SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU GSP

EXCLUSIV Ilie Năstase a spus adevărata poveste cu Elena Ceaușescu: „Era rezemată de perete: «Măi flăcău, unde te grăbești așa?»”

Ilie Năstase a spus adevărata poveste cu Elena Ceaușescu
Ilie Năstase a spus adevărata poveste cu Elena Ceaușescu

Articol de GSP - Publicat marti, 03 martie 2020 07:28 / Actualizat sambata, 18 iunie 2022 09:47

Ilie Năstase, 73 de ani, a acordat un interviu-eveniment pentru Gazeta Sporturilor în care a abordat diferite subiecte controversate din timpul carierei sale de jucător. 

  • Ilie Năstase a povestit o întâmplare după finala de Cupa Davis pierdută de România în 1972, cu Statele Unite, 3-2 la București.

Atunci, Ilie Năstase nu a avut una dintre cele mai bune prestații. S-a zvonit că a fost foarte obosit, că a stat prin baruri și chiar că ar fi vândut meciul americanilor. 

După înfrângere, a urmat întâlnirea cu dictatorul Nicolae Ceaușescu și soția sa Elena, cei despre care se zvoneau că ar putea să ceară pedepsirea lui Năstase. Iată ce spune Năstase:

EXCLUSIV Ilie Năstase a spus adevărata poveste cu Elena Ceaușescu

- Sunt tot felul de legende pe marginea acelui meci cu americanii. Că erați certat cu Țiriac, că nu v-ați omorât cu firea. 
- Asta este o mare tâmpenie că am vândut meciul. Dar Țiriac era supărat pe mine. Și avea dreptate.

- Cum a reacționat Ceaușescu?
- A respectat protocolul. Ne-a primit după finală, pe noi și pe americani. Eu mi-am cerut scuze că nu pot să stau prea mult, am ciocnit un pahar și am plecat, că aveam avion spre Barcelona. Unde, la o săptămână distanță, aveam să-l bat pe Smith. Ca să vezi cum e viața!

- E adevărată povestea aia cu „Tovarășa” Elena Ceaușescu care v-a abordat atunci? Pare neverosimil.
- Da. Când să ies din sediul CC (n. red, Comitetul Central al PCR) era o femeie cu batic pe cap, stătea, așa, rezemată de un perete.

- Nu ați recunoscut-o?
- Când m-am apropiat, da. „Măi flăcău, unde te grăbești așa? Ia vino să vorbim puțin!”. „Sărut mâna, doamnă!” Eu îi răspund că am avion spre Barcelona. „Uite, s-au auzit zvonuri că ai vândut meciul americanilor. Dar noi nu credem așa ceva. Tu du-te liniștit că n-o să-ți facă nimeni nimic”.

Cum a surprins Năstase o femeie celebră: „Băi Ilie, cine e imbecilul ăsta șofer?!”

Ilie Năstase are două titluri de Grand Slam în palmares, unul la Roland Garros și altul la US Open. A jucat și două finale la Wimbledon, ambele pierdute. 87 de titluri la simplu are Ilie Năstase, dintre care 58 sunt înregistrate sub egida ATP.

„Am o poveste frumoasă cu prințul Albert de Monaco. Bjorn Borg să retrăsese la 25 ani, iar la 30 de ani a revenit în tenis. Toată lumea era disperată să-l revadă. Meciul era la Monte Carlo și mă sună Lagardere, proprietarul lui Airbus. «Ilie, vezi că vine Betty, soția mea, la meci. Trebuie să-i faci rost de bilet». 

Meciul începea la ora 1:00 și Betty mi-a dat întîlnire la hotelul ei la 12:30, rugîndu-mă să nu întîrziem. M-am dus acolo la ora stabilită, dar fără mașină, spunîndu-i că vine șoferul să ne ia pe amîndoi. S-a făcut 12:45, iar acesta nu apărea. «Cine-i imbecilul ăsta al tău care întîrzie un sfert de oră?». 

Tuna și fulgera pentru că venise lume multă la Monte Carlo pentru Borg și era foarte aglomerat orașul. La un moment dat, apare o mașină, încadrată de două echipaje de poliție. Mă sui în dreapta, Betty în spate. 

Și-l prezint pe șoferul meu, prințul Albert de Monaco. Era disperată, mă ruga prin semne să nu povestesc ce zisese ea despre el. Vă dați seama, în două minute am ajuns acolo", a povestit Ilie Năstase, cu umor, pentru GSP.

2 turnee de Grand Slamare Ilie Năstase, unul la Roland Garros (1973) și unul la US Open (1972)

Citește și:

„El și Elena Udrea se iubeau nebunește într-o Dacie” | Declarații în premieră despre o relație NEBUNĂ

S-a iubit cu „Prințul” Cristea și acum e milionară la New York: 504.000$ la o singură afacere!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (33)
johny2003
johny2003  •  06 Noiembrie 2023, 19:38

Si "articolul" asta scris in 2020 si actualizat in2022, de cine e scris?!? Ca vrem sa stim si noi....

luigabal_fisoi
luigabal_fisoi  •  25 Mai 2021, 10:50

La cum il stim pe ilie baiat bun ...cred ca a vandut meciul ...doar este fcsbist

tororosso
tororosso  •  26 Februarie 2021, 18:06

Stătea baba” in toiag și se rezema de candelabru ! Ilie băiat de trupă sa inclinat și a invitat baba ” la un tangou dar baba ” grăbită a făcut plici din ochi și la luat de mănuță spre dormitor. Moșul ” era pe prispa căsi . Și ce să vezi in final ? babei îi crescuse o barbă de numai avea Ilie cum să o sărute de adio spre avion . Si am incălecat pe o șa ...și v-am spus povestea așa ! Sa apucat cumva Ilie de patinaj ?

Vezi toate comentariile (33)
Comentează