SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

HALEP/GOERGES - NICULESCU/SPEARS 6-1, 6-7, 8-10 // Monica Niculescu, revenire fantastică în duelul cu Simona Halep de la Miami!

Articol de GSP - Publicat marti, 26 martie 2019 21:40

Monica Niculescu (31 de ani) și americanca Abigail Spears (37 de ani) au trecut de perechea formată din Simona Halep (27 de ani) și nemțoaica Julia Goerges (30 de ani), scor 1-6, 7-5, 10-8, și s-au calificat în sferturile de finală ale probei de dublu de la Miami. 

Niculescu și coechipiera ei au revenit de la 1-6 în decisiv!

  • Monica Niculescu și Abigail Spears vor juca în sferturile de finală cu favoritele numărul 6, australianca Sam Stosur și chinezoaica Shuai Zhang. 
  • Raluca Olaru și croata Darija Jurak le înfruntă în „sferturile” de finală pe bielorusa Victoria Azarenka și australianca Ashleigh Barty.

Simona Halep și Julia Goerges s-au completat impecabil în primul set, au servit la parametri ridicați, cu procentaje de 78 % al punctelor câștigate cu primul serviciu și 71 % al punctelor câștigate cu cel de-al doilea, și au închis actul în doar 27 de minute, 6-1.

Jocul entuziasmant al perechii româno-germane a continuat și în partea secundă. Cele două s-au desprins rapid la 3-0, au condus cu 4-1 și 5-3, apoi a intervenit un blocaj. Niculescu a fost de netrecut la fileu, backhand-ul ei în cross a câștigat majoritatea raliurilor lungi. Meciul a mers într-un super tiebreak început ca precedentele două seturi.

Halep și Goerges au condus cu 6-1, apoi au câștigat doar două puncte din următoarele nouă.

Halep e în „sferturi” doar la simplu

Simona Halep (3 WTA) e calificată în sferturile de finală și pe tabloul de simplu. Românca o va înfrunta pe chinezoaica Qiang Wang (27 de ani, 18 WTA). Meciul se joacă miercuri, la o oră care urmează a fi anunțată de organizatori.

Desfășurarea meciului

S-a terminat! Monica Niculescu și Abigail Spears s-au impus în super tiebreak, scor 10-8.

5-7, Game și set Niculescu/Spears!
5-6, Break Niculescu/Spears:
Revenire senzațională a perechii româno-americane!
5-4, Break Niculescu/Spears:
Monica e providențială la fileu, execută un smash impecabil și amână finalul.
3-1, Game Niculescu/Spears:
Monica Niculescu servește bine sub presiune și salvează două mingi de dublu break.

A început setul secund!

6-1, Break și set Halep/Goerges: Primul se termină după doar 26 de minute!
5-1, Game Halep/Goerges:
Nemțoaica demonstrează încă o dată că este jucătoarea cu cel mai bun serviciu din ultimele două sezoane.
4-1, Game Niculescu/Spears:
Perechea româno-americană punctează pe tabelă. Spears are două reflexe excelente din preajma fileului, forțând-o pe Goerges să trimită în fileu.
1-0, Break Halep/Goerges:
Nemțoaica închide game-ul cu un smash.

Partida a început la ora 20:01! Spears servește prima. 

 

Vezi și: 

Bianca Andreescu, despre retragerea de la Miami și accesoriul de fițe pe care a pus ochii: „Mereu mi-am dorit-o și acum mi-o pot permite, după ce am încasat 1,3 milioane $”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
ticbis
ticbis  •  26 Martie 2019, 22:26
Postat de merace pe 26 Martie 2019, 21:40

Nu ma mir! La dublu conteaza experienta de dublu, nu de simplu! Dar Goerges si Halep au fost aproape... Dar nu vad un articol despre sferturi la Miami la simplu, unde sa pot comenta ca Hsieh are 4-1 in decisiv si e aproape sa intre in semifinale!

Hsieh tocmai a luat bataie in decisiv!!! Totusi, Kontaveit are o clasa peste taiwaneza... (of course, pentru cine pricepe cu ce se mananca tenisul...:) )

1892862387445157
Alin Smarandache  •  26 Martie 2019, 22:05

Corectati articolul are cateva greseli atat de ortografie cat si de continut : "Niculescu și coechipiera ei au revenit de la 1-5 în setul setund! Monica Niculescu și Julia Goerges vor juca în sferturile de finală cu favoritele numărul 6, australianca Sam Stosur și chinezoaica Shuai Zhang. "

1043484092369344
Toderaşcu Ioan  •  26 Martie 2019, 21:44

În titlu, a câștigat Simona! Voi nu știți să scrieți un rezultat la tenis? Vai de capul vostru de ziariști!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează