SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Încep semifinalele Cupei Davis » Fără Rafael Nadal, Spania are nevoie de un miracol în Franța + Carlos Ramos arbitrează Croația - SUA

FOTO: Twitter FFTennis
FOTO: Twitter FFTennis

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 septembrie 2018 08:13

Lumea tenisului face obișnuia trecere de la US Open către Cupa Davis, în acest week-end fiind programate semifinalele din Grupa Mondială, Franța - Spania și Croația - Statele Unite.

Campioana en-titre Franța primește vizita Spaniei, într-o confruntare care va avea loc la Lille, pe hard, în sală. Francezii au ales să joace indoor temându-se de posibila prezență a lui Nadal, lucru care nu se va mai întâmpla din cauza accidentării suferite de liderul mondial la US Open.

Francezii sunt acum mari favoriți să se califice în finală și speră să obțină un avantaj liniștitor încă din prima zi. Benoit Paire ( 54 ATP) deschide balul azi, de la ora 14:30, în fața lui Pablo Carreno-Busta (21 ATP), în timp ce Lucas Pouille (19 ATP) se duelează în al doilea meci al zilei cu Roberto Bautista Agut (26 ATP).

Cilic conduce Croația spre o nouă finală

Cea de-a doua semifinală le pune față în față pe Croația, finalistă în 2016, și SUA, într-o confruntare care va avea loc la Zadar, pe zgură.

Primul meci este programat azi, la ora 12:00, Borna Coric (18 ATP) urmând să joace cu Steve Johnson (30 ATP). Imediat după, Marin Cilic (6 ATP) îl va înfrunta pe Frances Tiafoe (40 ATP).

Interesant e că duelurile dintre Croația și SUA vor fi arbitrate de Carlos Ramos, portughezul care a condus finala cu scandal de la US Open dintre Serena Williams (36 de ani, 16 ATP) și Naomi Osaka (20 de ani, 7 WTA).

Finala va avea loc în week-end-ul 23-25 noiembrie 2018. Actuala ediție este ultima în actuala formă a Cupei Davis, competiția urmând să adopte începând cu 2019 un nou format, după 118 ani. Detalii despre noul format, AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează