SPORTURI  »  TENIS  »  ITF BUCURESTI

Începe turneul "Ruxandra Dragomir Open"! Vezi ce a declarat preşedintele FR Tenis!

Ruxandra Dragomir
Ruxandra Dragomir

Articol de GSP - Publicat marti, 27 iulie 2010 00:00

Preşedintele FR de Tenis, Ruxandra Dragomir, a declarat într-o conferinţă de presă, că a investit în turneul feminin care îi poartă numele pentru a le oferi o şansă jucătoarelor din România să evolueaze la Bucureşti într-o competiţie puternică.

 

"Mi-aş dori foarte mult ca o jucătoare din România să cîştige acest turneu. M-aş bucura foarte mult dacă ar fi posibil acest lucru. Eu am investit în acest turneu pentru jucătoarele din România şi indiferent care dintre cele opt jucătoare din România se va impune ar fi foarte bine", a spus Ruxandra Dragomir.

Preşedintele FR Tenis a adăugat că speră ca turneul de la Bucureşti să devină o tradiţie, iar valoarea premiilor să crească treptat. "Aş vrea ca acest turneu să aibă o continuitate şi nu e obligatoriu ca el să se numească "Ruxandra Dragomir". S-a întîmplat să se numească aşa pentru că nu am reuşit să găsim un partener solid care să preia costurile acestui turneu. Aşa l-am înscris şi în calendarul internaţional, pentru că noi a trebuit să plătim licenţa şi să o păstrăm. Dacă nu ne-am fi încadrat într-un termen limită am fi pierdut licenţa, astfel că mi-am asumat această responsabilitate. Mi-aş dori ca acest turneu să devină din ce în ce mai mare, chiar dacă anul trecut suma premiilor a fost mai mare", a precizat Ruxandra Dragomir, potrivit mediafax.

Jucătoarea Monica Niculescu (locul 100 WTA), cea mai bine clasată dintre sportivele din România care vor participa la competiţia de la Bucureşti, a afirmat că, deşi se simte puţin obosită după turneul de la Petange (Luxemburg), va încerca să ajungă cât mai sus în turneul "Ruxandra Dragomir": "Îmi place foarte mult că mă aflu aici, eu mă antrenez de mică la Centrul Naţional de Tenis. Condiţiile de aici s-au îmbunătăţit foarte mult de cînd a venit doamna Ruxandra Dragomir în federaţie. O să încerc tot ce pot la acest turneu, iar după finala din Luxemburg îmi merge mult mai bine şi îmi doresc să-mi meargă la fel şi la acest turneu şi pe viitor. Sunt puţin obosită după turneul din Luxemburg, am ajuns luni dimineaţă, dar am avut liber ieri şi vin aici cu multă încredere".

"Ruxandra Dragomir Open" se va disputa în perioada 27 iulie - 1 august şi este dotat cu premii în valoare de 75.000 de dolari. Pe tabloul principal, alcătuit din 32 de jucătoare, se află opt participante din România, iar cea mai bine clasată este Monica Niculescu (100 WTA). Celelalte şapte românce sunt Elena Bogdan (260 WTA), Irina Begu (257 WTA), Mădălina Gojnea (317 WTA), Diana Enache (431 WTA), Cristina Andreea Mitu (650 WTA), Ana Bogdan (674 WTA) şi Raluca Platon (737 WTA).

Cap de serie numărul unu în competiţia de la Bucureşti este sportiva din Cehia, Lucie Hradecka (96 WTA), în vreme ce numărul 2 este jucătoarea din Paraguay, Rossana De Los Rios (120 WTA).

Turneul se va desfăşura la Centrul Naţional de Tenis!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
psragher
psragher  •  29 Iulie 2010, 07:50

am agreat ideea ca ruxandra dragomir sa devina presedinte al federatiei romane de tenis. in schimb, dezagreez faptul ca abia sosita isi pune numele pe un turneu. nici macar orgoliosul ion tiriac nu a indraznit sa faca acest lucru, cu toate ca o vreme s-a ocupat de cel mai important turneu din tara. este o limpede lipsa de modestie, chiar in conditiile in care te-ai implicat mai mult in organizarea lui. un punct in minus pentru ruxandra dragomir. asteptam provincia, vorba anuntului.

cristi_tane
cristi_tane  •  27 Iulie 2010, 15:26

De ce nu l-au pus la Arenele BNR nu inteleg. M-as fi dus la ceva meciuri, dar site oficial nu exista, iar programul pe zile nu se gaseste nicaieri. Daca vor ca turneul sa aiba vreo sansa, ar trebui ca organizarea sa fie ceva mai profi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează