SPORTURI  »  TENIS  »  CEHIA

FOTO Se joacă tenis în Cehia! Petra Kvitova și Barbora Strycova pe teren: „Mi s-a părut că a fost ca o petrecere!”

Petra Kvitova la intrarea pe teren FOTO Reuters +8   FOTO
Petra Kvitova la intrarea pe teren FOTO Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 26 mai 2020 18:27

Petra Kvitova și Barbora Strycova au disputat azi primele meciuri după perioada de izolare, la Praga, acolo unde mai sunt prezente pe tablou alte șase jucătoare din țara lor. 

Unul dintre primele turnee de tenis a început marți, în Cehia, la Praga. Organizat de federația din această țară, competiția are la start opt fete și opt băieți. 

Participantele la feminin sunt Petra Kvitova (12 WTA), Karolina Muchova (26 WTA), Barbora Strycova (31 WTA), Katerina Siniakova (54 WTA), Kristyna Pliskova (69 WTA), Barbora Krejcikova (115 WTA), Lucie Hradecka (474 WTA) și junioara Linda Fruhvirtova . 

Nerăbdare și bucurie

Dubla campioană de la Wimbledon s-a calificat ieri în semifinale, după ce a învins-o pe Barbora Krejcikova cu 7-6(3), 6-2. Înainte de startul competiției, Kvitova a spus că mai bine turneele de Mare Șlem nu s-ar disputa decât să se joace fără spectatori. „Readucem tenisul nu doar în Cehia, ci în întreaga lume”,a spus ea.

O altă semifinalistă este Barbora Strycova, 34 de ani, care a învins-o pe Linda Fruhvirtova, 15 ani, cu 6-1, 7-5. „Am așteptat cu nerăbdare acest meci, am ieșit pe teren să mă bucur de tenis. Mi s-a părut ca o petrecere!”, a spus Barbora la conferința de presă.

Măști pentru toată lumea

În altă partidă, Karolina Muchova a trecut de Kristyna Plískova cu 6-3, 6-4. „Sunt foarte fericită că în sfârșit suntem din nou pe teren. Nu a fost deloc plăcut fără spectatori!”, a spus Muchova la conferința de presă.  

Spre deosebire de alte competiții de până acum, aici copiii de mingi sunt și ei prezenți, purtând mănuși și măști pe toată durata partidei.

În această după-amiază urma să se dispute și ultimul sfert de finală, cel dintre Katerina Siniakova și Lucie Hradecka. 

Fetele au jucat pe hard. Karolina Pliskova trebuia să fie și ea prezentă, dar o accidentare la spate a împiedicat-o să evolueze, în timp ce Marketa Vondrousova se pregătește pentru examenele finale de la școală.

Băieții au evoluat pe zgură, iar principalul favorit, Lukas Rosol. a pierdut de la primul meci. El a fost învins de Vit Kopriva cu 7-6 (2), 6-3. Miercuri au loc semifinalele pe ambele tablouri. 

Federația cehă pregătește în următoare perioadă și alte turnee. Tenisul la nivel mondial este suspendat până la începutul lunii august. 

Citește mai multe știri din tenis:

FOTO Garbine Muguruza descrie dificultățile unei vieți lipsite de tenis: „Eram confuză, nu aveam niciun plan”

Roland Garros se joacă pe GSP.ro » Împărătesele prafului roșu: Evert, Graf și Henin, jucătoarele care au făcut senzație la Paris în Era Open

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează