SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

Jucătorii de tenis ar putea intra în grevă!

Andy Murray
Andy Murray

Articol de GSP - Publicat marti, 20 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 20 septembrie 2011 10:49

Britanicul Andy Murray, care a criticat, duminică, incoerenţa calendarului tenisului profesionist, a declarat marţi că dacă ATP nu va face modificări, cei mai buni jucători din circuitul profesionist ar putea intra în grevă.

"Există în mod clar un risc de grevă. Ştiu asta, pentru că am vorbit deja cu jucătorii, unora dintre ei nu le este frică să facă asta. Trebuie să sperăm că nu se va ajunge acolo, însă pot spune că jucătorii se gîndesc", a declarat pentru BBC tenismanul numărul 4 mondial.
Britanicul a adăugat că jucătorii vor relua discuţiile după turneul Masters 1000 de la Shanghai. "Vom începe discuţiile cu ATP şi Federaţia Internaţională de Tenis pentru a vedea dacă putem ajunge la un compromis. Dacă nu va fi posibil acest lucru, atunci vom lua o decizie. Vrem ca unele lucruri să se schimbe. Vrem să se renunţe la cîteva turnee, pentru ca să fie mai puţine pe parcursul unui an, respectiv două sau trei săptămîni mai puţine de joc. Cred că aşa ar fi rezonabil", a spus Murray.

Săptămîna trecută, Murray, care a contribuit cu două victorii la simplu la revenirea Angliei în grupa I a Cupei Mondiale în faţa Ungariei, a criticat dur calendarul profesionist.

Şi spaniolul Rafael Nadal a evocat recent posibilitatea declanşării unei greve, calificînd drept "inacceptabil" faptul că finala turneului US Open este organizată la distanţă de numai cîteva zile de semifinalele Grupei Mondiale a Cupei Davis.

În replică, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Tenis, italianul Francesco Ricci Bitti, a apreciat că Nadal, numărul 2 mondial, şi-a greşit interlocutorul, deoarece ATP "controlează 90 la sută din calendarul competiţional".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
gabryel18
gabryel18  •  20 Septembrie 2011, 13:04

Dora tu habar nu ai despre ce vorbesti: Oboseala nu e un motiv pt care ATP ul iti da invoire. INvoirile se primesc doar pe baza de accidentare , dar si acolo medicii trebuie sa dea un act. Uitate ca la multe turnee sunt jucatori mari care pierd in tur 1-2 pt a putea avea mai mult timp de odihna. Atp ul controleaza jucatorii 24 din 24, multi jucatori declarand ca au fost sunat si la 2-3 noaptea sa confirme unde se afla, zicea nadal la un moment dat ca nici mama lui nu stia unde e dar atp ul stia. Iar daca iuncerci sa i pacalesti esti amendat si suspendat. E dur ceea ce face atp ul si de aceea jucatorii sunt nemultumiti.!

nicolas84
nicolas84  •  20 Septembrie 2011, 11:20

Nu e asa de simplu.

dora
dora  •  20 Septembrie 2011, 11:13

mai multe turnee inseamna mai multi bani. esti prea obosit; atunci nu participi...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează