SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Irina Begu, ce revenire! A salvat trei mingi de meci și s-a calificat mai departe la Australian Open

Irina Begu / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Irina Begu / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 18 ianuarie 2022 05:00 / Actualizat marti, 18 ianuarie 2022 14:37

Irina Begu (31 de ani, 58 WTA) s-a calificat în turul II la Australian Open, după un meci de mare dramatism câștigat în fața franțuzoaicei Oceane Dodin (25 de ani, 85 WTA), scor 2-6, 7-5, 6-3. Românca a câștigat în două ore și 37 de minute, după ce a salvat trei mingi de meci în setul secund.

Irina Begu a trăit în această dimineață, la Melbourne, unul dintre cele mai intense meciuri din ultimii ani. Cu un moral ridicat după cele două victorii strânse la Melbourne Summer Set 2, acolo unde a ajuns până în sferturi, Irina era considerată favorită în partida cu Dodin, în fața căreia pierduse singurul meci direct de până acum.

Însă începutul n-a fost nici pe departe cel ideal pentru Begu. Reprezentanta României nu s-a regăsit pe propriul serviciu, pe care a reușit să și-l adjudece abia în game-ul șapte al primului set. Trădată și de cele 18 erori neforțate, românca a cedat clar prima manșă, scor 2-6.

Sorana Cîrstea, victorie uriașă la Australian Open! I-a lăsat doar patru game-uri Petrei Kvitova și merge în turul secund
AUSTRALIAN OPEN
Sorana Cîrstea, victorie uriașă la Australian Open! I-a lăsat doar patru game-uri Petrei Kvitova și merge în turul secund

Un roller-coaster emoțional, cu Irina Begu în rolul principal

Perspectivele n-au arătat îmbucurător nici în cea de-a doua secvență a partidei. Cu excepția unui început solid, Irina a intrat din nou în criză de timp și inspirație. De la 3-1, Begu s-a văzut condusă cu 3-5, Dodin având nu mai puțin de trei șanse de a închide meciul pe propriul serviciu. 

Jucătoarea noastră n-a renunțat la luptă în niciun moment: a rămas in-extremis în meci, agâțându-se cu fiecare picătură de energie de toate mingile. Irina a egalat și a trimis setul în prelungiri, pe care l-a câștigat în cele din urmă cu 7-5. Urma decisivul!

Irina Begu supraviețuiește și în setul trei, se pregătește pentru duelul cu Elise Mertens

Faptul că Begu și-a pierdut serviciul în game-ul inaugural al setului trei aproape că nici n-a mai contat, dacă e să comparăm cu situația-limită pe care o experimentase cu câteva minute în urmă. Irina s-a regrupat din nou exemplar, a preluat controlul punctelor și a făcut ce nu a reușit în prima parte a meciului: s-o domine pe Dodin în schimburile lungi, dar și să-și transforme serviciul într-o armă de mare preț. 

Begu a început să pună din ce în ce mai multă presiune, iar insistențele ei au dat roade: a făcut break exact când trebuia, închizând setul la trei, după o bătălie pe cinste. Ea se pregătește acum pentru duelul cu Elise Mertens (31 de ani, 64 WTA), favorita 19 de la Antipozi.

34de lovituri direct câștigătoare și 46 de erori neprovocate a contabilizat Irina Begu în meciul de azi

Begu încearcă să-și egaleze cea mai bună performanță reușită la Australian Open, optimi de finală în 2015.

Irina Begu - Oceane Dodin 2-6, 7-5, 6-3

  • 6-3, victorie imensă pentru Irina Begu, care se califică în turul secund!
  • Irina e pe cale să reușească una dintre cele mai importante reveniri din ultimii ani. Jucătoarea noastră a făcut break și va servi pentru a închide meciul!
  • Echilibrul persistă în setul trei al partidei. Irina revine de la 0-1 și se află acum în avantaj, 2-1. 
  • Condusă cu 3-5, iar mai apoi cu 4-5 și 15-40, Irina Begu se regenerează extraordinar și anihilează trei mingi de meci ale franțuzoaicei. Românca se impune cu 7-5, după o serie de patru game-uri consecutive, și trimite partida în decisiv.
  • Chiar dacă începuse mai bine setul secund, Irina a pierdut patru game-uri la rând, vâzându-se din nou în situația de a fi condusă de Dodin. Românca e aproape de eliminare.
  • Mult mai bine! Progrese vizibile pentru Irina în setul secund, în care conduce cu 2-1. Cel mai important, serviciul a început să-i funcționeze mult mai bine față de prima manșă. 
  • Primul set e câștigat de Oceane Dodin, scor 6-2, după 38 de minute.
  • Fără reacție! Irina Begu e dominată autoritar de Oceane Dodine, în primul tur de la Australian Open. Jucătoarea din România nu e ajutată nici de serviciu, Dodin reușind trei break-uri din trei posibile până acum. 1-5
  • Franțuzoaica începe meciul mult mai bine și nu-i dă prea multe oportunități Irinei. Dodin face două break-uri și conduce cu 3-1, după 15 minute de joc.
  • Partida începe cu Irina Begu la serviciu.

Citește și alte știri din tenis:

Mats Wilander nu crede în șansele Emmei Răducanu la Australian Open » Ce sfat îi dă campioanei de la US Open

VIDEO Naomi Osaka, start excelent la Australian Open + momentul delicat din meci: la un pas să lovească arbitrul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
valyomanyd
valyomanyd  •  18 Ianuarie 2022, 08:47
Postat de hashtag_truth pe 18 Ianuarie 2022, 01:47

AAAAAA....Deci putem vedea pe Eurosport SORANICIOOOOO....dar, BEGU ....NU...OK....IOANEEEEEE......

Aha, deci Tiriac conduce si Eurosport?:))))Prostia ta nu are limite !

883758598355956
Adrian Fulgos  •  18 Ianuarie 2022, 04:48

Bravo Irina.

hashtag_truth
hashtag_truth  •  18 Ianuarie 2022, 01:47

AAAAAA....Deci putem vedea pe Eurosport SORANICIOOOOO....dar, BEGU ....NU...OK....IOANEEEEEE......

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close