SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

EXCLUSIV GSP l-a întrebat pe Mouratoglou care este poziția lui în „cazul Simona Halep” » Răspunsul primit după 6 ore de tăcere

Patrick Mouratoglou și Simona Halep au început să lucreze în aprilie 2022
Patrick Mouratoglou și Simona Halep au început să lucreze în aprilie 2022

Articol de - Publicat sambata, 22 octombrie 2022 00:00 / Actualizat sambata, 22 octombrie 2022 01:19

La șase ore după ce Simona Halep a dezvăluit că a picat un test anti-doping și a spus că „mă simt trădată”, Patrick Mouratoglou, antrenorul româncei, a răspuns ziarului: „Pentru moment, nu comentez”.

Vineri seara, Gazeta Sporturilor a încercat să ia legătura cu Patrick Mouratoglou, însă s-a izbit de un zid al tăcerii. Până la ora redactării articolului, francezul nu a publicat vreun mesaj în social-media și nici nu a dialogat cu jurnaliștii care l-au contactat.

Soțul Serenei Williams a ironizat-o pe Simona Halep, după ce a fost depistată pozitiv: „Nu se demodează, nu?”
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Soțul Serenei Williams a ironizat-o pe Simona Halep, după ce a fost depistată pozitiv: „Nu se demodează, nu?”

Răspunsul primit de Gazeta de la Mouratoglou, după 6 ore de tăcere în „cazul Simona Halep”

Răspunsul primit de ziar, la 6 ore de la anunțul Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului, a venit prin intermediul biroului de PR al antrenorului francez: „Pentru moment, nu comentez”.

Cu o impresionantă echipă de PR în spate, mereu extrem de activ în dezbaterile de actualitate din tenis, cu prezențe pe toate rețele de socializare importante, Patrick Mouratoglou încă nu a și-a exprimat punctul de vedere cu privire la situația în care se află Simona Halep.

Simona Halep: „Mă simt complet confuză și trădată”

Insistențele presei au venit pe fundalul declarației elevei sale, care a precizat în singura poziție avută de până că se simte „trădată”. Halep nu a precizat de către cine se simte trădată.

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea. 

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. 

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a fost singura reacție a Simonei Halep.

Mouratoglou e la Stockholm, alături de Holger Rune

Mouratoglou se află zilele acestea la Stockholm, acolo unde Holger Rune, jucătorul pe care a început să-l antreneze după anunțul Simonei că nu va mai participa la niciun turneu în 2022, s-a calificat vineri în semifinale.

Mouratoglou s-a alăturat echipei lui Rune la începutul lui octombrie, anunțând că-l va însoți pe adolescent la turneele de la Stockholm, Basel, Paris și Milano, adică ultimele din acest sezon pentru Holger.

„În timp ce Simona Halep se recuperează, ea m-a încurajat să caut o nouă colaborare. Astfel, azi sunt încântat să anunț că mă voi alătura oficial echipei lui Holger Rune”, a scris antrenorul francez pe Twitter, pe 12 octombrie, la 5 zile după ce Simona Halep a fost înștiințată de WADA că a picat un test anti-doping

2 titluria cucerit Simona Halep în 2022, Melbourne Summer Set 1, apoi Toronto, al doilea sub îndrumarea lui Patrick Mouratoglou

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

- Simona Halep

Zilele trecute, Mouratoglou căuta partener pentru revenirea Simonei Halep

Zilele trecute, Patrick Mouratoglou a demarat o acțiune de recrutare a unui sparring-partner pentru Simona Halep. Francezul antrenor oficial al româncei din aprilie, a început să caute parteneri de antrenament pentru Halep, după cum a dezvăluit site-ul televiziunii naționale din Polonia, TVP.

Doi jucători polonezi, Piotr Grynkowski și Albert Chudy, au vizitat deja academia francezului din Biot, lângă Nisa, fiind testați timp de câteva zile. De când a ajuns în sudul Franței, prima dată doar pentru a se familiariza cu un alt mod de pregătire, Halep l-a avut pe Arnaud Restifo drept sparring-partner.

Simona Halep și-a schimbat staff-ul în 2022

La US Open 2022, când a fost depistată pozitiv, Simona Halep era pregătită de Patrick Mouratoglou, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori ai planetei. Parteneriatul începuse din luna aprilie iar jucătoarea din România a renunțat treptat la majoritatea colaborărilor cu membrii vechii sale echipe, pe care i-a înlocuit cu angajații academiei lui Mouratoglou. 

Spre exemplu, Halep a renunțat la parteneriatul cu preparatorul Theo Cercel. Printre alții, Simona a început să lucreze cu Candice Gohier, fizioterapeuta agreată de Mouratoglou.

VIDEO Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open!

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

EXCLUSIV Dilemele lui CTP după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv: „E groaznic! La ce să-i folosească acest drog interzis și bolnavilor?!”

FOTO Doi sponsori se solidarizează cu Simona Halep: „Mereu alături de tine!”

FOTO Soțul Serenei Williams a ironizat-o pe Simona Halep, după ce a fost depistată pozitiv: „Nu se demodează, nu?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
gojgaru
gojgaru  •  22 Octombrie 2022, 17:31
Postat de realsteaua pe 22 Octombrie 2022, 00:34

Cum se face că timp de 11 ani de când a apărut această substanță nu s-a găsit a reprezenta o primejdie pentru organism și în 2022 a fost interzisă pentru sportivi pe considerentul că e substanță dopantă ? Nu înțeleg cu ce o fi greșit Simona Halep de au găsit taman cu această substanță să se dopeze. Pot pune pariu că așa va rămâne : s-a dopat și va lua minim 2 ani de suspendare. Și de aici și terminarea carierei.

E pe lista neagra din 2011 !

andrei_andropov
andrei_andropov  •  22 Octombrie 2022, 14:31

UNDE ESTE COMENTARIUL MEU???????

andrei_andropov
andrei_andropov  •  22 Octombrie 2022, 14:29

SE PARE CA ESTE O MARE FACATURA DE 2 LEI LA ADRESA SPORTIVEI NOASTRE

Vezi toate comentariile (18)
Comentează