SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA - DANEMARCA 5-0

Horia Tecău speră ca Victor Hănescu să fie în echipa de Cupa Davis: "În formulă completă putem bate Olanda"

Articol de GSP - Publicat luni, 04 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 februarie 2013 21:11

Fără cel mai bine clasat jucător, România a învins net Danemarca la Cluj, 5-0, şi s-a calificat în turul doi al grupei 1 din zona Euro-Africană


Confruntarea dintre România şi Danemarca era decisă după primele două zile. După ce Marius Copil şi Adrian Ungur au cîştigat meciurile de simplu, Horia Tecău şi Florin Mergea au adus sîmbătă punctul victoriei, impunîndu-se clar în disputa de dublu. Acest succes net îi trimite pe români în turul următor al Grupei 1 din Zona Euro-Africană, unde deja îi aşteaptă Olanda. Ieri, în timp ce Copil şi Ungur jucau ultimele meciuri, Horia a acordat autografe la standul Wilson, apoi a vorbit despre viitorul echipei de Cupa Davis a României şi despre al său, ca jucător de dublu de top.

- Horia, a fost mai uşor decît v-aţi aşteptat cu Danemarca?
- Ştiam că pornim ca favoriţi, dar ne-am păstrat concentrarea şi am abordat fiecare meci cu maximă seriozitate. Danezii n-aveau nimic de pierdut şi au jucat dezinvolt. S-au agăţat de fiecare minge, însă valoarea şi-a spus cuvîntul.

- Urmează Olanda în turul doi. De ce are nevoie România pentru a trece şi de acest hop?
- Eu cred că avem valoare să învingem Olanda. În formulă completă putem cîştiga acest meci. Avem nevoie şi de Victor Hănescu, este cel mai bine clasat jucător român la ora actuală. Cu el în echipă şansele noastre la victorie cu Olanda vor fi mult mai mari.

"Cred în cuplul cu Max Mirnîi"
- Ne putem gîndi la Grupa Mondială?
- Luăm totul pas cu pas. Trebuie să batem Olanda mai întîi, iar în play-off nu vom fi favoriţi. Pot să spun că în acest moment România are o echipă care se poate bate cu şanse reale pentru meciul de baraj. Sper să fiu în formă bună în aprilie. Acum mergem, fiecare, la turneele noastre.

- După o lungă perioadă de timp ai schimbat partenerul la dublu. Cum te înţelegi cu Max Mirnîi?
- Începem să ne sudăm ca echipă şi ne dorim să ajungem la Turneul Campionilor. Cu Florin voi face cuplu la Cupa Davis pentru că în turnee el are partener stabil.

- Cînd îl vom vedea pe Horia Tecău numărul 1 mondial la dublu?
- Trebuie să cîştig un turneu de Grand Slam pentru a ajunge numărul 1 mondial. Am făcut această schimbare în echipă pentru că într-adevăr cred în reuşita cuplului cu Max Mirnîi.

"Mai avem 7-8 săptămîni pînă la meciul cu Olanda. Aştept convocarea, deocamdată nu ştiu dacă se va apela la mine. Mai e destul timp pînă atunci şi acum mă concentrez pe turneele mele"
Marius Copil

"Mă bucur că am reuşit această victorie, 5-0. Nu a fost foarte uşor pentru că fiecare meci s-a jucat, mai ales cel al lui Adi Ungur din prima zi. Disputa cu Olanda va fi mai grea din toate punctele de vedere. Vom lua o decizie cît de curînd pe ce suprafaţă vom juca pentru că ei preferă şi hardul, dar au jucători foarte buni şi pe zgură"
Ciprian Porumb

România-Danemarca 5-0
Vineri Marius Copil - Frederik Nielsen 6-3, 7-6 (7), 6-4
Adrian Ungur - Martin Pedersen 6-2, 7-6 (3), 4-6, 4-6, 6-2
Sîmbătă Tecău/Mergea - Nielsen/Kromann 7-6(3), 6-2, 6-4
Ieri Adrian Ungur - Thomas Kromann 6-3, 6-4
Marius Copil - Christoffer Konigsfeldt 6-4, 6-3


Incident minor
Un spectator a tulburat finalul primului meci al zilei de ieri. Fanul a pătruns pe suprafaţa de joc în momentul în care Adrian Ungur avea minge de meci şi a afişat un banner cu mesajul: "Mami, tati, vă iubesc mult, mult!". Gestul l-a costat scump pe tînăr, care s-a ales cu dosar penal şi riscă să primească interdicţie în sălile de sport la evenimentele sportive. "Nu mi-am dat seama în primă fază ce se întîmplă. A fost chiar haios. Norocul lui că meciul nu a fost unul cu miză", a comentat Adi Ungur.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează