SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

Gabriela Ruse, despre Emma Răducanu: „Nu știe limba română. Mi-a spus doar «mulțumesc»”

Gabriela Ruse // foto: captură AS.ro
Gabriela Ruse // foto: captură AS.ro

Articol de GSP - Publicat marti, 12 octombrie 2021 09:53 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 14:49

Gabriela Ruse (23 de ani) o așteaptă cu nerăbdare pe Emma Răducanu (18) la Transylvania Open, turneul WTA care va fi găzduit de Cluj-Napoca în ultima săptămână a lunii octombrie. Gabriela spune despre Emma, care are tată român și mamă chinezoaică, că „nu știe limba română”.

La începutul lunii octombrie, înainte de Indian Wells, Emma și Gabriela s-au antrenat împreună. Jucătoarea cu origini românești a publicat apoi un scurt mesaj în contul său de InstaStory: „Training cu Gabriela Ruse”.

Gabriela abia așteaptă revederea cu Emma, care va veni în curând în România, pentru turneul Transylvania Open de la Cluj-Napoca. Emma are un loc rezervat pe tabloul principal, în vreme ce Gabriela Ruse va participa în calificări.

Gabriela Ruse o așteaptă pe Emma Răducanu în România: „Îi fac cinste și o învăț românește”

„Emma e prietena mea, mă înțeleg foarte bine cu ea. O singură dată mi-a zis «mulțumesc» în română, dar nu știe limba.

Îi fac cinste şi o învăţ româneşte. Cu ciorbă și sarmale, dar nu cred că va încerca sarmalele, în timpul turneului nu cred că e cea mai bună idee de a mânca”, a spus Ruse pentru AS.ro.

Gabriela Ruse: „Îmi doresc să joc din ce în ce mai mult cu Simona Halep”

Gabriela a fost eliminată în turul 2 în proba de dublu de la Indian Wells, acolo unde a făcut pereche cu Simona Halep. Cele două jucătoare din România au fost învinse de perechea Marie Bouzkova (23 de ani, 39 WTA) - Lucie Hradecka (36 de ani, 31 WTA), scor 2-6, 7-5, 5-10.

„Avem o relație foarte bună în exteriorul terenului, asta este foarte important. Îmi doresc să joc din ce în ce mai mult cu Simona și, de ce nu?, să câștigăm turnee cât mai curând”, a comentat Ruse.

Emma Răducanu și-a anunțat prezența la Transylvania Open în limba română

Miercuri, 6 octombrie, Emma Răducanu, câștigătoarea US Open 2021, și-a anunțat prezența la Transylvania Open.

Pentru prima oară de când numele său a devenit unul de rezonanță în tenisul mondial, fanii au putut s-o audă pe Emma Răducanu vorbind românește. Tatăl britanicei este român, iar mama ei e chinezoaică.

„Salut! Mă bucur că am ocazia să joc la Transylvania Open. Tatăl meu este român şi am experienţe frumoase în ţară. Abia aştept să ne vedem. Pa”, a spus Emma Răducanu, într-un videoclip publicat de cei de la Transylvania Open.

Cine vine la Cluj » Lista jucătoarelor care vor participa la Transylvania Open

Andy Murray, reacție după eliminarea prematură a Emmei Răducanu de la Indian Wells: „Toată lumea se aștepta la asta, să fiu sincer!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
cirus11
cirus11  •  12 Octombrie 2021, 17:01
Postat de magic4ever pe 12 Octombrie 2021, 15:38

Emma Răducanu a transmis de curand un mesaj video in romana...deci stie un pic sau a invatat special pentru mesajul video...

A citit motamot ceva ce i-a scris taica-su, hai sa fim seriosi

347655969058390
Ion Popescu  •  12 Octombrie 2021, 16:47

Fratele meu s/a stabilit in Germania in 1990. S/a casatorit cu o nemtoaica nascuta in Munchen, din parinti nemti. Copii si nepotii lui vorbesc perfect limba romana. In casa vorbesc si romana si germana. Vin regulat in concediu in Romania. Daca un parinte chiar vrea, atunci poate. Dar Ion Raducanu, tatal, si/a schimbat si numele in Ian. Ce pretentii mai poti avea ?!

adi2306
adi2306  •  12 Octombrie 2021, 16:29
Postat de Clau Alex Berdei pe 12 Octombrie 2021, 16:11

Nu stie pt ca tatal nu are pic de patriotism in el.Daca avea tata din Italia,Franta samd ,vorbea fluent italiana sau franceza.

Vorbeşti intr-o totală lipsă de cunoştință. Fiu-meu (29 de ani) nascut in Germania şi fiica-mea (21 de ani) nascută in SUA, vorbesc puțin limba română deşi am facut eforturi uriase in ai invața limba si cultura, atit eu cit si maica-sa. Nu au fost atraşi. Fiul-meu chiar a jucat un sezon la Corona Brasov si in Germania, dar a fost tratat ca un paria. Patriotismul nu se poate impune. Il ai sau nu.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează