SPORTURI  »  TENIS  »  FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE TENIS

FR Tenis și Primăria Sectorului 1, proiect de 12 terenuri în București » Ion Țiriac: „Nu vor fi terenuri cu iarbă! Iarba e pentru animale”

Ion Țiriac
Ion Țiriac

Articol de GSP - Publicat joi, 01 august 2019 15:25

Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, a anunțat azi ridicarea unei baze sportive în centrul Bucureștiului.

Terenul aparține Federației Române de Tenis, iar finanțarea vine de la Primăria Sectorului 1, condusă de Dan Tudorache, care este implicată și la Rapid. Baza va fi ridicată vis-a-vis de Casa Radio, lângă Opera Română, și va cuprinde între 10 și 13 terenuri de tenis.

„Eu am acest proiect în mână de aproape 20 de ani. Intrăm într-o normalitate, nu este nimic special. Sperăm să fie un exemplu şi să continuăm cu alte 4-5 centre mari în ţară. Sunt 10-11 terenuri. S-ar putea să fie 12-13, pentru că există spaţiu.

Ar fi frumos să găsim fotografia pe care eu am văzut-o, dar nu o mai găsesc, a acelei cabane care în 1901 avea funcţia de vestiare, de cârciumă , de loc de adunare. Cabana de lemn. Aş vrea să o fac aşa cum a fost pe vremea aceea”, a declarat Ion Țriac, potrivit TV Telekom Sport.

„Când acest teren a intrat în patrimoniul FR Tenis, președinte era Ilie Năstase. Am fost la primarul general, care se numea Traian Băsescu și ne-a zis: «Să trăieşti, nea Ioane! Dumitale nu îţi dau nimic. Tenisului, Federaţiei şi lui Iliuţă le dau. Mai mult decât atât, vă sfătuiesc să luaţi şi parcul din jur». Din păcate, nu am luat parcul, deşi acolo clubul Ştiinţa avea vreo şase terenuri. Parcul este parc, trebuie menţinut, iar acest club trebuie să îl facem un parc cu uşile deschise tuturor. Încă o dată vă spun: câteva sute de copii pe an vor beneficia de acest lucru”Ion Țiriac

 Ion Țiriac: „Iarba e pentru animale”

Țiriac a exclus construirea unor terenuri cu iarbă în România, chiar dacă Simona Halep tocmai a câștigat Wimbledon.

 „Terenuri cu iarbă vom avea atunci când vom muta Wimbledon la Bucureşti. O să fie puţin mai greu. Să fiu sincer, pe mine nu mă interesează. Nu vreau să mă întorc în 1959. Iarba este pentru animale, pentru că o mănâncă. Cimentul e pentru maşini, pentru că merg pe el. Iar zgura e pentru tenis, pentru că tenisul se joacă pe zgură”, a adăugat fostul jucător de tenis.

Citește și: 

Simona Halep a fost nominalizată la jucătoarea lunii iulie » Unde poate fi votată

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (39)
mal.
mal.  •  06 August 2019, 21:10

Este fostul TCB (Tenis Club București)! Desființat de paranoic ca să nu se vadă din balconul Casei Radio. Îmi aduc aminte cu plăcere... în studenție veneam de la facultate, jucam un meci și beam două beri! Frumoasă inițiativă! Cât despre terenurile de iarbă, regret derapajul dlui Țiriac despre cele mai elegante terenuri de tenis!

unu_de_pe_net
unu_de_pe_net  •  06 August 2019, 20:31
Postat de Dan Mihai Moroianu pe 06 August 2019, 15:21

Deci Simona Halep este un ***! Sa-ti fie rusine Ion Tiriac!

Simona, ca Simona, dar sa nu uitam ca Nole chiar a gustat din iarba! :D Poate de-aici i s-a aprins beculetul lui nea Ion! xD

mariluc
mariluc  •  06 August 2019, 17:22

primaria sectorului 1 construieste terenurile. FRT nu da un leu.cand Tiriac va construi din bani lui 30 de terenuri pe care sa le doneze FRT.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează