SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

FED CUP // Karolina Pliskova, surprinsă de alegerea României: „Aș fi mizat pe Niculescu împotriva mea” + noi laude pentru Simona Halep

Karolina Pliskova și Simona Halep // FOTO: Pavel Lebeda
Karolina Pliskova și Simona Halep // FOTO: Pavel Lebeda

Articol de - Publicat vineri, 08 februarie 2019 17:58

FED CUP // Echipa de Fed Cup a României va întâlni în acest week-end Cehia, deținătoarea trofeului, în primul tur din Grupa Mondială. Karolina Pliskova, 5 WTA, liderul echipei Cehiei, a vorbit despre Simona Halep, confruntările cu româncele și despre avantajele pe care le-ar putea avea echipa sa în duelul cu România. 

La conferința de presă ce a urmat tragerea la sorți a meciurilor întâlnirii dintre Cehia și România gazdele s-au arătat optimiste, dar cu măsură.

"Nu cred că suntem favorite, Simona Halep e o jucătoare foarte bună și ne va fi greu. Sper ca suprafața să ne avantajeze pe noi. Nu e cea mai rapidă, dar nici cea mai lentă. Am auzit că româncelor nu le place, dar nici nouă nu ne-a convenit cea de la Cluj în 2016", a spus Karolina Pliskova, 5 WTA.

Ea și Mihaela Buzărnescu vor deschide sâmbătă întâlnirea care contează pentru primul tur al Grupei Mondiale. "Va fi un tenis mai frumos împotriva Mihaelei decât dacă aș fi jucat contra Monicăi Niculescu. Dacă aș fi fost căpitan nejucător al României aș fi pus-o pe Niculescu să joace cu mine. Mihaela e o jucătoare bună, stângace, evoluează bine și la dublu", a subliniat Karolina.

Care a continuat: "E greu să joci împotriva Simonei, abia astept să o fac duminică, dar e și plăcut pentru că nu exagerează în atitudinea sa pe teren, nu face drame la fiecare minge pierdută. E foarte plăcută, în vestiar vorbim, râdem, nu multe jucătoare sunt ca ea".

  • Petr Pala, căpitanul nejucător al Cehiei, a explicat de ce a nominalizat-o pe Siniakova drept a doua rachetă:"Faptul că între Simona și Katerina scorul întâlnirilor directe este egal m-a făcut să o aleg pe ea".

  • Katerina Siniakova, 22 de ani și 44 WTA, a învins-o în 2017 pe Halep la Shenzhen și a pierdut în fața româncei la același turneu în 2018: "O să încerc să arăt cel mai bun tenis al meu. Întâlnirile precedente cu ea au fost lungi și echilibrate. Cred că pot să câștig!".

România și Cehia s-au duelat cel mai recent în 2016, la Cluj-Napoca, tot în primul tur al Grupei Mondiale. Întâlnirea a fost decisă la meciul de dublu, pe care Mitu și Olaru l-au cedat în fața dublului format din Pliskova și Strycova.

În meciurile de simplu Halep a trecut de Kvitova și a pierdut la Pliskova, la fel cum s-a întâmplat și în cazul Monicăi Niculescu.”a declarat Karolina Pliskova la conferința de presă de azi. 

"Le respectăm rezultatele, au reușit lucruri extraordinare, dar nu credem că sunt invincibile. Sunt jucătoare la fel ca noi, cu două mâini și două picioare. Avem încredere în noi!"
Mihaela Buzărnescu

Întâlniri directe între jucătoarele de la simplu

Mihaela Buzărnescu- Karolina Pliskova 0-2
Mihaela Buzărnescu- Katerina Siniakova 0-0
Simona Halep-Katerina Siniakova 1-1
Simona Halep-Karolina Pliskova 6-2

6-2e raportul meciurilor directre dintre Simona Halep și Karolina Pliskova, românca fiind în avantaj. 

pROGRAM SÂMBĂTĂ, DE LA ORA 14:00

Karolina Pliskova (5 WTA) – Mihaela Buzărnescu (27 WTA)

Katerina Siniakova (44 WTA) – Simona Halep (3 WTA)

PROGRAM DUMINICĂ, DE LA ORA 14:00

Karolina Pliskova – Simona Halep

Katerina Siniakova – Mihaela Buzărnescu

Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova – Irina Begu/Monica Niculescu

Vezi și: FED CUP // Monica Niculescu și Simona Halep, surprinse de suprafața de la Ostrava: „E foarte mult verde, mingile parcă se fac mari”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
103179470776675
Sabin Ellak  •  09 Februarie 2019, 09:49

NICULESCU SAU BUZARNESCU ESTE TOT UNA.Pentru Pliskova nici una dintre ele nu este o adversara grea.Siniakova si Pliskova vor bate pe Buzarnescu,iar la dublu vor castiga cehoaicele.Restul nu conteaza !

1581870215401957
Andronic Popovici  •  09 Februarie 2019, 09:30

Diplomata Kerolain sigur ca ar fi vrut cu Niculescu sa joace ca a inceput sa raspunda mult mai usor la slaisuri(vorba indaragitului actorM . Moraru :" musiu sa zice musiu sa scrie" ,dar cu Miki ,chiar daca are numai un Ki ,fata de Bertens cu doi ,va avea de furca si va pierde . Hai fetelor ca sunteti o echipa perfecta si puteti

peluza
peluza  •  08 Februarie 2019, 22:03
Postat de florar pe 08 Februarie 2019, 19:54

Ai mers pe fenta....Buzarnescu era sa o bata pe Pliskova la un GS...Era condusa clar...Buzarnescu atunci s-a sabotat singura...

Pliskova vrea sa joace cu Niculescu, Monica nu i-ar pune probleme la retur. Lasa ca o sa joace Niculescu, cu Siniakova, dar la 3-0 pentru noi sper eu. In mod normal ar trebui sa le invingem, daca Buzarnescu se prezinta excelent, iar Halep la fel. Halep ne poate aduce 2 victorii iar Buzarnescu 1. Am uitat ca dublul ceh este totusi redutabil, aici e o buba.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează