FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Gigi Becali, designer-ul propriei catastrofe! Fantezia patronului a PRĂBUȘIT echipa

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de , , - Publicat vineri, 22 martie 2019 09:02

Gigi Becali a vrut o formație care să plimbe mingea și pentru asta l-a angajat pe Mihai Teja. Noul antrenor i-a îndeplinit dorința, FCSB pasează cu mult mai bine, doar că asta nu ajută la nimic, rezultatele sunt mai proaste.

Ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să ți se-ntâmple! Becali a visat o echipă de posesie, tehnică, una capabilă să păstreze mingea pentru cât mai mult timp. Dorința i-a fost îndeplinită, numai că detaliul acesta nu a generat un progres, el însoțește prăbușirea roș-albaștrilor, ajunși atât de departe de titlu cum nu s-au mai aflat niciodată de când există sistemul acesta cu play-off și cu play-out.

Posesia crește, rezultatele sunt dezastruoase

Teja, instalat în decembrie în locul lui Dică, a luat echipa de pe locul al doilea și a dus-o pe al treilea. FCSB are cu cinci puncte în minus față de liderul CFR și ar trebui s-o mai depășească și pe Craiova, deținătoarea unui punct în plus.

Rezultatele dezamăgitoare din 2019 au generat situația rea din clasament. Culmea, jocul conține ingredientul pe care l-a cerut Becali: posesia crește!

În șapte meciuri cu Teja pe bancă, FCSB a înregistrat o posesie medie de 62 la sută. În 21 de etape în care Dică a condus echipa, media posesiei era 55 la sută. Un progres evident care nu ajută la nimic, fiindcă păstrarea balonului constituia doar un moft al patronului, câștigarea punctelor și a titlului erau obiectivele reale, ca pentru oricare club.

Acum nu mai vrea posesie

Antrenorul nou a pus în practică stilul pe care-l ceruse Gigi, deși fotbaliștii pe care i-a achiziționat în iarnă, considerați potriviți pentru un joc mai tehnic, au dezamăgit. Nici Florentin Matei, nici Adrian Stoian nu s-a impus ca titular și ambii se pregătesc să schimbe echipa în vară, fiindcă au intrat pe o listă neagră cu nume pe care Becali nu le mai suportă.

Patronul și-a schimbat și principiul despre fotbal în ultimele două luni. Acum, când formația lui pasează așa cum îi cerea el lui Dică, nu mai vrea să vadă fotbaliști tehnici, plănuiește o reconstrucție înaintea sezonului viitor după un model aflat exact în opoziție cu cel pe care-l avea în decembrie: CFR Cluj a devenit prototipul!

"Vreau jucători puternici și agresivi cum sunt cei de la CFR! Clujul n-are mari talente, dar ne bate fiindcă are forță, nu fotbaliști de sală ca ai mei!" e cea mai nouă idee a lui Gigi. Dacă-și păstrează postul, Teja trebuie să reconfigureze echipa, s-o facă exact invers față de planul existent în decembrie!

12 punctea câștigat Teja în 7 etape. Echipa lui o va întâlni pe CSU Craiova în etapa următoare, iar un eșec pe Arena Națională ar consuma aproape toate șansele rămase de câștigare a campionatului

Gigi nu e singurul care se păcălește

Posesia nu constituie o garanție a unor rezultate foarte bune. Echipele lui Guardiola câștigă, în general, și tiki-taka pe care a promovat-o catalanul e în continuare o atracție, îi influențează pe mulți. Dar nu toți care pasează mai mult obțin rezultate bune.

Chelsea l-a angajat în vara trecută pe Maurizio Sarri, ex-Napoli, și italianul a mers la Londra cu rețeta pe care o folosise și în Italia: posesia, visul lui Gigi, a devenit ingredientul esențial din jocul lui Chelsea. Echipa are mingea în peste 60 la sută din timp în aproape toate partidele.

Rezultatele sunt cu mult sub ceea ce se aștepta Abramovici în presezon, albaștrii sunt pe locul al 6-lea și se pregătesc să-l demită pe Sarri.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (19)
florianveress
florianveress  •  22 Martie 2019, 19:06

Pr0stia lui jiji si a susținătorilor lui nu are limite!

minell73
minell73  •  22 Martie 2019, 13:54
Postat de rusine_rinamo_ksv_csa pe 22 Martie 2019, 11:11

***

Cr ai facut pufoaică,ti-ai luat stele? Iar scri baut?

bombon
bombon  •  22 Martie 2019, 12:44

Stati ca revine Dan Petrescu si va mai da o lectie despre cum se castiga meciurile.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează