SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Final de carieră pentru Serena Williams? Gest enigmatic după meciul cu Naomi Osaka + a izbucnit în plâns și a părăsit conferința de presă!

Pentru Serena Williams, cele mai importante șanse din acest an sunt la Wimbledon și US Open +9   FOTO
Pentru Serena Williams, cele mai importante șanse din acest an sunt la Wimbledon și US Open

Articol de GSP - Publicat joi, 18 februarie 2021 08:03 / Actualizat joi, 18 februarie 2021 11:56

Serena Williams, 39 de ani și loc 11 WTA, a fost eliminată de la Australian Open de Naomi Osaka, în două seturi fără emoții, 6-3, 6-4 pentru japoneză. La final, au urmat întrebările.  

  • Serena Williams este la un singur trofeu distanță de recorduri all-time de Grand Slamuri, 24, deținut de australianca Margaret Court;
  • Americanca a ratat finala de la Australian Open, acolo unde are deja 7 titluri, iar multe voci pun sub semnul întrebării prezența ei la Antipozi în sezonul viitor. 

Serena a fost întrecută de Naomi Osaka la orice capitol

În semifinala cu Osaka, Serena nu a fost la parametrii adversarei. A avut mai puțin lovituri câștigătoare, 12 față de 20, și a câștigat mai puține puncte per total, 48 față de 62. În plus, s-a impus în doar 65% din punctele jucate cu propriul serviciu, în timp ce Naomi Osaka a avut un procentaj gigantic, de 85%. 

Gest enigmatic: „Nu aș spune nimănui când mă retrag”

La finalul partidei, când se îndrepta spre vestiare, Serena s-a oprit și a salutat, cum se face de obicei, tribunele. Doar că de această dată, americanca a insistat, a stat câteva secunde în plus și a ridicat mâna în ceea ce mulți au speculat că ar fi fost un gest de adio. 

Întrebată la conferință de acest gest, a fost evazivă: „Nu știu. Când o să fie la revedere, nu o să spun nimănui”, a notat treizecizero.ro, însă la o întrebare distanță a izbucnit în plâns. Vizibil afectată, Serena Williams a răspuns schematic la întrebări: „Am făcut multe greșeli”. Apoi s-a ridicat și a părăsit în lacrimi sala de conferințe, după doar câteva minute de discuție cu reporterii: „Gata, am terminat ..” 

Pentru Serena Williams, cele mai importante șanse din acest an sunt la Wimbledon și US Open, două turnee pe suprafață rapidă, care îi convin jucătoarei de 39 de ani. 

Citește și alte știri din tenis: 

Hohote de râs la Australian Open! Ce mesaj a scris Naomi Osaka pe camera de filmat, după victoria cu Serena Williams

WOW! Cum arată mama lui Andy Murray la 61 de ani, după o intervenție de 4,500 de lire: „Ce ți-ai făcut la față?!”

Naomi Osaka a eliminat-o fără emoții pe Serena Williams și e în finala Australian Open: „Important e să mă distrez pe teren”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (58)
imgb
imgb  •  18 Februarie 2021, 21:31
Postat de Benedic Gabriel Duck pe 18 Februarie 2021, 19:14

Ducă-se,că ne ajunge!!! Nu mai doresc delov s-o mai văd.Pacat că n-a fost Dimona cea care să -i dea liber.Oricum nu mai prinde nici o dată nici măcar sfert de grand slem.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  18 Februarie 2021, 19:14

Ducă-se,că ne ajunge!!! Nu mai doresc delov s-o mai văd.Pacat că n-a fost Dimona cea care să -i dea liber.Oricum nu mai prinde nici o dată nici măcar sfert de grand slem.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  18 Februarie 2021, 16:56
Postat de adriann_ pe 18 Februarie 2021, 16:45

Nu exagerez, pur si simplu nu ai urmarit contextul. Pe Serena nu o sustinea Nike din spate sa bata recordul pana nu a iesit public Margaret Court si a spus tot ce era de spus, cbiar foarte apasat. Pe urma a fost iures, au sarit lesbienele sa fie schimbata denumirea arenei nr 2 de la AO, au facut-o in fel si chip etc iar masinaria s-a mobilizat s-o scoata pe Serena detinatoare de record. Doar ca Osaka si Bianca le-au incurcat socotelile. Halep nu s-a dat nici ea la o parte la Wimbledon (era o finala pe o suprafata care nu-i este chiar la indemana, o ocazie unica pentru ea) dar acum in sferturi mie mi se pare destul de clar ca nu si-a aparat sansele pana la capat. Stiu suficient tenis ca sa-mi dau seama ca orice jucator decent schimba ceva cand vede ca planul A pur si simplu nu merge.

ba stiu si eu contextul, stiu ca au sarit toti ca arsi la declaratiile lui Court. in fine, eu cred ca Simona a simtit ca nu va fi turneul ei, ca nu e la nivelul necesar pt o performanta mare si a ales sa nu se omoare cu firea,din pacate are momente cand intr-adevar cedeaza complet. cred ca stia ca si daca o bate pe Serena ( un mare 'daca') , de Osaka pe hard si-n forma care e, nu trece-n veci. a devenit cumva f pragmatica, daca asta e cuvantul potrivit. s-a multumit sa o scoata pe Swiatek si sa ajunga in saptamana a 2a de turneu, asa cum la RG anul trecut s-a multumit sa-si ia revansa la Anisimova.

Vezi toate comentariile (58)
Comentează