SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

VIDEO Irina Begu defilează la Roland Garros și își egalează cea mai bună performanță din carieră! Cine o așteaptă în turul următor + suma impresionantă câștigată

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 mai 2022 13:40 / Actualizat sambata, 28 mai 2022 17:16

Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) a învins-o pe franțuzoaica Leolia Jeanjean (26 de ani, 227 WTA), scor 6-1, 6-4, și s-a calificat în optimile de finală de la Roland Garros.

  • Begu va juca mai departe cu Jessica Pegula (11 WTA)

Irina Begu s-a temut de un public ostil pe arena „Suzanne Lenglen”, din două motive. Jeanjean este franțuzoaică, iar în turul precedent, sportiva din România a fost protagonista unui incident, o rachetă ajunsă în tribune.

Irina Begu, în optimile de finală de la Roland Garrros 

Begu a avut antidot pentru mulțimea de la Paris, o dominare autoritară, fără nicio slăbiciune. Irina a avut emoții doar în primul game, când a salvat 5 mingi de break.

Avea să se dovedească că în acele schimburi a citit perfect jocul adversarei, unul rudimentar, fără nicio armă serioasă și cu un slice de backhand care îndemna la atac.

Românca a jucat perfect, a greșit rar cu lovitura de dreapta, a urcat de fiecare dată inspirat la fileu și a presărat câteva lovituri de finețe, „scurte” în stilul consacrat de Jabeur. Begu a avut ceva emoții în a închide partida, fructificând abia a 4-a minge de meci avută.

237.000 $este valoarea cecului pe care îl încasează Irina Begu, pentru calificarea în optimile de finală

Irina își egalează cea mai bună performanță la un turneu de Grand Slam, faza optimilor de finală. Mai ajunsese aici la Australian Open 2015 și Roland Garros 2016.

Cu punctele acumulate astăzi, Begu ajunge la un total de 1.248 și își consolidează poziția între primele 50 de jucătoare ale lumii.

Am fost agresivă, apoi. Nu e ușor niciodată, tribună a susținut-o. În final am tremurat puțin, dar sunt fericită că am putut închide partida. Am văzut toate meciurile ei, știam la ce să mă aștept. În primul game i-am luat ritmul, am avut o tactică bine stabilită de la început
- Irina Begu

Irina Begu defilează la Roland Garros și își egalează cea mai bună performanță din carieră! Cine o așteaptă în turul următor + suma impresionantă câștigată
Statistica meciului Begu - Jeanjean

Statistica meciului Begu - Jeanjean, oferită de Sofascore

Irina Begu - Leolia Jeanjean 6-1, 6-4

6-4, Game, set și meci Begu!
5-3, Break Jeanjean: Franțuzoaica se impune pentru prima dată pe serviciul lui Begu.
5-1, Game Begu: Irina a salvat 5 mingi de break în acest game.

Game Begu, 3-1: Irina continuă să domine fiecare raliu, cu lovituri de forehand bine plasate.
Break Begu, 1-0: Irina se distrează pe teren. Punctează și la capitolul artistic, cu două „scurte” de generic. 
A început setul secund! 

6-1, Game și Set Begu: Irina a avut nevoie de doar 30 de minute pentru a-și adjudeca actul inaugural. 
5-0, Game Begu: Leolia nu are nicio soluție în fața jocului solid prestat de Irina.
3-0, Game Begu: Irina controlează autoritar ritmul partidei. Jeanjean are probleme în a se apăra. Lovitura ei de slice îndeamnă la ofensivă din partea româncei.
2-0, Break Begu: Irina dejoacă strategia lui Jeanjean. Franțuzoaica joacă mult pe centru, mingi înalte, greu de atacat.
1-0, Game Begu: Irina a salvat 5 mingi de break!
Cele două jucătoare au ieșit la încălzire! Irina Begu servește prima.

Cine e Leolia Jeanjean, adversara lui Begu de la Roland Garros

De unde a apărut Leolia? Era una dintre speranțele tenisului francez, dar la 15 ani a suferit o accidentare gravă la genunchi și nu a mai putut evolua. În acel moment a fost părăsită de Nike, care a pus punct unei colaborări de zece ani, dar și de federația franceză, care la 12 ani îi angajase un antrenor full-time.

Irina Begu defilează la Roland Garros și își egalează cea mai bună performanță din carieră! Cine o așteaptă în turul următor + suma impresionantă câștigată
Leolia Jeanjean

Ajunsă în această situație, ea s-a reorientat spre studii și grație tenisului a ajuns la Universitatea Lynn din Florida. "Trăiam din salariul mediu pe economie, nu era un trai de la o zi la alta, dar de la o săptămână la alta", a povestit Jeanjean. Nu a renunțat la tenis și așa a ajuns din nou în atenția federației franceze.

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO + FOTO La un tur distanță de clasicul Nadal - Djokovic » Rafa, spectacol în „șaisprezecimi”: „De pe altă planetă!” + dilema unchiului Toni

Simona Halep, lăudată după ce a spus că a suferit un atac de panică: „O mișcare bună din partea ei, poate avea un impact pozitiv asupra altora”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (11)
Coras1964
Coras1964  •  30 Mai 2022, 06:44

FELICITARI IRINA!Ai spalat RUSINEA simonei HALEP!

johny2003
johny2003  •  28 Mai 2022, 18:31

A batut-o Irina pe Jean Valjean! Normal!

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  28 Mai 2022, 15:34

Begu>halep

Vezi toate comentariile (11)
Comentează