SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Înapoi în Big Four » Rafael Nadal l-a învins pe Del Potro şi a cîştigat titlul la Indian Wells

Articol de GSP - Publicat luni, 18 martie 2013 00:00 / Actualizat luni, 18 martie 2013 09:06

Rafael Nadal a cîştigat în această dimineaţă turneul de Masters de la Indian Wells, învingîndu-l în finală pe argentinianul Juan Martin Del Potro, scor 4-6, 6-3 6-4, şi a revenit printre cei mai buni patru tenismeni ai lumii.

Ibericul are cel mai bun start de sezon din carieră. După accidentarea care l-a ţinut 7 luni în afara terenului, fostul lider mondial s-a întors în forţă, cîştigînd 3 turnee din cele patru în care a participat.

La prima prezenţă pe tabloul unui turneu de Masters după 10 luni, Nadal s-a calificat cu uşurinţă în finală, reuşind să-i învingă pe parcurs pe Roger Federer şi Tomas Berdych. În finală a dat peste Del Potro, învingătorul lui Djokovici.

Start în forţă
Argentinianul a intrat însă greu în meci. După primul sfert de oră, Nadal avea deja 3-0 şi două mingi de break. Del Potro a revenit însă, reuşind să-l surprindă pe spaniol, şi a egalat la trei. A preluat iniţiativa, iar cu schimbări rapide de ritm a reuşit să contraatace jocul adversarului. Încă un break, iar sud-americanul cîştiga primul set cu 6-4.

Marşul acestuia a continuat şi în setul doi. 2-0 încă din start pentru argentinian şi finala părea decisă. A fost însă rîndul lui Nadal să întoarcă meciul, ibericul cîştigînd nu mai puţin de cinci game-uri consecutive, suficiente pentru a-şi adjudeca actul secund cu 6-3.

Del Potro, epuizat
Decisivul a debutat cu un prim game-maraton. Abia după 10 minute a reuşit Del Potro să întrerupă seria cîştigătoare a spaniolului. Nadal a profitat însă de atuul său cel mai important în finală, pregătirea fizică. Argentinianul a părut epuizat pe măsură ce meciul se îndrepta spre final, avînd probleme mari în a mai contracara jocul adversarului.

Nadal s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-4 şi şi-a adjudecat pentru a treia oară trofeul de la Indian Wells, după succesele din 2007 şi 2009. În plus, ibericul a revenit astăzi pe locul 4 în ierarhia ATP, întrecîndu-l pe David Ferrer.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
cristinaco71
cristinaco71  •  21 Martie 2013, 10:45

Este jucatorul meu preferat!!! Face spectacol, este MODEST, mult prea educat pentru zilele noastre... VAMOS RAFAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

elfs77
elfs77  •  18 Martie 2013, 22:10

@buratinos. Nu poti spune ca Nadal e "taticul" lui Nole, din moment ce sarbul l-a batut in 7 finale consecutive, inclusiv la 2 turnee Masters 1000 pe zgura

adyyy_10
adyyy_10  •  18 Martie 2013, 19:17
Postat de vandersaar pe 18 Martie 2013, 09:56

Un singurul lucru, si cel mai important l-ati omis. Faptul ca Nadal aseara a intrat definitiv in istoria tenisului castigand al 22 lea trofeu Masters, si astfel devine jucatorul cu cele mai multe trofee de acest gen. Dupa el Federer cu 21.

O performanta extraordinara ca la varsta de 27 de ani pe care ii va face in timpul turneului de la RG , sa aibe cele mai multe turnee master series el fiind contemporan cu federer !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează