru premierea filmului cu James Bond „No Time To Die”, la care jucătoarea de tenis a făcut furori pe covorul roșu.

Ulterior, ea a declarat în Vogue: „Să port rochia făcută cu atâta magie în atelierele Dior a fost o experiență cu totul unică pentru mine”.

Conform contractului, Răducanu va fi model pentru unele creații Dior și pentru unele game de machiaj și îngrijire a pielii.

British Airways - aproximativ 1.157.360 euro

Cea mai mare companie britanică din domeniul aeronautic a decis să își asocieze imediat imaginea cu jucătoarea britanică și să o susțină. Datorită acestui contract, Emma poate zbura oriunde și oricând cu avioanele companiei, având și rolul de ambasador global.

Emma Răducanu, ambiții mari în afara tenisului » Vrea să se înscrie la Universitatea din Cambridge + Ce specializare își dorește să urmeze
ANGLIA
Emma Răducanu, ambiții mari în afara tenisului » Vrea să se înscrie la Universitatea din Cambridge + Ce specializare își dorește să urmeze

Vodafone - aproximativ 3.500.000 euro

Contractul cu Vodafone este unul relativ nou și a fost semnat în luna martie. A fost numită ambasador local al mărcii și a fost protagonista unei campanii cu scopul de a inspira următoarea generație de eroi ai tenisului.

De asemenea, conform acordului, promovează turneul „Play Your Way to Wimbledon”, competiție care ofertă juniorilor din tenis șansa de a evolua pe terenurile din All England Club.

1singur turneu are în palmares Emma Răducanu: US Open 2021

Evian - sumă necunoscută

Jucătoarea cu origini românești mai are un contract de sponsorizare cu Evian, pentru care a și realizat un pictorial foto și a devenit ambasador global al brandului, însă suma nu este cunoscută.

Sports Direct - sumă necunoscută

Între Sports Direct și Emma Răducanu nu există un contract de sponsorizare permanent, însă jucătoarea de tenis a jucat într-o reclamă de Crăciun pentru acest brand, în care au mai apărut sportivi ca Declan Rice, Jordan Pickford, Dominic Calvert-Lewin, Mason Mount și mulți alții.

Nu se știe suma exactă primită de Emma pentru apariția ei în reclamă, însă bugetul total a fost de aproape șapte milioane de euro, care s-a împărțit între toți sportivii și cheltuielile de producție.

Porsche - sumă necunoscută

Pasionată de motocross și karting, sporturi pe care le-a practicat alături de tenis, contractul de sponsorizare cu Porsche a venit natural. Pe lângă suma pe care o încasează din această sponsorizare, care nu este publică, ea are acces și la cele mai bune mașini ale companiei.

De altfel, compania i-a dăruit și o mașină. „Pentru mine, să fiu ambasador al Porsche înseamnă foarte mult deoarece e unul dintre brandurile pe care le-am iubit cel mai mult, încă de la o vârstă fragedă.”, a spus Emma la conferința de presă în care a fost prezentată.

Interesant este că pe lângă Porsche, jucătoarea mai deține și o mașină Dacia Sandero.

HSBC - sumă necunoscută

Contractul cu HSBC, o bancă din Marea Britanie, a fost semnat înainte de Wimbledon pe o durată de patru ani. Suma pe care o va primi nu a fost dezvăluită, însă se știe că Emma va fi implicată într-o campanie în care va oferi asistență pentru educarea financiară a tinerilor.

Emma Răducanu despre sponsori: „Le dedic 3-4 zile pe trimestru”

Contractele de sponsorizare nu i-au adus doar bani, ci și unele critici din partea fanilor, mai ales atunci când nu avea rezultate la unele turnee. Aceștia i-au reproșat că nu se mai concentrează la tenis, ci la contractele din afara terenului.

În luna martie, ea a reacționat pe acest subiect pentru The Guardian: „Poate că vedeți, la știri sau pe rețelele de socializare, că semnez diferițe înțelegeri și simt că este destul de înșelător, pentru că fac cinci, șase ore pe zi de antrenament, dedic tenisului 12 ore pe zi.

Dar postez ceva dintr-o mașină când sunt în drum spre antrenament și dintr-o dată nu mă mai concentrez pe tenis. Cred că este nedrept, dar este ceva cu care am învățat să mă descurc și să devin puțin mai insensibilă.

Timpul dedicat sponsorilor e destul de limitat, câte trei, patru zile în fiecare trimestru, nu este chiar atât de mult.”

3.138.883de euro e suma de bani câștigată de Emma Răducanu din tenis, la data de 20 iunie.

Citește și alte știri despre Wimbledon:

Sorana Cîrstea, eliminată dramatic de Tatjana Maria, în turul 2 la Wimbledon » Înfrângere de la 3-0 în decisiv

De ce a purtat Serena Williams plasturi negri pe obrazul drept în primul tur la Wimbledon 2022

Prima mare surpriză la Wimbledon: favorita #2, eliminată în turul secund!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  01 Iulie 2022, 10:12
Postat de Serban_radu. pe 30 Iunie 2022, 09:58

Daca o sa joace tot asa ( si cam asta este viitorul ) sponsorii asa cum au venit , tot asa o sa plece . S-a creat in jurul acestui copil o emulatie financiara nejustificata care a adus numai rau in evolutia ei . Si cred ca si parintii (chestia cu originile ei a devenit atat de obsesiva in presa noastra vis a vis de Zverev, Anisimova ,Bencic, si lista e lunga ,unde nu se comenteaza nimic in subiect) au o parte de vina .

sponsorii o sa plece la un momentdat, dar contractele ei probabil sunt semnate pe minim 2-3 ani daca nu mai mult. asa ca nu m-as ingrijora de situatia ei financiara. si nici pt tenis nu e pierduta, are vreme sa isi bage mintile in cap. dar oricum succesul ei a venit mult prea repede si mai ales mult prea usor. chiar si cealalta finalista de la US Open e pe nicaieri acum.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  01 Iulie 2022, 10:08
Postat de betino1995 pe 29 Iunie 2022, 20:28

Înghițită de sponsorizări, expulzată din tenisul de top 10, Emma este într-adevăr marea campioană a sponsorilor și a ședințelor foto, depășindu-le pe Kournikova, Bouchard și alte frumuseți din tenis. La capitolul tenis, însă, Emma este o bombă răsuflată sau un balon umflat de presă și sponsori, însă jocul ei nu o îndreptățește să mai câștige grand-slam-uri, poate vreun turneu de mâna a treia în funcție de adversare ! SPERAM să nu i se îmtâmple așa, cum a pățit și Bianca Andreescu, E. Bouchard sau Kournikova în trecut, dar dacă Emma nu prea mai are ce să demonstreze pe terenul de tenis, câștigându-și deja milioanele care să îi asigure un trai mai mult decât decent mai mult din sponzorizări, atunci ar fi mai înțelept să se apuce de altceva. A. Barthy a înțeles asta și s-a retras în plină glorie, pentru a nu ajunge ca S. Williams, să o bată orice anonimă. Serena mai joacă de plăcere, nu pentru bani, nici măcar pentru acel record de victorii în grand-slam-uri, fiind conștientă că nu mai poate la vârsta ei !

Serena mai joaca de placere ? esti sigur ? mie nu mi s-a parut deloc ca era fericita pe teren. obosita, de abia respira dupa puncte, de abia fugea 10 metri, mereu dezechilibrata si gata sa cada-n fund. daca vroia sa joace de placere, putea sa faca la un club local sau la evenimente pt veterani/veterane, la meciuri demonstrative si de caritate. mai mult ca sigur mai ia niste bani de la sponsorii ei si organizatorii de turnee daca se prezinta, fie si pt un meci

Serban_radu.
Serban_radu.  •  30 Iunie 2022, 09:58

Daca o sa joace tot asa ( si cam asta este viitorul ) sponsorii asa cum au venit , tot asa o sa plece . S-a creat in jurul acestui copil o emulatie financiara nejustificata care a adus numai rau in evolutia ei . Si cred ca si parintii (chestia cu originile ei a devenit atat de obsesiva in presa noastra vis a vis de Zverev, Anisimova ,Bencic, si lista e lunga ,unde nu se comenteaza nimic in subiect) au o parte de vina .

Vezi toate comentariile (16)
Comentează