SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

FOTO + VIDEO Momente incredibile la US Open! Serena Williams a pierdut finala cu Naomi Osaka după un meci scăpat de sub control: "Nu se poate! Eu nu trișez!"

Foto: Reuters +19   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 septembrie 2018 00:50

Serena Williams (36 de ani, 26 WTA) a pierdut finala de la US Open în fața lui Naomi Osaka (20 de ani, 19 WTA), 2-6, 4-6, după un meci incendiar.

În debutul setului doi, Serena a primit avertisment de la arbitrul Carlos Ramos, pentru coaching, după ce Ramos a observat un gest al antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena s-a apărat, susținând că nu s-a întâmplat nimic: "Dacă ține degetul sus este coaching?!".

Al doilea avertisment a venit după ce Serena a făcut o dublă greșeală și a ratat un rever, apoi a dat cu racheta de pământ. Fiind al doilea, ea a pierdut primul punct din următorul game și a tunat către arbitru: "Nu am trișat! Nu am primit sfaturi, e incredibil ce se întâmplă! Eu nu trișez niciodată, mai bine pierd!".

La 4-3 în setul doi, Ramos i-a dat un al treilea avertisment Serenei și un game de penalizare după ce americanca l-a făcut "hoț" și "mincinos", solicitând în lacrimi ca acesta să-și ceară scuze față de ea. Osaka a ajuns astfel la 5-3, iar supervizorii au intervenit pentru a o calma pe Williams. "Sunt jucători care au făcut mai rău de atât și nu au pățit așa ceva! Doar pentru că sunt bărbați... Nu se poate!", a exclamat tenismena de 36 de ani.

Serena a făcut apoi 4-5, câștigând un game la zero, și a mers să discute cu oficialii turneului, cu lacrimi în ochi, într-un cor de fluierături al publicului. Osaka a câștigat apoi game-ul, meciul și turneul, în două seturi, într-una dintre cele mai tensionate partide din istoria tenisului.

"Îmi datorezi scuze, niciodată n-am trișat în viața mea! Am o fiică și fac mereu ce e corect!"
Serena Williams către arbitrul Carlos Ramos

lacrimi la interviu

La final, Serena i-a sfătuit pe spectatori să nu mai huiduie și să celebreze triumful lui Naomi Osaka, aflată la prima sa victorie la un turneu de Mare Șlem.

"Nu vreau să fiu nepoliticoasă, dar nu răspund la întrebări. Vreau să spun că Naomi a jucat bine, e primul ei Grand Slam câștigat...", a zis Serena, plângând.

Vezi și: VIDEO Serena e recidivistă! Alte 2 ieșiri necontrolate avute de-a lungul anilor la US Open: "Jur pe Dumnezeu că o să-ți îndes mingea pe gât"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (68)
bazinga
bazinga  •  09 Septembrie 2018, 22:47

Muratoglu tace ca un lash!Mare parte din vina,ii apartine,asta este evident!Amandoi au trisat in mod grosolan!

mosvasile
mosvasile  •  09 Septembrie 2018, 20:15

@adi stelistul Nu ma prea pricem cu computerul, ca ti-as demonstra ca am mizat pe japoneza inca de cand am vazut cate seturi la zero castigase!Totusi...e o vorba din batrani-cui pe cui se scoate!A trecut cu noroc de Sabalenca!In meciul direct, ruska aia cat soba o facuse pe Naomi sa"vorbesca singura"si numai labilitatea psihica-specifica rusilor-a facut ca Sabalenca sa i "se puna pata" si sa piarda!Iar in finala cu Serena-pentru ca de Keys ar fi trecut-Sabalenca ar fi avut cam aceiasi prestatie ca a Sevastovei!

maxp
maxp  •  09 Septembrie 2018, 19:40
Postat de adi_stelistul pe 09 Septembrie 2018, 09:59

Are abia 20 de ani si a castigat deja la IW destul de clar, batandu-le pe Simona, Pliskova sau Sarapova fara discutii. Nu mi se pare ca "pana acum" n-ar fi fost vizibila. Si anul trecut i-a administrat o infrangere categorica lui Kerber in primul tur. Sigur, a fost un an nu prea grozav pentru Kerber, dar germanca era campioana en-titre. N-a aparut chiar de nicaieri ca Ostapenko (chiar si letona avea o finala P5 pana la titlul de la RG). Pe Osaka as paria. Pare mai indreptatita la o mare cariera.

Bun, dar de la IW incoace? Ca au trecut totusi vreo 5 luni. La alte turnee de mare slam? In afara de victorii izolate, care nu te duc in top. Ea are la momentul actual un punctaj total in WTA din care jumatate e reprezentat de punctele de la US Open. Nu zic, are un joc ce denota un potential imens, am mai vazut acest joc la ea, dar n-a aratat niciodata constanta. Si nu a castigat cel mai acerb mare slam, sa spunem si asta. Sigur, e o certitudine la nivel de top 10-15 WTA, dar mai sus... la ea n-as zice sigur nu, cum am zis legat de Ostapenko, dar parca nici mari minuni nu as astepta.

Vezi toate comentariile (68)
Comentează
Close