SPORTURI  »  TENIS  »  WTA STUTTGART

EXCLUSIV VIDEO Ion Țiriac a sunat-o pe Halep: „Lumea nu înțelege nimic! Ăsta e cel mai bun meci pe care l-ai făcut după finala de la Wimbledon”

Ion Țiriac a sunat-o pe Simona Halep după primul meci de la Stuttgart. Sursă foto: Imago Images +8   FOTO
Ion Țiriac a sunat-o pe Simona Halep după primul meci de la Stuttgart. Sursă foto: Imago Images

Articol de , - Publicat vineri, 23 aprilie 2021 17:00 / Actualizat vineri, 23 aprilie 2021 17:31

Ion Țiriac (81 de ani) a analizat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor meciul câștigat de Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) cu Marketa Vondrousova (21 de ani, 20 WTA), scor 6-1, 6-3, în turul secund de la Stuttgart.

  • Astăzi, de la ora 19:30, Simona Halep își continuă drumul către primul său trofeu la Stuttgart, singura competiție importantă pe zgură pe care n-a câștigat-o până acum. 
  • Număr 3 mondial, Halep o înfruntă pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (26 de ani, 34 WTA), liveTEXT pe GSP.ro.

Țiriac i-a dezvăluit reporterului Gazetei că a sunat-o pe Simona Halep imediat după succesul cu Vondrousova de joi, pe care afaceristul îl numește „cel mai bun meci făcut de Halep după finala de la Wimbledon 2019

Fost câștigător în proba de dublu de la Roland Garros din 1970, Țiriac a explicat care sunt aspectele care l-au încântat în jocul Simonei Halep, vorbind despre strategia pe care aceasta ar trebui s-o abordeze fără excepție. 

Simona Halep l-a impresionat pe Țiriac la Stuttgart: „Cel mai bun meci după finala de la Wimbledon!”

„Am văzut niște frânturi din primul meci de la Stuttgart și ce am văzut i-am și spus imediat. «Ăsta e cel mai bun meci pe care tu l-ai făcut după finala de la Wimbledon(n.a - câștigată în fața Serenei Williams în 2019, 6-2, 6-2). De ce? Dintr-o singură rațiune! Una simplă, o tot vorbesc, dar lumea nu înțelege nimic. 

Uitați-vă la Simona Halep la un singur lucru: unde stă când lovește mingea. Dacă stă pe linia de fund sau puțin mai în față, mingea ei câștigă două secunde decât dacă stă cu doi metri în spate. Adversara n-o să mai aibă timp! Ea n-o să lovească niciodată mai tare decât Serena, nu! Dar repede poate să joace. 

Acum, dacă în sfârșit își dă seama, trebuie să termine punctul mai repede. Ieri a făcut-o. A stat superb în primul set, iar în al doilea set s-a dat jumătate de metru, un metru mai în spate și s-a văzut imediat”, a declarat Ion Țiriac, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Dacă reușește cineva s-o convingă să stea acolo în teren și să uite de scor și de presiune, are o șansă. Dacă stă în spate, n-are nicio șansă. În ziua de azi, tenisul e un sport geometric. Geometria jucătorului, ca poziție pe teren, e vitală. - Ion Țiriac despre Simona Halep

22-13a fost raportul dintre loviturile direct câștigătoare și greșelile neforțate pentru Simona Halep în partida de ieri

Simona Halep, victorie clară cu Marketa Vondrousova la Stuttgart

Setul 1 a fost la discreția Simonei Halep. Jucătoarea noastră nu a avut nicio problemă la revenirea pe teren după o lună. A servit puternic și plasat, s-a deplasat perfect în teren și a fost inspirată în alegerea loviturilor. După un prin game adjudecat de Vondrousova, Halep a controlat meciul. A câștigat șase game-uri la rând, jucând fără greșeală și profitând de ezitările adversarei.

Setul doi a fost mai echilibrat. Cele două jucătoarea au mers cap la cap până la 3-3, moment în care Simona a forțat. La 4-3, Halep a făcut singurul break din set, ulterior servind cu succes și asigurându-și calificarea în sferturi.

FOTO Imagini spectaculoase din meciul Halep - Vondrousova

+4 FOTO

Citește și alte știri despre Simona Halep:

Simona Halep, primele cuvinte după debutul la Stuttgart: „Am jucat aproape cel mai bun tenis” » Cum a neutralizat-o pe Vondrousova

Simona Halep, joc perfect la debutul la Stuttgart! Victorie fără emoții cu Marketa Vondrousova

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
talpaiadului
talpaiadului  •  23 Aprilie 2021, 18:38

Felicitari Simona Halep, jos palaria!

347655969058390
Ion Popescu  •  23 Aprilie 2021, 17:08

Simona merita aprecieri si felicitari ! Dar si Cirstea joaca f bine la Istambul. A invins-o pe Ferro si s-a calificat in semifinale.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează