SPORTURI  »  TENIS  »  METROSPORT

FOTO Rafa și al său ”Beethoven” » Liderul ATP, Rafael Nadal, are un yacht de 23 de metri, pe care îl consideră a doua sa casă

Articol de - Publicat joi, 30 noiembrie 2017 18:31

Visurile sunt de toate formele și culorile. Rafael Nadal, numărul unu mondial la finalul lui 2017 și câștigător a două titluri de Mare Șlem, îl avea pe al său. Unul fără legătură cu racheta, mingile de tenis sau zgura lui dragă, ci cu locul de unde se trage și unde se întoarce mereu, fără excepție: Insulele Baleare.

Anul trecut, spaniolul a achiziționat un yacht, modelul MCY 76, al cărui preț e cifrat între 2,5 și 3 milioane de dolari. Rafa vorbește despre pasiunea sa pentru navigație, dar și despre "a doua sa casă" într-un interviu acordat Monte Carlo Yachts, șantierul italian de unde vine și "Beethoven".

"Navigația este lumea mea. Întotdeauna am fost în strânsă legătură cu apa. Sunt din Mallorca, o insulă superbă, am trăit între Manacor și Porto Cristo, tot timpul în apropierea mării. Când eram mic, tata avea o bărcuță, eram fericiți să ieșim cu ea și să facem scufundări", a povestit el. "N-aș putea trăi fără aceste lucruri și locuri. Ori de câte ori am tim, vin în Mallorca pentru că aici mă pot relaxa".

Vasul cu motor

Rareori a fost surprins Nadal făcându-și vacanța în alte locuri. Sau în unele care să nu fie aproape de mare sau de ocean. Avea de ales între a cumpăra un yacht cu pânze sau unul cu motor, dar s-a oprit la a doua variantă. Explică și de ce: "Întâi și întâi, timpul. Din cauza stilului meu de viață abia găsesc vreme pentru navigație. Trebuie să planific constant ceea ce vrea să fac, iar cu vasele cu pânze lucrurile merg mai lent, ajungi mai greu la destinație. Apoi, pe cele cu motor spațiul e mai generos și mai confortabil".

I-a plăcut modelul MCY 76 fiindcă interiorul este amplu și la prova, și la pupa, iar salonul principal e un spațiu deschis, fără compartimentări. Astfel, pare mai larg, mai ușor de utilizat. Rafa spune că, dincolo de faptul că îl încântă viața în aer liber, yachtul a devenit o altă casă a sa. "Când ajung în Porto Cristo, uneori rămân la bord. Pot să mă uit la televizor, comod, de pe canapea. Sunt chiar două televizoare, putem vedea în paralel un meci de fotbal, spre exemplu, și alt program", a explicat ibericul.

Furtună pe mare

Vasul are un căpitan, amic din copilărie al lui Nadal și omul care se îngrijește de tot în timpul în care proprietarul nu e acolo. "Când sunt aici cu familia, cu prietena mea, ieșim împreună. Ne știm de atâta vreme, am încredere și se pricepe la ce are de făcut, e incredibil", a precizat Rafa. Amintirile din copilărie merg înspre zilele în care făceau scurte croaziere în familie, înconjurau Mallorca, apoi ajungeau în Menorca, totul într-o zi. Încă rămâne traseul său preferat, plus Ibiza și Cabrera. Anul trecut, a trăit un moment dur, când yachtul a fost prins în furtună cam la o oră și jumătate de Mallorca. "Valurile treceau peste barcă, dar eu mă simțeam fericit pe mare, chiar și în acele condiții". Ca și pe teren, când e cel mai greu și trebuie să găsească soluții.

De la Murray la Llorente

Rafa primește musafiri pe yachtul său. "Andy Murray a venit cu echipa sa, a petrecut câteva zile pe vas. Eu nu am fost în același timp, dar știu că a fost încântat. Au mai venit la bord Feliciano Lopez, Marc Lopez, David Ferrer și alți jucători spanioli care vin să se antrenze în zonă. Juan Monaco, de asemenea. Fernando Llorente a fost și el, chiar săptămâna trecută", a dezvălui ibericul.

Înot și snorkel

Nadal are preferințe și legate de sporturile nautice, deși orice e legat de apă îl încântă. "Înot și snorkel practic cel mai des", spune el. "Uneori fac și exerciții acvatice, mai ales când am vreo accidentare pentru că ajută mult la o bună recuperare. Mă feresc însă de exagerări, nu mi-ar face bine la genunchi. În viitor însă, va fi altfel".

Creveții roșii, pe primul loc

În afară de soare și mare, zona Balearelor e celebră și pentru gastronomia bazată de fructe de mare. "Îmi plac foarte mult, de asemenea, peștele proaspăt, de care avem din belșug. Însă, fără dubiu, mâncarea mea favorită înseamnă creveți roșii. Cei de aici sunt incredibil de buni", a povestit Rafa, adăugând că restaurantul preferat este Sa Punta, situat la 15 minute de casa lui, iar în Palma de Mallorca – Flanigan.

Mediterana și Caraibe

Lui Rafa i-ar plăcea să vadă multe locuri cu ajutorul yachtului său. "Să descopăr toată Mediterana, să ajung cu barca în Croația, Grecia, Turcia. A, și Sardinia și Corsica! E unul dintre obiectivele pentru anii următori, când voi putea pentru că acum nu e momentul, am alte ținte, în sport. Apoi, mi-ar plăcea să merg în Caraibe. E o zonă fantastică, multe insule aproapiate și poți ajunge ușor de a una la alta".

"Și când sunt 10 persoane la bord, tot ai senzația că e loc suficient pentru toată lumea. Spațiul e mare"
Rafael Nadal

"Când ies pe mare, pot să uit de tot, de stresul care te epuizează. Și asta e cel mai important, să mă pot relaxa"
Rafael Nadal

Date tehnice yacht

Lungime: 23,05 m
Tonaj: 47 t
Viteză maximă: 31 noduri
Viteză de croazieră: 26 noduri
Cabine: 4
Capacitate combustibil: 4.000 litri
Material: fibră de sticlă, kevlar, fibră de carbon

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
sooos1ck
sooos1ck  •  30 Noiembrie 2017, 19:24
Postat de ungurul_vesel pe 30 Noiembrie 2017, 18:51

Daca nu svrie gigi sau fcsb in titlu nu apar nici postacii de serviciu.

E vorba de tenis aici vere, il iubesti asa mult pe Gigi?! Stai linistit, nici stelistii nu-l iubesc!

sooos1ck
sooos1ck  •  30 Noiembrie 2017, 19:21

Cel mai mare jucator de tenis! Nadal e un campion!

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  30 Noiembrie 2017, 18:51

Daca nu svrie gigi sau fcsb in titlu nu apar nici postacii de serviciu.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează