SPORTURI  »  TENIS  »  MONTREAL WTA

INTERVIU EXCLUSIV cu tatăl Mihaelei Buzărnescu » Ce sfat i-a dat înainte de turneu + Care era starea lui "Miki" în această dimineață

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 09 august 2018 10:26

Mihai, tatăl și antrenorul Mihaelei Buzărnescu (30 de ani/20 WTA), a vorbit pentru cititorii GSP despre cum se simte jucătoarea de tenis după ce a ieșit de pe teren în scaunul cu rotile în timpul meciului de aseară cu Elina Svitolina (5 WTA / 23 de ani).

- Domnule Buzărnescu, ce vești aveți despre Mihaela?
- Urmează să facă un RMN, să vedem ce are exact. E o entorsă, de gradul unu sau doi. Nu cred că e de trei, dacă era așa nu mai putea să meargă. Spre dimineață am vorbit cu ea, zicea că o doare glezna. Nu s-a umflat așa tare, dar durerea este. Probabil că s-a răcit mușchiul după efortul depus ...

- Se va întoarce în țară?
- Nu, sperăm să fie ceva ușor. Nu mai joacă la Cincinnati și nici la New Haven, dar rămâne pentru US Open. Fiecare își dorește să ajungă la un turneu de Mare Șlem. Ea până acum a luptat, a jucat calificări, dar aceasta este situația, ce să facem...

- Vă uitați la meci aseară, când s-a accidentat?
- Da, nici nu am văzut ce s-a întâmplat, a dat Svitolina voleul acela spre dreapta, spre Mihaela, s-a dus acolo, am zis că a luat mingea și se întoarce, după care camera s-a dus spre ea și era pe jos. Nu au mai dat nici faza în reluare, de regulă o dau. Nu știu ce s-a întâmplat. În primă fază am crezut că s-a dus cu piciorul spre banner-ul care era acolo și i-a intrat piciorul sub o bucată, jos, dar n-a fost așa.

- Care e starea ei de spirit, e încrezătoare?
- Eu știu. I-am zis <Măi, nu trebuia să mai joci și la turneul ăsta, că ai fost prea obosită, ai jucat atâtea meciuri!>, și mi-a răspuns că s-a înscris. Pentru fiecare jucătoare obiectivul major este turneul de Mare Șlem, dar ce să mai zic?

- În trecut a mai avut probleme la glezne?
- Nu, de-a lungul timpului a avut în alte zone: la încheietură, la cot, la umăr și la genunchi, zona aceea suportând două operații. Acum sperăm să fie totul OK.

CONTEXT: Mihaela Buzărnescu s-a accidentat miercuri seară, în decisivul partidei cu Elina Svitolina, la scorul de 3-6, 7-6, 3-4. Accidentarea a survenit în momentul în care jucătoarea noastră încerca să ajungă la o minge trimisă de Svitolina. "Miki" a alunecat, a călcat strâmb și a izbucnit imediat în hohote de plâns, fiind apoi scoasă apoi într-un scaun cu rotile, având glezna imobilizată într-o atelă (detalii, aici). 

Citește și: MIHAELA BUZĂRNESCU // ULTIMĂ ORĂ Primele vești despre accidentarea horror a Mihaelei Buzărnescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
lapusneanul
lapusneanul  •  09 August 2018, 18:01
Postat de Stefan Iuliu pe 09 August 2018, 15:38

Se tot bate moneda pe starea terenului...la Context, in articol mentionati ca a alunecat inainte de a calca stramb...Am vazut faza de mai multe ori si nu pare a fi vreo alunecare, doar a calcat stramb; toaate astea , in contextul stari de oboseala fizica si psihica foarte accentuate.

bre, poti face entorsa si cand cobori din pat..nu are nici o treaba cu oboseala, cand esti obosit ai sanse sa faci alt gen de accidentari...

10153756765562943
Stefan Iuliu  •  09 August 2018, 15:38

Se tot bate moneda pe starea terenului...la Context, in articol mentionati ca a alunecat inainte de a calca stramb...Am vazut faza de mai multe ori si nu pare a fi vreo alunecare, doar a calcat stramb; toaate astea , in contextul stari de oboseala fizica si psihica foarte accentuate.

florar
florar  •  09 August 2018, 13:41
Postat de chromophobia pe 09 August 2018, 13:25

A ajuns in top 20.Acum sa mai lase turneele astea asa dese.Sa se concentreze pe cele mai mari.In general omul duce multe psihic dar fizicul cedeaza.Asta s-a intamplat aseara.Mai ales ca era si terenul umed.Insanatosire grabnica si sa speram ca nu o sa-i afecteze forma din prezent.

In tenisul feminin cand prinzi varful de forma nu-i dai drumul usor...Vezi ce oscilatie a avut Kerber,Pliskova,Mladenovici...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close