SPORTURI  »  TENIS  »  WTA BIRMINGHAM

video+foto Simona Halep e în semifinale la Birmingham, după un parcurs perfect!

Simona Halep // foto: Imago +13   FOTO
Simona Halep // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 iunie 2022 19:44 / Actualizat vineri, 17 iunie 2022 21:24

Simona Halep (30 de ani, locul 20 WTA) a învins-o pe britanica Katie Boulter (25 de ani, 141 WTA), scor 6-4, 6-1, și s-a calificat în semifinalele turneului de la Birmingham.

Încurajată de victoriile contra lui Riske și Garcia, localnica Boulter a intrat cu mult tupeu în fața Simonei. A servit precis și a fost extrem de agresivă în raliuri. I-a surâs și șansa în câteva rânduri, mingi plasate pe linie sau influențate de banda fileului. Simona a fost însă de neclintit. 

Simona Halep, în semifinale la Birmingham

Tacticoasă, în ciuda unui procentaj dezastruos al primului serviciu, doar 33%, campioana de la Wimbledon 2019 a așteptat căderea din jocul lui Katie. A forțat exact când a trebuit, la 4-4, apoi a tranșat actul inaugural, după 44 de minute de joc intens. 

2 trofeeare Simona Halep pe iarbă, la 's-Hertogenbosch 2013 și Wimbledon 2019

Setul secund a fost diferit. Boulter și-a pierdut încredere și a greșit tot mai mult, speriată de jocul defensiv perfect al Simonei. Sportiva din Constanța și-a etalat întreg arsenalul, a izbutit câteva passing-uri precise și nu a mai lăsat nimic la voia întâmplării. Halep obține a 10-a victorie consecutivă pe suprafața verde, continuând seria începută la Wimbledon 2019.

A fost un meci foarte dificil, nu m-am simțit prea bine pe teren, dar am luptat până la capăt. M-am chinuit, dar sunt mulțumită. Katie este o jucătoare solidă, nu știam cum va veni mingea. Joacă agresiv, nu ușor contra ei pe iarbă. Nu mă gândesc încă la Wimbledon, sunt aici, e o săptămână minunată. Vreau să mă bucur de tot ce se întâmplă, am niște fani grozavi.
- Simona Halep

Parcursul lui Halep la Birmingham

  • Simona Halep - Lesia Tsurenko (116 WTA) » 6-1, 6-4 
  • Simona Halep - Harriet Dart (106 WTA) » 6-3, 6-2 
  • Simona Halep - Katie Boulter (141 WTA) » 6-4, 6-1

Rezumatul meciului Katie Boulter - Simona Halep 4-6, 1-6

FINAL » Katie Boulter - Simona Halep 4-6, 1-6

1-6, Break, set și meci Halep!
1-5, Game Halep: Simona închide cu un as!
1-4, Break Halep: Simona nu mai lasă nimic la voia întâmplării. Returnează fiecare minge a adversarei și nu mai comite deloc erori.
1-3, Game Halep: Simona se desprinde!
1-2, Break Halep: Cel mai bun game al sfertului de finală. Simona returnează inteligent, în picioarele adversarei, și forțează erorile.
1-1, Break Boulter: Katie returnează extrem de agresiv, prinde linia terenului în două rânduri și recuperează game-ul cedat pe propriul serviciu.
0-1, Break Halep: Simona se impune la finalul unui game lung. Sportiva din Constanța izbutește câteva passing-uri ca în zilele bune și seamănă neîncrederea în jocul adversarei.
A început setul secund!

4-6, Game și set Simona Halep!
4-5, Break Halep: Simona returnează tot mai precis, pune presiune pe serviciul lui Boulter și forțează erorile britanicei.

+9 FOTO

4-4, Game Halep: Simona trece treptat în controlul partidei.
4-3, Game Boulter: Simona este într-o continuă defensivă. Nu reușește să deschidă unghiurile și să intre în controlul raliurilor. 
3-3, Game Halep: Simona pune rar primul serviciu în teren și își îngreunează misiunea.
3-2, Game Boulter: Scenariul primelor minute se repetă. Katie riscă mult cu serviciul, comite și o dublă greșeală, dar revine și trece din nou în avantaj.
2-2, Game Halep: Strategia britanicei e clară: lovește cât de puternic poate în fiecare raliu. Simona nu își pierde cumpătul, se apără excelent și profită de erorile adversarei. 
2-1, Game Boulter: Britanica servește din nou bine.
1-1, Game Halep: Simona are emoții pe propriu serviciul. Boulter returnează agresiv și ratează două oportunități de break.
1-0, Game Boulter: Katie a servit impecabil, game la 0. 

Cele două jucătoare au ieșit la încălzire!

Mai multe știri din tenis: 

Gabriela Ruse, eliminare dramatică la Birmingham!

Țiriac, fascinat de Nadal și de un „NextGen”: „Nici noi, nici copiii noștri nu vom mai vedea așa ceva!” + „Djokovic a comis o greșeală fatală”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
MaxiP
MaxiP  •  17 Iunie 2022, 23:08
Postat de tikitakabarceloona pe 17 Iunie 2022, 19:51

Esti prost daca tii cu altcineva? Este un drept asta, nu o prostie. Ai grija ce vorbesti ca devii jenant

Dacă ții cu un adversar al favoritului majorității și ții neapărat sa o arăți... Nu e chiar semn de inteligenta. Bine, aici nu e vorba de prostie, ci de băgare în seama. Ma îndoiesc ca ești vreun fan al lui Boulter. Iar dacă ești, îmi pare rău că te-a dezamăgit.

Mutulica
Mutulica  •  17 Iunie 2022, 21:43

Nu fiți răi !!

catalynn
catalynn  •  17 Iunie 2022, 20:09

Felicitari Simona, succes in SF! Ar fi superba o finala cu Sorana, sa vezi atunci drama, declaratii, comentarii, etc. ... :-)))

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close