SPORTURI  »  TENIS  »  ATP BEIJING

FOTO Surpriză uriașă în finala masculină de la Beijing » Cel mai important titlu al carierei, cucerit în mare stil în fața lui Juan Martin del Potro

FOTO: Reuters +10   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 octombrie 2018 17:52

Georgianul Nikoloz Basilashvili, 26 de ani, 34 ATP, a reușit azi o surpriză de proporții în finala turneului ATP 500 de la Beijing, reușind să-l învingă pe argentinianul Juan Martin del Potro, 30 de ani, 4 ATP), scor 6-4, 6-4, după o oră și 41 de minute de joc.

Basilashivili a etalat un tenis impresionant și l-a luat complet prin surprindere pe finalistul de la US Open. Georgianul nu și-a pierdut deloc serviciul, a făcut câte un break pe set și a reușit o serie de lovituri fabuloase pe durata meciului.

A fost al doilea titlu al carierei pentru Basilashivili. Primul a venit tot în 2018, în competiția de aceeași categorie de la Hamburg, pe zgură. Totuși, triumful din capitala Chinei cântărește mult mai mult, fiind o competiție care a aliniat la start mulți jucători de top.

Începând de luni, tenismenul georgian va ocupa cea mai bună poziție a carierei, locul 23. 

NISHIKORI, ÎNVINS ACASĂ

La Tokyo, celălalt turneu ATP 500 care s-a desfășurat săptămâna trecută, rusul Daniil Medvedev, 22 de ani, 32 ATP, l-a învins în două seturi pe niponul Kei Nishikori, 28 de ani, 12 ATP, scor 6-2, 6-4.

Medvedev și-a trecut în cont cel de-al treilea titlu al anului, după cele cucerite la Sydney și Winston-Salem. Începând de luni, rusul va urca până pe locul 22 în clasamentul ATP.

Vezi și: Tot mai aproape de Simona Halep » Caroline Wozniacki a câștigat turneul de la Beijing! Câte puncte o despart de locul 1 WTA

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează