SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

FED CUP // A venit mail-ul de la Federația Franceză de Tenis! Propunerea României pentru semifinala Fed Cup a fost RESPINSĂ

Simona Halep n-a mai pierdut din 2016 la Fed Cup
Simona Halep n-a mai pierdut din 2016 la Fed Cup

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 februarie 2019 19:40

George Cosac, președintele FRT, a anunțat că răspunsul Federației Franceze de Tenis la inițiativa României de a organiza semifinala de Fed Cup a fost unul negativ.

Așadar, întâlnirea care va avea loc pe 20-21 aprilie, în Franța. Orașul va fi anunțat în următoarele zile.

Am primit mail-ul de la Federația Franceză. Ne-au spus că şi pentru ei este o performanţă deosebită şi sunt mândri să organizeze o semifinală de FED Cup. Până în 25 februarie ne vor comunica şi locaţia”, a precizat George Cosac şeful FRT.

România joacă o semifinală de Fed Cup după 46 de ani. A trecut în sferturile de finală de Cehia, deținătoarea trofeului, scor 3-2. Franța a trecut de Belgia pentru a juca în semifinale.

CITEȘTE ȘI:

FED CUP // Se tem de Simona Halep: "Franţa trebuie să fie atentă! Românca este într-o creștere de formă evidentă"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
12luminaverde
12luminaverde  •  17 Februarie 2019, 18:45
Postat de adi_stelistul pe 16 Februarie 2019, 08:08

Ce ai vazut acolo se refera strict la primul tur, nu la semifinala si oricum finalista nu prea opteaza pentru alegerea terenului pentru ca atunci inseamna ca urmatoarele doua meciuri cu acea echipa le va juca in deplasare (conform chiar acelui paragraf citat de tine). nu exista nicio regula referitoare la capii de serie. Dovada e chiar cealalta semifinala, unde Australia joaca acasa cu Belarus, desi nu e cap de serie, iar adversara sa e. Pur si simplu a avut loc o tragere la sorti a terenurilor pentru toate combinatiile posibile de meciuri acolo unde nu se aplica regula cu precedenta intalnire (care nu sau nu a avut loc sau a fost pe teren neutru, cazul nostru cu Franta). Aici e tabloul tuturor posibilelor intalniri si locuri de desfasurare: https://www.fedcup.com/cup/data/fc/cog/2019_wg.pdf Cele notate cu asterisc sunt cele pentru care s-a tras la sorti. Noi am avut cea mai ingrata pozitie: orice meci disputat in aceasta editie l-am fi jucat in deplasare.

Se face o referire la primul tur, in situatia in care daca anterior si e stipulata o data de acum o vesnicie, una din echipa a avut drept de alegere... Alta referire la acest subiect nu este, nu este stipulata nici o tragere la sorti... Dar avem o stipulatie despre capi de serie cu referire la filalisti si castigatori anteriori cu pana la doai ani... E bizar textul cum e scris... Pur si simplu e singurul lucru de care sa te agati, caci altceva nu e...

catalynn
catalynn  •  16 Februarie 2019, 09:21
Postat de 12luminaverde pe 16 Februarie 2019, 07:33

Am citit regulamentul... Uite-l si tu: https://www.fedcup.com/media/299243/299243.pdf Ne uitam la paragraful "Choice of ground" - pag 22 si suntem mai atenti la aliniatul "ii" Nu ma pot duce decat la pozitia din clasament si la faptul ca Franta se considera SEEDED... E scris si regulamentu lasta de niste "baieti"...

Ca la orice in ziua de azi, de ce sa fie șanse egale pt toată lumea așa cum a fost concepută competiția?! Nu, schimbam regulamentul peste noapte pt a favoriza pe cine ne convine, și apoi se mira ca lumea își pierde interesul ... :-(((

lapusneanul
lapusneanul  •  16 Februarie 2019, 08:59
Postat de catalynn pe 16 Februarie 2019, 03:14

Ai înțeles perfect! Era un long shot oricum, dar asta nu înseamna ca Cosac e vreo ‘telijență ... In mod normal, atunci cand cele 2 echipe nu au disputat o partida in actualul format, se trage la sorți. La sorți nu s-a tras, deci nu prea inteleg de unde si pana unde s-a decis ca Franța e gazda, probabil ITF au schimbat regulile si acum are avantajul terenului propriu echipa mai bine clasata, Franța disputând totusi Finala in 2016 in timp ce noi de abia am ajuns in SF acum dupa vreo 40 de ani ... Era normal ca francezii sa refuze, șansele sa nu o faca erau infime spre deloc, dar Franța .... e pământ romanesc :-)))) Vor fi ai nostri in tribuna mai ceva ca la Ostrava si mare minune daca nu va iesi o bataie cu “băștinoșii” :-))))

citeste ce spune adi_stelistul si afli cum si cand s-a tras la sorti...cosac a facut o .....aroganta :)s-a gandit ca pe 21 aprilie e pastele catolic si francezii nu au chef de tenis :)

Vezi toate comentariile (13)
Comentează