SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

EXCLUSIV Ilie Năstase, enervat de o regulă din tenisul modern: „Am jucat 5 ore în finala de la Wimbledon și nu am făcut o secundă asta”

Ilie Năastase în loja de la Wimbledon. foto: Imago
Ilie Năastase în loja de la Wimbledon. foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iunie 2021 15:20 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 16:10

Ilie Năstase, 74 de ani, crede că tenisul modern nu ar trebui să permită pauzele medicale. Fostul număr 1 mondial spune că și accidentările sunt provocate, de fapt, de multe ori de adversari. 

  • Ilie Năstase are două titluri de Grand Slam în palmares, unul la Roland Garros și altul la US Open. A jucat și două finale la Wimbledon, ambele pierdute;
  • 87 de titluri la simplu are Ilie Năstase, dintre care 58 sunt înregistrate sub egida ATP. 

Ilie Năstase, nervos pe o regulă din tenisul modern

„Uite, noi, jucătorii, nu ne certam niciodată pe teren, ne respectam. Nu luam time-out medical ca acum, nu aveam scaune pe care să stăm, asta până în ‘73. În ’72, în finala de la Wimbledon cu Stan Smith, am jucat 5 seturi în 5 ore și 10 minute și nu am stat o secundă jos! Ce frigider cu băuturi răcoritoare, ce prosoape umede, ce umbrele?! Beai mizeria aia de lemon caldă și jucai!

Știi cum e asta cu time-out medical? Păi, mă, la box dacă îți pui adversarul jos, cum procedezi? Stai să îi facă masaj fizioterapeutul ca să își revină? Dacă chiar ești accidentat este o dizabilitate fizică pe care ți-am provocat-o eu, că te-am alergat până ai făcut crampe musculare”, a explicat Ilie Năstase într-un interviu recent pentru GSP. 

Ilie Năstase, enervat de o regulă din tenisul modern: „Am jucat 5 ore în finala de la Wimbledon și nu am făcut o secundă asta”
Ilie Năstase pe teren în timpul ediției 1973 a turneului parizian de Mare Șlem FOTO Imago Images

3 finale de dublua câștigat Năstase la turneele de Grand Slam. Câte una la Roland Garros, Wimbledon și US Open

Citește și:

Ilie Năstase, dialog cu Geambașu: „Nu vi se pare ciudat să aveți o statuie din timpul vieții?” » Răspunsul lui „Nasty”

EXCLUSIV CTP îi face o promisiune lui Ilie Năstase: „Dacă sari fileul înaintea mea, te asigur că n-o să scriu niciun cuvânt”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
titiduru22
titiduru22  •  21 Iunie 2021, 21:59
Postat de van_ghelie_netherlands pe 21 Iunie 2021, 18:54

Năstase este legendă, fraierii care comentează nu au discernământ, bun simț și educație. Toți îl vorbesc pe la colțuri dar de când amestecăm cariera de sportiv cu viața personală? Doar în România *** Dacă, de exemplu, Gascoigne era român, era făcut albie de porci, la fel și Tyson sau Ronaldo Nazario de Lima.

Intreaba un american de rand ce crede despre marele Tyson ,vei fi surprins .

tipsy
tipsy  •  21 Iunie 2021, 20:11

Ritmul e incomparabil, normal ca au nevoie de hidratare mai buna si de niste pauze. Sunt alte vremuri. Cu time-out ul medical are insa dreptate 100%.

van_ghelie_netherlands
van_ghelie_netherlands  •  21 Iunie 2021, 18:54

Năstase este legendă, fraierii care comentează nu au discernământ, bun simț și educație. Toți îl vorbesc pe la colțuri dar de când amestecăm cariera de sportiv cu viața personală? Doar în România *** Dacă, de exemplu, Gascoigne era român, era făcut albie de porci, la fel și Tyson sau Ronaldo Nazario de Lima.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează