SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Englezii au găsit cheia succesului Emmei Răducanu » Trucul folosit de tatăl român al campioanei de la US Open

Emma Răducanu e campioană la US Open // FOTO: Imago +46   FOTO
Emma Răducanu e campioană la US Open // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 septembrie 2021 09:08 / Actualizat duminica, 12 septembrie 2021 12:03

Emma Răducanu (18 ani, loc 150 WTA) este noua campioană de la US Open. Britanica a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani, loc 73 WTA), scor 6-4, 6-3.

  • Emma Răducanu devine prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Grand Slam, după ce a venit din calificări! Jucătoarea cu origini românești NU a pierdut niciun set la Flushing Meadows;
  • Este prima jucătoare britanică ce se impune într-un Grand Slam, de la Virginia Wade la Wimbledon 1977;
  • E cea mai tânără câștigătoare de Grand Slam de la Maria Sharapova, în 2004.

După succesul de la US Open, presa din Anglia a căutat și a publicat mai multe detalii inedite despre Răducanu, de la începutul carierei, dezvăluind metodele inedite de antrenamente, gândite de familia ei.

Foto: twitter US Open
+42 FOTO

Trucul folosit de tatăl Emmei Răducanu 

Jurnaliștii din Marea Britanie scriu că părinții jucătoarei, Ian și Renee Răducanu, au avut un rol esențial în succesul acesteia. Cei doi au îndreptat-o pe Emma către sport, iar în copilărie aceasta a practicat baletul, echitația, înotul și karting-ul, alegând tenisul atunci când părinții ei au început să joace într-un parc, în apropierea casei.

Pentru „mamaia” Emmei Răducanu, din București, și pentru toate bunicile
US OPEN
Pentru „mamaia” Emmei Răducanu, din București, și pentru toate bunicile

Mark Petchey, fost jucător de tenis, care a petrecut cinci luni alături de Răducanu, în 2020, a dezvăluit cum se implică tatăl Emmei în cariera acesteia.

„Modul în care Ian vede tenisul este unul amplu. E fericit să gândească diferit. Ca antrenor, te motivează. Din punctul lui de vedere, un antrenor nu știe neapărat totul”, a spus acesta.

Englezii notează că au existat informații că tatăl Emmei a vrut de multe ori câte un antrenor diferit pentru fiecare lovitură.

 „Am avut norocul să lucrez doi ani cu Emma și au fost multe persoane care veneau, pe postul de consultanți. Persoane care dădeau sfaturi. Așa au vrut ei. Emma și tatăl ei doreau informații”, a spus antrenorul Matt James, care a făcut parte din echipa britanicei la Wimbledon.

„Cei mai mulți jucători aleg un antrenor cu experiență și cred că el este expertul. Dar cu familia Răducanu este exact invers. Trebuie să-i impresionezi, chiar dacă ai o reputație. Ei pleacă de la principiul că cei mai mulți nu știu despre ce vorbesc. 

Te măsoară din cap până în picioare, își dau seama la ce ești bun, absorb toate informațiile de la tine și după merg mai departe. Este o metodă foarte bună, dar poate răni orgoliile unor persoane care se cred maeștri în antrenorat”, a explicat un specialist în tenis, potrivit The Telegraph.

VIDEO Emma Răducanu a câștigat US Open 2021

Citește mai multe știri despre US Open 2021:

Emma Răducanu, euforică după finala US Open: „Cea mai frumoasă zi din viața mea. M-a surprins și pe mine ce am arătat”

Realizatorul TV care n-a mai rezistat, după victoria Emmei Răducanu: „Prima dată în viața mea când fac asta în direct”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (8)
10155633308976552
Cornel Perju  •  12 Septembrie 2021, 18:34
Postat de robotucigas pe 12 Septembrie 2021, 11:04

Munca și seriozitatea este cheia ei. Și faptul ca toți zic ca ea este britanică, nu este. Este româncă în gene și asta te macină. Este româncă și o luptătoare z ca și halep sau Bianca Antonescu (care fin păcate s-au dezis de această genă), arătăm ca muncim. Nu ne este rușine sa muncim. Bravo ei, a prins și un culoar bun, a și fost inspirata, sa fim mândri de ea. Iar dacă vedem căci copii României joaca pentru alte țări se datorează acestor nesimțiți care conduc tara. Tot mai des romanii performeaza pentru alte țări. Trist! Iar Anglia nu are merit, pentru că nu este a lor nici jumătate. Dacă era căsătorit romanul cu o englezoaica, ziceam. Dar asa de ce te-ai lauda tu ca nație? Din păcate bogați ne fura și oamenii, și asta este realitatea, în timp cei ce conduc România, ei fura și bani dați de UE pentru sport. Nu avem ce face, decât sa fim triști și sa acceptăm. Am acceptat total toată treaba asta. În România doar o alta revoluție va schimba ceva, pana atunci ne dau telefoane în rate și ne țin în case.

Anglia are toate meritele pentru evolutia Emmei Raducanu. Au programe care sustin jucatorii talentati si muncitori care au sanse sa ajunga in top 100 si Emma a facut parte dintr-un astfel de program.

portardelegenda
portardelegenda  •  12 Septembrie 2021, 16:38

Este jumate romanca si jumate chinezoaica crescuta in ,,climat " britanic . Munca talent manageriate inspirat si inteligent . Respect fato esti incredibila.

dodo001
dodo001  •  12 Septembrie 2021, 15:27

Ce se baga *** în seama pe aici? Cine se uita bine la ea vede clar ca nu e de etnie ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează