SPORTURI  »  TENIS  »  FRANȚA - ROMÂNIA, FED CUP

FRANȚA - ROMÂNIA // 3 întrebări-cheie înaintea primei zile din Fed Cup: de la complexul lui Halep în fața lui Mladenovic la dilema Buzărnescu - Begu

Simona Halep și Kristina Mladenovic, după finala de la Madrid din 2017 // FOTO: Guliver/Getty Images
Simona Halep și Kristina Mladenovic, după finala de la Madrid din 2017 // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 19 aprilie 2019 14:59

Echipa de Fed Cup a României a aflat azi ordinea meciurilor din confruntarea capitală cu Franța, care se joacă în acest week-end. Simona Halep, 2 WTA, va fi cea care va deschide balul, ea urmând s-o înfrunte sâmbătă pe Kristina Mladenovic, 66 WTA. 

  • Simona Halep - Kristina Mladenovic se joacă sâmbătă, de la ora 15:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Telekom Sport și TV Digi Sport. Meciul va fi urmat de confruntarea Mihaela Buzărnescu (30 WTA) - Caroline Garcia (21 WTA)

Cele 3 mari întrebări născute după tragerea la sorți de azi

1. A scăpat Halep de complexul Mladenovic?

Avantajul pe care Kristina Mladenovic (66 WTA), nimeni alta decât iubita lui Dominic Thiem (5 ATP), îl are în fața Simonei Halep în raportul meciurilor directe ar putea reprezenta motivul principal pentru care Julien Benneteau, căpitanul-nejucător al Franței, a ales-o pe aceasta în detrimentul lui Alize Cornet (54 WTA). 

Mladenovic și Halep s-au întâlnit de 5 ori în circuit, iar franțuzoaica s-a impus de 3 ori: la Paris, pe hard, în 2014, la Birmingham, pe iarbă, în 2015, și pe hard-ul de la Indian Wells, în 2017. Stilul incomod al franțuzoaicei, generat de explozia cu care lovește de pe ambele părți ale terenului, dar și serviciul puternic (n.a. Mladenovic are 1,84 m) sunt detalii ce i-au pus mereu probleme Simonei.

Halep s-a confruntat în matchup-ul cu Mladenovic cu diverse situații cărora n-a putut să le facă față: a fost surclasată de jocul compact al franțuzoaicei în 2017, în înfrângerea de la Indian Wells, pierzând 3-6, 3-6, și a încasat chair un «covrig» (n.a. 0-6) de la Mladenovic în duelul pe iarbă de la Birmingham de acum 4 ani.

1singur meci dintre Halep și Mladenovic a avut loc pe zgură, suprafața pe care se joacă semifinala din Fed Cup. Românca s-a impus în finala de la Madrid din 2017

Modul în care Simona va returna în partida de sâmbătă e un element-cheie al duelului cu Mladenovic. Dacă Halep își va găsi cadența la retur și va rezista serviciilor puternice ale adversarei, experiența net superioară o va ajuta să tranșeze rapid meciul.

2. E Buzărnescu alegerea optimă? 

Valul de incertitudine din lotul României a fost spulberat azi de căpitanul-nejucător Florin Segărceanu, care a ales-o pe Mihaela Buzărnescu (31 WTA) să fie racheta numărul doi, în detrimentul Irinei Begu (82 WTA). „Miki” o va înfrunta pe Caroline Garcia (21 WTA) sâmbătă, în jurul orei 17:00.

Rămâne de văzut dacă pariul asumat de Segărceanu va cofirma sâmbătă, când Buzărnescu, jucătoare care încearcă să-și regăsească echilibrul după accidentarea la gleznă de anul trecut, o va înfrunta pe Caroline Garcia (21 WTA).  Mihaela a avut un început de an dificil, primele două victorii legate venind abia în luna aprilie, la Charleston, unde jucătoarea noastră s-a oprit în optimi.

14meciuri a jucat Mihaela Buzărnescu în 2019: a pierdut 11 dintre ele

Atuul ei însă este cel al unui joc complet, exploziv atunci când este legat, așa cum a început să arate de la Charleston încoace. În plus, faptul că este stângace contează foarte mult, dovadă fiind faptul că francezii și-au luat deja măsuri: și-au adus un hitting partner de mână stângă tocmai pentru a se pregăti în eventualitatea în care ea urma să fie aleasă la simplu. "Este all-rounder, dar crescută pe zgură, iar cea de la Charleston, mai rapidă, pe care a jucat recent, se poate potrivi cu ce este în sală", spunea antrenorul Marius Comănescu.

Un posibil dezavantaj ar fi cel al unei experiențe mai reduse în Cupa Fed, competiție în care a revenit anul trecut, după o pauză de 6 ani. De asemenea, înfrângerile din întâlnirea cu Cehia s-au suprapus pe perioada ei mai dificilă de la începutul anului.

La polul opus, Irina Begu disputase până acum 24 de meciuri în Fed Cup, la simplu și la dublu (15 victorii - 9 înfrângeri), o experiență net superioară în competiție, față de „Miki”. De altfel, Begu și Niculescu au adus punctul victoriei din duelul cu Cehia din februarie.

„Mihaela este într-o formă foarte bună, e într-o creștere de câteva săptămâni. A făcut o muncă foarte bună în turneele din America, s-a văzut și la televizor că a crescut de la săptămână la săptămână. La Charleston a adus aminte de Mihaela din sezonul trecut. Cred că e într-o formă bună și va crește și în perioada următoare” Adrian Cruciat, antrenorul Mihaelei Buzărnescu

3. În favoarea cui e suprafața?

La prima vedere, Simona părea avantajată de faptul că meciurile se joacă pe zgură, suprafața pe care s-a impus la Roland Garros în 2018. 

Totuși, există un element care schimbă datele problemei: condițiile vor fi indoor (n.a. în sală), aspect ce o poate dezavantaja pe Simona și poate favoriza jucătoare rapide, de calibrul Kristinei Mladenovic. 

BONUS: Declarații de la conferința de azi: 

ORDINEA MECIURILOR:

Sâmbătă, începând cu ora 15:00: Simona Halep (2 WTA) - Kristina Mladenovic (66 WTA)
Urmat de: Mihaela Buzărnescu (30 WTA) - Caroline Garcia (21 WTA)

Duminică, începând cu ora 14:00: Simona Halep (2 WTA) - Caroline Garcia (21 WTA)
Urmat de: Mihaela Buzărnescu (30 WTA) - Kristina Mladenovic (66 WTA)

Partida de dublu se va juca doar în cazul în care scorul după primele patru meciuri va fi egal.
Căpitanii-nejucători ai celor două echipe pot schimba componența echipelor duminică, începând cu al treilea meci al confruntării.

Vezi și:Halep, primele declarații după ce a aflat că joacă împotriva Kristinei Mladenovic: „Am emoții, trebuie să recunosc. E diferit în Fed Cup” » Cum arată raportul meciurilor directe

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
truiad
truiad  •  20 Aprilie 2019, 14:34

Pentru un sportiv de varf nu exista complexe fata de un alt sportiv - altfel nu e de varf. Poate ca era mai bine sa joace Irina, este mai experimentata in jocuri cu miza. O noua dubla infrangere ar dezechilibra-o pe Mihaela. Vom vedea.

518396918348499
Viorica Alexandru  •  20 Aprilie 2019, 09:21

Un articol negativist, prost Argumentat, de parca *** sa va prefaceti ca sustineti echipa Romaniei...rămâneți la fotbal ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fairplayromania
fairplayromania  •  20 Aprilie 2019, 06:06

Umblă vorba că cică Simona ar fi...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează