SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

EXCLUSIV Mihaela Buzărnescu dezvăluie când revine pe teren și ce se întâmplă cu accidentarea sa: "Încă mai există dureri"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 12 octombrie 2018 16:22

Mihaela Buzărnescu, numărul 25 WTA, spune că are răbdare pentru refacerea completă a gleznei accidentate și e conștientă că rezultatele nu vor veni imediat.

Aproape două luni de pauză impusă de accidentarea dramatică suferită la Montreal și urmările încă sunt acolo.

"Încă mai există dureri, se simte o reținere", spune Mihaela, la puține minute după ce a ieșit de la ședința zilnică de recuperare. A jucat însă un turneu, săptămâna trecută, la Beijing, aflându-se atât pe tabloul de simplu, cât și pe cel de dublu. Iar săptămâna viitoare va juca la Moscova, un turneu la care va merge singură, dar unde se va reuni cu partenera de dublu, Irina Begu. Mai are câteva turnee în plan pentru cât a rămas din 2018, nu prea multe, combinând recuperarea cu antrenamentele și pregătirea fizică.

- Mihaela, cum a fost pentru tine această perioadă?
- O perioadă neplăcută, aș putea spune. Îmi pare rău că m-am accidentat, nu mă simt foarte bine, dar sunt pozitivă că se va reface glezna. Nu e încă în totalitate refăcută, am resimțit la Beijing lucrul acesta, de aceea m-am și retras de la Tianjin. Voi juca însă la Moscova, pentru că am vrut să mă mai recuperez între timp, dacă printr-o minune prind Zhuhai-ul, mă duc cu plăcere, după care cred că voi mai juca un turneu de 125 de mii, pentru meciuri, și poate un ITF la Dubai, în decembrie. Altfel, o să am perioada de pregătire până în Australia.

- Cât timp crezi că va mai dura până vei fi OK cu glezna?
- Mi-au spus că șase luni până la refacerea completă, așa că, din păcate, mai am de așteptat. Umflătura va mai fi prezentă o perioadă mai lungă la nivelul gleznei, se mai simt dureri, se mai simte o reținere și corpul meu o mai face involuntar în momentul jocului. Sunt mult mai bine însă și sunt foarte fericită că am decis atunci, la US Open, să nu joc, era riscant.
Medicii o încurajau

- Ți-a fost însă și greu să renunți, fiind vorba de locul unde jucaseși prima dată pe un tablou principal de Mare Șlem, anul trecut.
- Foarte greu... și după ce și medicii de acolo mă încurajau, că sunt aptă... fiind în tensiunea turneului, cu tot ce era în jur, mă vedeam că o să joc, dar acum mă bucur mă m-am decis în ziua meciului să nu forțez. E mai bine, pentru viitor, a fost o alegere bună.

- Urmezi tratament de recuperare și acum?
- Da, în fiecare zi, fac fizioterapie, mai multe proceduri, merg la o clinică, Fit4You se numește. În paralel, fac și antrenamente, și pregătire fizică.

"Știu sigur că îmi revin"

- Cum a fost totuși revenirea pe teren de la Beijing? Nu era aceeași situație ca la perioadele precedente de pauză, când nu știai când și dacă vei mai putea juca...
- Am fost mult mai relaxată pentru că acum știu sigur că o să-mi revin, că totul o să fie în regulă. Am răbdare cu mine, accept faptul că rezultatele nu vor fi de la început așa cum au fost în ultimele luni. Dar voi juca, mă voi antrena, voi merge la concursuri...

- În cele trei luni fără turnee, ai avut timp să te relaxezi, să faci și ceva pentru tine? A fost un sezon plin, încărcat.
- Sincer, după ce m-am accidentat, m-am concentrat pe recuperare. Am mai plecat câteva zile, am fost la Sighișoara, la Brașov, așa, o zi acolo, două-trei dincolo, am participat și la câteva evenimente, cum a fost Kids Day-ul din Sibiu.

- Nu ți s-a părut ciudat, după atâtea luni cu program strict, organizat?
- Ba da, mi s-a părut, parcă nu-mi găseam locul și mă gândeam doar la când o să plec din nou la concursuri.

- Ai fost nominalizată la categoria Newcomer of the Year la Premiile WTA.
- Am văzut. Ar fi frumos dacă aș câștiga, m-aș bucura mult, dar mă bucur oricum că m-au apreciat.

2018 pentru Mihaela Buzărnescu

  • A reușit să intre în Top 20, pe xx iulie, pe locul 20, cel mai bun al carierei de până acum
  • A câștigat primul titlu WTA la simplu, San Jose, și primul la dublu, Strasbourg (cu Raluca Olaru)
  • Simplu: finală la Hobart, Praga, semifinale la Strasbourg, Birmingham, București, sferturi la Nottingham
  • Dublu: finală la Praga, Nottingham, Eastbourne, semifinale la Budapesta, Charleston, București, San Jose, sferturi la Shenzhen, Roland Garros, Wimbledon
  • A reușit cel mai bun rezultat într-un turneu de Mare Șlem, optimi de finală la Roland Garros

Dublu cu Irina, cu obiectiv

Săptămâna viitoare, la Moscova, Miki va juca la dublu alături de Irina Begu. Cele două au avut anul acesta alte două turnee împreună, ambele cu rezultate importante: finală la Eastbourne și sferturi de finală la Wimbledon.

Înainte, jucaseră cel mai recent în 2012, într-o întâlnire de Cupa Fed din cadrul Grupei I, contra Luxemburgului, iar în 2010 câștigaseră challenger-ul de la Podgorica și ajunseseră în semifinale la Kalgoorlie (Aus). După turneul de la București, din această vară, pe care l-a câștigat jucând cu Andreea Mitu, Begu spusese că va încerca să se califice în 2019 la Turneul Campioanelor la dublu.

O campanie în care își dorește alături o altă jucătoare română. "În Australia tot cu Irina voi juca", a spus Mihaela. "Mi-a spus de ideea cu Turneul Campioanelor, de aceea m-a și întrebat dacă putem juca împreună. Și mie mi-ar plăcea să reușim, poate că dacă am fi jucat mai mult, am fi avut șanse și anul acesta".

Două românce la Premiile WTA

WTA a anunțat săptămâna aceasta nominalizările la cele cinci categorii, iar între numele alese sunt și două jucătoare române. Simona Halep, numărul 1 mondial și campioană în 2018 la Roland Garros, candidează pentru titlul de Jucătoare a anului, avându-le drept conominalizate pe Angelique Kerber, Petra Kvitova, Naomi Osaka și Caroline Wozniacki.

Mihaela Buzărnescu poate primi distincția de Newcomer of the Year, rezervată jucătoarelor de Top 100 cu realizări notabile în acest sezon. Lângă ea au mai fost enumerate: Amanda Anisimova (SUA), Danielle Collins (SUA), Sofia Kenin (SUA) și Arina Sabalenka (Blr).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
merace
merace  •  12 Octombrie 2018, 21:47

SUCCES, MIHAELA!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează