SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO Irina Begu părăsește Australian Open după 3-6, 2-6 cu Elise Mertens: „Nu a funcționat nimic”

Irina Begu, în meciul cu Elise Mertens // foto: Guliver/gettyimages
Irina Begu, în meciul cu Elise Mertens // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 20 ianuarie 2022 07:21 / Actualizat joi, 20 ianuarie 2022 07:42

Irina Begu (31 de ani, locul 64 WTA) a fost eliminată de Elise Mertens (26 de ani, 26 WTA) în turul 2 de la Australian Open, scor 3-6, 2-6.

  • În turul 3, Mertens o va înfrunta pe câștigătoarea meciului Zhang Shuai - Elena Rybakina.

Aventura Irinei Begu la ediția din acest an a Australian Open s-a încheiat în această dimineață pe terenul 8 al complexului din Melbourne.

Begu a cedat în minimum de seturi în fața belgiencei Elise Mertens, semifinalistă la Antipozi în 2018 și câștigătoare la dublu în 2021.

VIDEO: Irina Begu, eliminată de Elise Mertens la Australian Open

Irina a început curajos și a avut minge de break, salvată însă de Mertens. Begu a răspuns cu un game pe propriul serviciu, dar a urmat primul break al meciului, reușit de Elise la 2-1. Acesta a fost, de altfel, singurul break al primului set, încheiat cu scorul de 6-3.

În setul 2, Mertens a făcut break la 1-1, Irina s-a apropiat ulterior la 3-2, dar de acolo nu a mai reușit să-și adjudece vreun game. Mertens a încheiat partida cu a doua minge de meci și merge în turul 3.

Statisticile au fost echilibrate în privința așilor (1-1), dublelor greșeli (2-2) și a loviturilor câștigătoare (14-14), dar Begu a greșit neforțat mult mai mult: de 24 de ori, față de 15 erori în dreptul adversarei.

A fost a treia înfruntare directă între Irina și Elise, Mertens fiind de fiecare dată câștigătoare.

Irina încheie ediția din acest an a Australian Open cu 111.300 dolari americani și 70 de puncte.

Ce a declarat Irina Begu după meciul cu Elise Mertens 

Astăzi nu a funcționat nimic. E un meci pe care vreau să-l uit cât mai repede. Îl iau așa cum a fost, cu siguranță peste câteva zile voi vorbi cu echipa și vom analiza, dar încerc să merg mai departe. 

În funcție de cum mă voi simți, voi mai participa, în principiu, la St. Petersburg (n.r. - 7-13 februarie), apoi Dubai, Doha. St. Petersburg cu siguranță, să văd unde voi mai intra. 

Îmi propun să trăiesc prezentul, nu vreau să mă gândesc ce pot face pe termen lung. Încerc să văd ce pot să fac în prezent și să mă bucur de turnee.

- Irina Begu, pentru Eurosport 

Mai multe știri de la Australian Open: 

Sorana Cîrstea e în turul 3 la Australian Open! Victorie în două seturi cu Kucova + Adversară de calibru în runda următoare

Tare contra stângacelor! Simona Halep are un bilanț excelent în fața acestor jucătoare

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
347655969058390
Ion Popescu  •  20 Ianuarie 2022, 10:45

Begu a fost eliminata si la simplu si la dublu. Dar prin prezenta pe tablourile principale si prin victoria la simplu a catigat A$, pct.WTA si a urcat in clasamente.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează