SPORTURI  »  TENIS  »  ACHIZIȚIE

FOTO Ion Țiriac și-a luat mastodont! Supercarul cu care a apărut la patinoarul din Otopeni

Articol de - Publicat luni, 17 februarie 2020 08:41

Ion Țiriac a apărut recent, la o acțiune la patinoarul „Telekom” din Otopeni, la volanul unui imens Shelby F-150, o superbă camionetă scoasă în numai 500 de exemplare de producătorul american.

Posesor al unei colecții impresionante de mașini, reunite într-o expoziție permanentă la Otopeni, Ion Țiriac și-a îmbogățit, recent, parcul auto cu un exemplar impresionant. Este vorba despre un pickup Shelby F-150, fabricat în 2018 în numai 500 de exemplare, cu multiple îmbunătățiri față de modelul de bază. Ion Țiriac a apărut personal zilele trecute la volanul camionetei, la patinoarul din apropierea aeroportului „Henri Coandă”, unde a însoțit-o pe Nadia Comăneci la o descindere de câteva ceasuri la Academia „GymNadia”, găzduită de aceeași clădire. 

Shelby F-150, un uriaș de 755 CP

Impresionant e că mastondontul poate dezvolta 755 cai-putere, folosind un motor V8 de 5 litri standard. Are o capotă unică de policarbonat și un sistem upgradat de admisie a aerului pentru a ajuta la optimizarea temperaturilor motorului în cele mai dificile condiții. Amortizoarele Fox-Racing îl fac prietenos atât ca mașină de lux pe șosea, cât și ca model off-road pe teren accidentat, transformându-l într-un veritabil sport-truck party. Puterea și rafinamentul se regăsesc deopotrivă în Shelby F-150. Îmbunătățirile față de linia clasică sunt, bunăoară, la nivelul injectoarelor, al grilei de aer, anvelopelor sau amortizoarelor. Prețul de start ajunge la circa 100.000 de dolari.

Urmează model upgradat în 2020

Iar în 2020, producătorul american pregătește lansarea unei versiuni mai strălucitoare a modelului, respectiv Shelby F-150 Super Snake Sport. Vor exista doar 250 de exemplare, iar motorul va putea ajunge la 770 CP! Cel mai frapant lucru la aspectul exterior va fi renunțarea la caroseria cu patru uși, trecându-se la linia cu două uși, chiar dacă în zilele noastre nu mai sunt atât de populare mașinile desenate astfel. 

Shelby aduce însă în acest mod un tribut iconicului Ford F-150 SVT Lighting, produs în două perioade diferite: 1993-1995 și 1999-2004. 

4,5 secundee durata de timp în care Shelby F-150 atinge viteza de 100 km/h

Nadia în Mercedes-Maybach

Pe perioada celor câteva zile pe care le-a petrecut în România, Nadia Comăneci a avut la dispoziție mașini cu șofer puse la dispoziție de Ion Țiriac. Iar cea mai luxoasă limuzină utilizată a fost un Mercedes-Maybach S600, versiunea exclusivistă a lui S-Class. Este o mașină care impresionează la exterior nu doar prin design-ul glamour, ci și prin lungime, 5,43m, care trădează un spațiu interior ultrageneros. Modelul are un motor V12 de 6 litri, dezvoltă 530 CP și poate ajunge la circa 200.000 euro! 

Vezi și:

VIDEO+FOTO Imagini de pe șantierul căii ferate care leagă Otopeniul de Gara de Nord » Trenul trece peste parcarea unui hotel, două case și e la 20 de metri de patinoarul lui Țiriac!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
347655969058390
Ion Popescu  •  18 Februarie 2020, 19:29

Cu ce ajuta acest articol de ziar sportul din Romania ? Ce informatii pretiose despre tenis ofera GSP ?

2566094053612073
Desene Animate Dublate Romana  •  18 Februarie 2020, 08:59

Tot aud ca ce super jucător a fost. Da oameni buni a fost! ***. ***, și tot ce face este sa spună ca nu se face nu se drege. Hai sa-i dau o veste. Și spitalele în romani a nu au tratamente, sunt mizerabile iar viruși te omoară după ce intri în el. Și nici acolo nu se bagă bani on sănătate, tot mai mulți oameni mor cu zile, bolnavi din ce în ce mai mulți. Iar tu vi și sttqi cu miliarde în cont și spui ca nu se face. Te duci în Spania și sponsorizeze concursuri. Dar în România de ce nu faci asta. Sau sa faci ceva pentru tineret. *** De asta spun oameni, nu ca nu a fost jucător bun sau altceva. Dar vi și te etalezi cu mașini de sute de mi de euro lângă o baza de antrenament care sta sa cadă. Este și lipsit de morală dar și de respect. Copii acești nu au un Ceaușescu sa le dea bani, să-i ajute sa crească mare. Dar ai putea tu să-i ajuți. Mai dai tari tale măcar puțin din ce ți sa dat. Nu doar investind în Madrid. Dacă iubești asa mult madridul ia-ți afacerile și mutate de tot acolo. Nimeni nu plânge după tine

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2566094053612073
Desene Animate Dublate Romana  •  18 Februarie 2020, 08:48
Postat de Bala Darius pe 17 Februarie 2020, 18:57

Nu inteleg de unde atata rautate si invidie !!! Tiriac este un sportiv de performanta care a facut avere din sport si afaceri....nu este Becali sau alt hot de rand ...... si eu daca aveam averea lui cumparam ce este mai scump......tocmai pe ideea ca nu duc nimic cu mine...... macar sa ma bucur de tot ce pot cat timp traiesc.

În viata după ce spuurtul îți dă, atunci ajută-l și tu. Nu faci turneu în Madrid și în România nu investești 1 leu. Nimeni nu are treabă cu el, dar nici nu ne face sa simțim ceva pentru el. Uitați Hagi ce face. Chiar și Halep care mai merge prin țară și mai dă la fete câte o racheta, un echipament. Acest om preferă să vină cu o mașină nouă în fiecare zi, dar sa și conducă în tenis ca este el cel mai tare. Eu cred ca Halep este de 10 ori peste Țiriac și Năstase. Înainte nu prea era asa greu, acuma în plus fiecare meci este tratat după tehnica jucătorilor. Și sa nu mai spună ei ca Halep asa și asa, fata asta la statura ei și forță ei a făcut enorm. Și munca asta după un timp te omoară. Asa este și halep, lupta pe care o da la un momendat o face sa fie slabă. În plus Țiriac jignește și spune ca România nu face, nu drege. Fa-o tu miliardarul în euru ceva dacă ești asa pus pe fapte. Nu sa cumperi la mașini, ca în curând mori bososrogule și nu le ei în pământ. Dar o recunoștință o vei avea și pe lumea cealaltă. Privește la Hagi care este un exemplu pentru toți cei ca tine

Vezi toate comentariile (8)
Comentează