SPORTURI  »  TENIS  »  TORONTO

VIDEO+foto Simona Halep, revenire magică și calificare în finala turneului de la Toronto! Peste cine va da și marele obiectiv îndeplinit

Simona Halep, revenire magică și calificare în finala turneului de la Toronto! Peste cine va da și marele obiectiv îndeplinit +6   FOTO
Simona Halep, revenire magică și calificare în finala turneului de la Toronto! Peste cine va da și marele obiectiv îndeplinit

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 august 2022 22:21 / Actualizat sambata, 13 august 2022 23:15

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) a învins-o pe  pe Jessica Pegula (28 de ani, 7 WTA), scor 2-6, 6-3, 6-4, și s-a calificat în finala turneului de la Toronto. 

  • În cealaltă semifinală, în această noapte, se înfruntă Beatriz Haddad Maia (24 WTA) și Karolina Pliskova (14 WTA).

„Adormită” de victoriile lejere din precedentele tururi, fără set cedat, Simona a s-a lăsat captivată în ritmul de joc al americancei Pegula. Nici serviciul nu a ajutat-o în actul inaugural, o frecvență de doar 52% cu prima minge. În aceste condiții, adăugând și o mulțime de erori total necaracteristice, Halep s-a recunoscut învinsă, scor 2-6, după doar 35 de minute.

Simona Halep se intoarce in top 10 WTA! Unde poate ajunge daca ia trofeul la Toronto
WTA TORONTO
Simona Halep se intoarce in top 10 WTA! Unde poate ajunge daca ia trofeul la Toronto

Simona Halep, calificare în finala turneului de la Toronto

Simona s-a scuturat, a schimbat câteva priviri cu Patrick Mouratoglou și oamenii din lojă, apoi a revenit cu altă atitudine. A luptat pentru fiecare minge, nu a renunțat la niciun centimetru din teren și s-a desprins rapid în setul secund. Plusul de agresivitate a fost evident. Elocventă în acest sens este statistica punctelor câștigate de Jessica cu prima minge, doar 44%, față de 71% în prima parte.

La capătul a 45 de minute de raliuri intense, dubla campioană de Grand Slam a împins disputa în „decisiv”.

Simona Halep revine în top 10 WTA

Nervii au fost întinși la maximum, ambele jucătoare au izbit cu rachetele de hard, iar disputa a căpătat accente dramatice. La scorul de 2-1 pentru sportiva din SUA, Pegula a beneficiat de 4 mingi de break. Halep le-a salvat pe toate cu o defensivă de speriat. 

259.100 $și 585 de puncte și-a asigurat Halep odată cu accederea în finală la Toronto. E sigură de revenirea în top 10 la finalul săptămânii

A fost momentul de turnură. A 7-a jucătoare a lumii a fost vizibil afectată, „scurtele” au început să i se oprească în fileu, iar dreapta a împrăștiat mingile în afara terenului.

Imperturbabilă, Simona și-a continuat marșul spre finala de duminică. Acolo are șansa să câștige al treilea trofeu la Rogers Cup, după cele din 2016 și 2018.

+2 FOTO

FINAL » Simona Halep - Jessica Pegula 2-6, 6-3, 6-4

5-4, Game, set și meci Halep!
5-3, Break Pegula: Jessica nu renunță la luptă.
5-2, Break Halep: Simona va servi pentru calificarea în finală!
4-2, Game Halep: Simona are nervii mai tari în aceste momente. Își adjudecă încă un game pe muchie de cuțit.
3-2, Break Halep: Pegula resimte șocul game-ului precedent și greșește tot!
2-2, Game Halep: Revenire uluitoare a Simonei. A salvat 4 mingi de break. E rândul americancei să lovească în aer și de hard racheta. 
1-2, Game Pegula: Erorile neforțate au reapărut în jocul Simonei. Jessica profită. Americanca apelează tot mai frecvent la „scurte”.
1-1, Break Pegula: Toate schimburile sunt la limită în aceste secvențe ale jocului. Micile detalii fac diferența. Simona și-a aruncat nervoasă racheta pe hard.
1-0, Break Halep: Simona domină raliurile în acest moment. Defensiva ei este tot mai greu de străpuns. Apar semne de frustrare în jocul americancei.
A început setul decisiv!

6-3, Game și set Halep: Simona reușește cel mai bun game al semifinale. Lovește puternic atât cu forehand-ul, cât și cu backhand-ul, și împinge disputa în decisiv. 
5-3, Game Pegula: Simona va servi pentru set.
5-2, Game Halep: Simona supraviețuiește unui game-maraton. 

4-2, Game Pegula: Americanca a pus prima minge în teren și a obținut puncte ușoare.
4-1, Game Halep: Și cu o doză de șansă, o minge deviată din fileu, Simona se desprinde.
3-1, Break Halep: Semne tot mai bune în jocul Simonei. Lovitura de dreapta e tot mai sigură, construiește loviturile cu mai mult calm. Fanii români din tribune își fac simțită prezența.
2-1, Break Pegula: Meciul nu are ritm în acest moment. Raliurile sunt scurte, întrerupte de greșeli.
2-0, Break Halep: Simona se apără mult mai precis. Jessica este surprinsă și comite o serie de erori neforțate.
1-0, Game Halep: Simona luptă pentru fiecare punct și salvează două mingi de break ale adversarei.
A început setul secund!

2-6, Game și set Pegula!
2-5, Game Halep: Simona întrerupe seria adversarei. Semne bune apar în ceea ce privește deplasarea și dorința de luptă. Un „haide” puternic a răsunat în arena din Toronto. 
1-5, Game Pegula: Continuă greșelile neforțate pentru Halep. Lovitura de dreapta este extrem de nesigură. Apar și primele semne de nervozitate. 
1-4, Break Pegula: Serviciul Simonei este de nerecunoscut până în acest punct al semifinalei. 

Întreaga planetă e la picioarele lui David Popovici » Materiale istorice pe L'Equipe, Marca și Gazzetta dello Sport: „De pe altă planetă, nu poate să fie om!”
Popovici, record mondial
Întreaga planetă e la picioarele lui David Popovici » Materiale istorice pe L'Equipe, Marca și Gazzetta dello Sport: „De pe altă planetă, nu poate să fie om!”

1-3, Game Pegula: Simona irosește trei oportunități de break. Schimbul decisiv a fost de-a dreptul încântător. Jessica a urcat la fileu și a blocat toate tentativele de passing ale lui Halep.

1-2, Break Pegula: Simona nu pune prima minge în teren, iar Pegula profită. Returnează agresiv și trece în avantaj.
1-0, Game Halep: Simona salvează o minge de break.

A început semifinala! Simona Halep servește prima. 

VIDEO Ion Țiriac îi dă un sfat vital Simonei Halep: „Să-și îngrijească fizicul, de acolo i se trage tot”

Citește și alte știri din tenis: 

Vești nesperate pentru Djokovic » SUA, decizie de ultim moment despre restricțiile anti-Covid

Ion Țiriac, anunț uriaș despre cele două românce ajunse în finala de la Wimbledon: „Suntem de acord să le trimitem imediat la academia lui Nadal”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (50)
maradona79
maradona79  •  14 August 2022, 15:49
Postat de giorgiorme1 pe 13 August 2022, 23:54

Nu de Pliskova ar trebui sa fie ingrijorata Halep ci de Hadad. Am vazut-o jucand si are mai mult "juice in sange" decat Pliskova.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dobrin
dobrin  •  14 August 2022, 13:34
Postat de giorgiorme1 pe 13 August 2022, 23:54

Nu de Pliskova ar trebui sa fie ingrijorata Halep ci de Hadad. Am vazut-o jucand si are mai mult "juice in sange" decat Pliskova.

Haha, pentru juicele ala a si fost suspendata vreo cateva luni :))))

zorrozabal
zorrozabal  •  14 August 2022, 12:01
Postat de gigi327 pe 14 August 2022, 08:09

Ți ai mâncat *** prostule,e cea mai buna Simona,frustratule

Ba,tu acum ai venit cu pluta?!In toate comentariile mele eu am laudat-o pe Simona!Probabil ca ai vrut sa-l injuri pe ala care are nickname-ul format din niște cifre-dar trebuia sa mergi la comentariul lui original,nu la „steluțele”date mie de GSP(pentru ca il injurasem p-ala)!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează
Close