SPORTURI  »  TENIS  »  NĂSTASE VS BÖLÖNI

Ilie Năstase îl „tăvălește” pe Bölöni pentru afirmațiile din interviul GSP: „E răspunsul meu pentru el, vorbesc serios!”

Dumitru Dragomir alături de Ilie Năstase
Dumitru Dragomir alături de Ilie Năstase

Articol de GSP - Publicat marti, 15 ianuarie 2019 15:47

Fostul mare jucător de tenis Ilie Năstase a avut o reacție foarte dură la adresa lui Laszlo Bölöni, după ce antrenorul s-a referit la „Nasty” spunând că n-a fost unic precum Bjorn Borg și că e deja sub Halep în istorie, într-un interviu incendiar pentru Gazeta Sporturilor.

„Eu am jucat la băieţi, ea la fete. Nu ştiu unde e problema. Să joc eu la fete sau ea la băieţi? Puteam să fiu mai mult decât numărul 1?

El se poate compara cu Pele? Ce să-i zic eu lui? Dacă el are tâmpenii în cap, n-am ce să-i răspund. Mai mult decât numărul 1... Au fost doar 44 sau mai puţini, nu ştiu.

Eu am fost unul dintre ei. Nu ne comparăm între noi. Fiecare, în perioada lui, a fost bine. De ce trebuie să facem, să comparăm cine a fost cu cine. Pele a fost în perioada lui, Maradona a fost în perioada lui. Toţi. N-are niciun rost să ne comparăm, el ar trebui să ştie. Nu puteam fi mai mult de numărul 1 în perioada în care am jucat”, a spus Ilie Năstase pentru Prosport.

Fostul lider mondial și-a continuat raidul la adresa lui Bölöni în termeni și mai duri: 

„Îmi pare rău să-l dezamăgesc, dar am fost numărul 1, ce să fac? Ce facem acum? Ne întoarcem în timp cu 50 de ani? Poate omul era... Eu ştiu, băuse, sau îl durea o măsea, cred. Să şi-o scoată singur, că el era doctor, nu era un jucător de fotbal, ce dracu'?! Cine a fost el, că nu înţeleg? Dacă era cineva din tenis care să spună treaba asta nu mă supăram, dar unul care vine de unde vine, din fotbalul lui... Să-şi dea cu părerea la fotbal, mai bine!”.

"Poate nu-i place numele meu. Dacă aveam nume unguresc eram cel mai bun. Ce să-i zic? Răspund şi eu cum a făcut-o el. Dacă mă chema Janos poate eram bun. Ungaria n-a avut niciun număr 1 mondial şi d-asta e supărat. Spune-i aşa. Domnul Năstase ţi-a transmis că se mută la Constanţa, că iubita lui e din Constanţa, şi o să aibă doi lideri mondiali. Niciun oraş din lume n-a avut doi. Budapesta n-o să aibă nici măcar unul, nu doi. E răspunsul meu pentru el, vorbesc serios!” Ilie Năstase

Și Hagi a reacționat

Gică Hagi a fost extrem de deranjat de afirmațiile lui Bölöni și i-a răspuns acestuia pe măsură: „Nu ştie că sunt în primii 100 din lume din toate timpurile? Sunt? E statistică! Îi dau CV-ul să-l citească. Cred că îi trebuie vreo 4 zile. Poate a uitat. Stăm prin Belgia şi vorbim de România! Să-mi dea e-mailul şi îi trimit să citească. Cred că se plictiseşte, să vadă ce am câştigat ca jucător. Şi ca antrenor am început treaba, muncesc!

Un coleg foarte bun, un jucător mare. Cred că a fost o zi mai neinspirată a lui, dacă a pomenit de mine. Îi doresc sănătate în rest. E opinia lui, da. Dar a greşit!", a spus Hagi într-o conferinţă de presă.

Declarația de la care Năstase și Gică Hagi s-au inflamat a fost oferită de Bölöni într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor:

„Hagi ce a câștigat? Iar întrebarea asta... Am zis poate cu Patzaichin. Și Ilie Năstase a fost cineva într-un anumit fel, dar nu a fost acolo. Acolo, sus, au fost mai mulți, Borg și alții. Nadia Comăneci a fost unică! Patzaichin, la fel. Eu nu vreau să știrbesc meritul cuiva. Halep s-ar putea să fie numărul 1 în tenis în România, chiar și peste Năstase, dar îi va fi greu să ajungă Steffi Graf sau Navratilova sau Williams. Părerea mea este că e o sportivă deosebită, este o valoare a sportului românesc și a sportului mondial. Dar nici eu nu sunt de acord cu exagerațiile nici față de ea, nici față de alții”.

Citește și:

EXCLUSIV GSP Interviu ULUITOR cu Ladislau Bölöni: „Cum să fie Simona ca Nadia?! Și Hagi ce-a câștigat? Ce exagerări de «Regi» și de «Briliante!»”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (77)
mere_acre
mere_acre  •  16 Ianuarie 2019, 16:47
Postat de Paul Popescu pe 16 Ianuarie 2019, 13:28

Treaba e ca nu noi i-am balacarit, se balacaresc intre ei. Noi i-am apreciat si ne-am mandrit cu ei. Ca vor ei sa-si alcatuiasca o ierarhie, treaba lor, dar cred ca e o prostie. Cum sa compari un sport de echipa cu unul individual ?

tu, de colo...!

mere_acre
mere_acre  •  16 Ianuarie 2019, 16:46

bolonyi, te-am apreciat, cândva..., dar nastase are dreptate toujours !!

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  16 Ianuarie 2019, 15:56
Postat de Paul Popescu pe 16 Ianuarie 2019, 13:28

Treaba e ca nu noi i-am balacarit, se balacaresc intre ei. Noi i-am apreciat si ne-am mandrit cu ei. Ca vor ei sa-si alcatuiasca o ierarhie, treaba lor, dar cred ca e o prostie. Cum sa compari un sport de echipa cu unul individual ?

Culmea, culmilor este ca inclusiv acei sportivi fac parte din acelasi popor. Noi, suntem gata de atac! Si sa nu uitam mass-media care amplifica la maximum acel conflict.

Vezi toate comentariile (77)
Comentează