SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚII

Fissette a spus totul! A explicat diferența dintre Halep și Konta: "Este foarte profesionistă! A înțeles ce este esențial"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 04 aprilie 2017 10:43

Belgianul Wim Fissette, fost antrenor al Simonei Halep, o pregătește acum pe britanica Johanna Konta, locul 7 WTA.

După ce Konta a câștigat turneul de la Miami, Fissette a vorbit despre jucătoare și a lăudat-o pe aceasta. Întrebat care este diferența dintre Halep, Azarenka și Konta, antrenorul a declarat că actuala sa elevă pune foarte mare accent pe pregătirea mentală.

"Sunt jucatoare diferite. Fiecare are obiceiurile sale. Johanna este foarte concentrată asupra modului în care își controlează emotiile în meci. Ea a lucrat înainte cu un psiholog, care făcea parte din fosta echipă. Înainte să doarmă face exerciții. Asta face și dimineața și chiar si pe teren. Mereu folosește anumite trucuri pentru a rămâne puternică din acest punct de vedere.

Este o jucătoare care a ințeles acest lucru esențial. Știe că este foarte important să îți poți controla emoțiile. Mă face fericit că a înțeles asta. Este foarte profesionistă. De multe ori face chiar mai mult decât ii cerem. Este foarte disciplinată și este una dintre cele mai profesioniste jucătoare din circuit. Vrea să facă totul perfect, chiar și când vine vorba despre nutriție", a spus Wim Fissette pentru emisiunea Podcast Insider.

Halep a lucrat cu Fissette în 2014, an în care a ajuns în finala Roland Garros, semifinala Wimbledon și finala Turneului Campioanelor. Simona a fost învinsă de Konta în sferturile turneului de la Miami. Cele două se vor duela și în Fed Cup, în weekend-ul 22-23.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
anne1970_ar
anne1970_ar  •  06 Aprilie 2017, 12:56

La nivelul de pregatire mentala, Halep e repetenta.

ray51
ray51  •  05 Aprilie 2017, 13:06

Unu, doi, trei si jumatate ! Asta-i numarul batailor mingii de pamant inainte de serviciu. De fiecare data. Isi controleaza pana si 'zbieretele' de pe teren. Nu-mi place stilul ei. N-are nimic spectaculos. Se pare insa ca e profitabil.

sakamoto
sakamoto  •  04 Aprilie 2017, 12:57

O, daca ar putea ca antrenorii sa munceasca la antrenament, pt Simona! Cit de mult. Mai ales in sala de fortza. Iar dinsa sa-si menajeze lenea. Pardon, comoditatea. Ar fi o superjucatoare.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează