SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

JUAN MARTIN DEL POTRO - NOVAK DJOKOVIC » Finală stelară la US Open! Nadal s-a prăbușit în semifinale, dar Djokovic are un adversar incredibil

Foto: Reuters +12   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 septembrie 2018 09:39

FINALA US OPEN. Juan Martin del Potro, 29 de ani și numărul 3 ATP, și Novak Djokovic, 31 de ani și numărul 6 ATP, se vor întâlni duminică seară, de la ora 23:00, în marea finală de la US Open, după ce au trecut în penultimul act de Rafael Nadal, respectiv Kei Nishikori.

Djokovic și Del Potro se vor întâlni pentru a 16-a oară în circuitul ATP, sârbul conducând cu 11-4 la meciuri directe. Cei doi nu s-au mai întâlnit din vara anului trecut, când Nole se impunea în sferturi, la Roma, scor 6-1, 6-4. Djokovic se află în fața celei de-a 23-a finală de Grand Slam din carieră, având în palmares 13 titluri. La acest capitol e depășit numai de Federer (20), Nadal (17) și Sampras (14).

De partea cealaltă, argentinianul se află în fața celei de-a doua finale de Mare Șlem din carieră. Prima după nouă ani de așteptare! În 2009, Del Potro l-a învins tot la Flushing Meadows pe Roger Federer, scor 3-6, 7-6(5), 4-6, 7-6(4), 6-2.

”Nu ne-am întâlnit niciodată într-o finală de Grand Slam. O să fie ceva nou pentru amândoi. Îl respect foarte mult ca om și ca jucător. S-a chinuit mult din cauza accidentărilor, dar este un jucător care face meciuri mari, un jucător uriaș și a arătat asta azi în meciul cu Nadal. Sunt convins că o să iasă un meci pe cinste”
Novak Djokovic

2018 09 07t225923z 364798339 nocid rtrmadp 3 tennis us open

JUAN MARTIN DEL POTRO - Rafael Nadal 7-6(3), 6-2 (ret.)

Argentinianul a obținut primul calificarea, după ce a trecut de Rafael Nadal în semifinale, liderul mondial abandonând când era condus cu 7-6(3), 6-2. Problemele ibericului la genunchiul drept au pus capăt prematur unui meci care, după desfășurarea primului set, părea că are toate șansele să devină un clasic al tenisului.

Del Potro l-a biciuit pe Nadal cu lovituri puternice și a controlat mare parte din meci. Ibericul a avut însă puterea să revină în joc și să salveze două mingi de set în primul act, însă n-a mai avut răspuns la jocul sud-americanului în tie-break. La 2-1 pentru Del Potro în setul secund, Nadal a cerut un time-out medical, acuzând probleme la piciorul drept. Din acel moment, spaniolul și-a pierdut imediat serviciul și a mai câștigat un singur game.

La finalul setului a decis să se retragă după două ore de joc. ”Este foarte dificil pentru mine să renunț înainte de finalul meciului. Dar trebuie să iei o decizie în astfel de cazuri. Era însă mult prea greu, aveam dureri prea mari”, a explicat Nadal la finalul meciului, care s-a retras în premieră la un meci de US Open.

”Nu e cel mai potrivit mod prin care să câștigi un meci. Iubesc să joc împotriva lui Rafa pentru că este cel mai mare luptător din acest sport. Nu îmi place să îl văd suferind în afara terenului. Sunt însă fericit că voi fi din nou în finală. Înseamnă mult pentru mine. Nu mă așteptam să mai joc o finală de Grand Slam la turneul meu preferat. Am cele mai frumoase amintiri aici, când am câștigat în 2009, dar atunci eram doar un copil”
Juan Martin del Potro

2018 09 08t014647z 1377063425 nocid rtrmadp 3 tennis us open

Kei Nishikori - NOVAK DJOKOVIC 3-6, 4-6, 2-6

În cea de-a doua semifinală, Djokovic n-a fost nevoit să se întrebuințeze prea mult în fața lui Nishikori. Japonezul a fost nevoit să facă față unui asediu de aproape două ore și jumătate al sârbului. Nole a început în forță partidă și a făcut rapid primul break, în ciuda opoziției lui Kei, care a revenit în primă fază de la 0-40.

A fost suficient pentru ca sârbul să își treacă în cont primul set. În actul secund, Nishikori putea profita de singurul moment de slăbiciune arătat de sârb de-a lungul meciului. A ratat însă ambele oportunități de break în debutul setului. Nole a zburdat pe teren și a încheiat partida în aproape două ore și jumătate.

Nu știu cum s-a văzut, dar m-am simțit excelent. Cred că am arătat o bună intensitate în joc și foarte mare atenție. Trebuie să îți iasă bine loviturile în fața unui jucător ca Nishikori, care este unul dintre cei mai rapizi din circuit”, a mărturisit Nole la finalul meciului.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
andrei.33
andrei.33  •  08 Septembrie 2018, 16:18
Postat de Nelu Cadis pe 08 Septembrie 2018, 12:20

DACA CONDUCEA EL CU 2-0 LA SETURI SIGUR NU IL MAI DUREA PICIORUL....SE SCARPINA LA FUND SI APOI LA NAS CUM FACE MEREU SI JUCA FINALA

Tu ar trebui sa fi banat pentru prostie.

lapusneanul
lapusneanul  •  08 Septembrie 2018, 13:18
Postat de Nanu Daniel pe 08 Septembrie 2018, 12:37

Prefacatorie marca El Ganador del Furazolidon...Cand vede ca pierde se da accidentat. Tipul asta nu stie sa piarda.

prostea, sunt sigur ca nu ai vazut meciul dar te dai mare specialist..in primul set , la scorul de 4-3 ptr Nadal , deci, PENTRU iberic, a cerut interventia medicului ...i s-a aplicat un bandaj la genunchiul drept...

10207202405083487
Nanu Daniel  •  08 Septembrie 2018, 12:37

Prefacatorie marca El Ganador del Furazolidon...Cand vede ca pierde se da accidentat. Tipul asta nu stie sa piarda.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close