SPORTURI  »  TENIS  »  FRT

EXCLUSIV E sigur! Ion Țiriac demisionează de la Federația Română de Tenis: „E inadmisibil ce se întâmplă într-o țară democratică!”

Ion Țiriac vrea să plece de la FRT
Ion Țiriac vrea să plece de la FRT

Articol de - Publicat duminica, 07 martie 2021 08:25 / Actualizat duminica, 07 martie 2021 09:04

Ion Țiriac (81 de ani), actualul președinte al Federației Române de Tenis, pare hotărât să demisioneze din funcția pe care o deține din iunie 2019.

Nemulțumit că FRT nu a primit nici acum finanțările promise din partea Ministerului Tineretului și Sportului, miliardarul n-ar mai dori să stea prea mult timp în fruntea Federației. Vara trecută, după îndelungi tergiversări, instanța supremă a României a dat câștig de cauză forului condus de Țiriac, văduvit în ultimii trei ani de banii pe care trebuia să-i primească de la bugetul de stat. Totuși, în conturile Federației n-au intrat nici până acum sumele restante.

Invitat săptămâna acesta la GSP Live, George Cosac (53 de ani), fost președinte al FRT, a dezvăluit care sunt intențiile lui Ion Țiriac.

George Cosac: „Domnul Țiriac e extrem de dezamăgit”

„Domnul Țiriac e extrem de dezamăgit. Și-a dorit foarte mult să vină și să ajute, dar nu și-a putut imagina că, într-o Românie a secolului 21, se poate bloca dezvoltarea unor copii. El n-a știut ce se întâmplă în instanță. Au fost zeci de termene în care ne plimbam pe acolo și eram amânați de la un termen la celălalt. Probabil că va demisiona. Chiar mi-a explicat și mi-a zis: «E inadmisibil ce se întâmplă într-o țară democratică, să boicotezi în asemenea hal...».

Vom vedea dacă revin. Nu putem lăsa lucrurile așa. Sunt foarte multe proiecte și vrem să ducem la capăt toate procesele intentate. Chiar dacă avem familii și copii, nu putem renunța la lucrurile începute, astfel încât Federația să-și recupereze toate pierderile din această perioadă”, a spus Cosac, la GSP Live. 

FRT a câștigat definitiv disputa cu MTS!

Federația Română de Tenis a avut câștig de cauză și la Curtea de Apel București, în procesul cu Ministerul Tineretului și Sportului.

MTS a oprit finanțarea tenisului românesc în anul 2018, motivând că „hotărârile Adunării Generale au fost luate cu încălcarea Actului Constitutiv al Federației Române de Tenis”. Forul condus de Ion Țiriac a câștigat acum definitiv disputa legală cu statul și așteaptă despăgubiri financiare importante.

VIDEO Ion Țiriac: „La Federație n-avem bani nici să mergem la toaletă”

Citește și alte știri din tenis: 

EXCLUSIV Victor Hănescu spune în premieră un episod cu Rafael Nadal: „Asta arată caracterul lui” + „Nu-mi imaginam că un om poate face așa ceva”

Horia Tecău s-a calificat în ultimul act la Rotterdam » Prima finală după separarea de Rojer

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (12)
maresal_rinu
maresal_rinu  •  07 Martie 2021, 18:13

1. Băi deștepții pământului, în nici o țară normală la cap nu vine președintele federației cu bani de acasă, oricât de bogat ar fi el. Așa e doar în capul voatru de neomarxiști mocangii. 2. Să vină țiitorul răvășitoarei la federația de tenis, să vezi atunci ce de turnee și campioni o să avem în România. 3. Sunteți cu justiția în gură toată ziua, păi dacă e decizie judecătorească definitivă și irevocabilă poate să fie și Carlos Șacalul în fruntea federației, banii trebuie plătiți. 4. Nu a făcut Țiriac nimic pentru tenis, păi a ținut 25 de ani un turneu de tenis întro țară ***. Uite că după plecarea lui niciun fin de președinte, niciun mare afacerist nu a mai adus turneul inapoi. 5. Voi cam ce ați făcut pentru țara asta de sunteți așa moraliști?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1836663249734832
Covaci Cornel-florin  •  07 Martie 2021, 15:00

Un escroc de talie mondială... Dacă poate să vândă un fir de nisip îți spune că este aur.Pute de convingeri comunisto-securiste.Il caută aia cu coasa pe acasă și el se ascunde prin fustele unor tinere care-l mulg de bani pentru că acceptă o limbă ????????. Mi-e scârbă pentru că unii oameni care au muncit sau care muncesc îi dau atenție acestui golan și profitor. Să se ducă și să nu mai audă nimeni nimic despre el. Va fi un câștig pentru tara asta furată de toți escrocii și golanii chipurile născuți aici. Auzi....are cetățenie maghiară... Îi pute și ăstuia care a lins câcatul nemților și a spaniolilor... Un rahat ????????????

1456761317981106
Victor-ion Petrisor  •  07 Martie 2021, 11:56

FOARTE BINE FACE ȚIRIAC! NU A FĂCUT NIMIC PENTRU TENISUL DIN ROMANIA, NU ARE ROST SĂ MAI STEA ACOLO. nU0I IESE NIMIC DE LA LIBERALI. O SĂ REVINA CAND O SA REVINĂ ADRIAN NASTASE LA PUTERE. ATUNCI ESTE CEVA DE ROS. AI UMFLAT DESTUL MATUL CU CE-AI SUBTILIZAT DIN ROMANIA. DU-TE SI LA REVEDERE.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează