SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Veste-șoc! La 29 de ani, Kiki Bertens și-a anunțat retragerea din tenis: „Mai bine stau acasă”

Kiki Bertens, alături de Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages
Kiki Bertens, alături de Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 iunie 2021 19:08 / Actualizat joi, 17 iunie 2021 10:56

Olandeza Kiki Bertens (29 de ani, locul 20 WTA) a anunțat că se va retrage din tenis la finalul sezonului 2021.

Veste-șoc în tenisul feminin. Kiki Bertens își va încheia cariera la finalul sezonului 2021.

Bertens și-a anunțat decizia în cadrul unei conferințe de presă din Țările de Jos. Sportiva olandeză a enumerat principalele motive: pauza forțată de anul trecut, luată din pricina COVID-19, și problemele persistente pe care le are la tendonul lui Ahile.

Kiki Bertens și-a anunțat retragerea din tenis

Ulterior, Bertens a publicat o postare elocventă pe rețelele de socializare. „Vreau să vă transmit tuturor că am decis ca acest an să fie ultimul din cariera mea. Întotdeauna mi-am cerut maximum, dar rezervorul este destul de gol. Echilibrul dintre munca grea pe care o depun în fiecare zi și satisfacția pe care o obțin la finalul zilei nu mai există

De asemenea, sunt mai mult decât pregătită pentru capitolul care urmează. Următoarele turnee vor avea loc la Eastbourne, Wimbledon și apoi Jocurile Olimpice. După acestea voi decide dacă voi juca restul sezonului, în funcție de cum se va recupera corpul meu. Voi face totul ca să-mi închei cariera în cel mai bun mod cu putință”, a scris Bertens pe Instagram.

Bertens a oferit completări pentru WTA Insider: „Dacă nu ar fi venit COVID, poate aș fi continuat să joc pentru alți doi sau trei ani, nu am idee. Odată ce iei o pauză și corpul trebuie să se obișnuiască din nou cu efortul, devine dificil. 

Acum mă bucur foarte mult să stau acasă, așa că de ce trebuie să ies din nou pe teren și să mă chinui cu condiția fizică, cu accidentarea și cu felul în care mă simt pe teren, când aș putea sta acasă și să mă bucur de timpul petrecut? A venit timpul pentru un nou capitol, îl aștept cu nerăbdare”.

Veste-șoc! La 29 de ani, Kiki Bertens și-a anunțat retragerea din tenis: „Mai bine stau acasă”
Kiki Bertens // foto: Guliver/gettyimages

Kiki Bertens, cea mai de succes jucătoare de tenis din Țările de Jos

În prezent ocupanta locului 20 mondial, Bertens a ocupat a 4-a poziție în clasamentul WTA în cel mai bun moment al carierei (mai 2019). Kiki a câștigat 10 titluri la simplu și la fel de multe la dublu, iar încasările sale din tenis se ridică la 11.573.115 dolari.

Poziția ocupată în mai 2019, 4, o face pe Kiki Bertens cea mai de succes jucătoare olandeză din istoria tenisului feminin.

Cea mai bună performanță a olandezei la un turneu de Grand Slam a venit în 2016, când a ajuns în semifinale la Roland Garros. La Wimbledon a ajuns în sferturi în 2018, la Australian Open în turul 4 (2020) și la US Open în turul 3 (2018 și 2019).

Mai multe știri din tenis:

Simona Halep e gata pentru sezonul de iarbă și anunță: „Îmi doresc să câștig din nou la Wimbledon!”

Surpriză majoră la Noventi Open » Roger Federer, de 10 ori campion la turneul din Halle, eliminat în turul 2!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
enigmaticul
enigmaticul  •  17 Iunie 2021, 09:23

Foarte bine, nu ca tipa aceea ***, care la 40 ani crede că mai câștigă trofee, ”omorând câte o broască” la fiecare pas care-l face pe teren!! Fata asta, dacă se retrage, înseamnă că își cunoaște limitele!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

hashtag_truth
hashtag_truth  •  17 Iunie 2021, 05:38

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

last_moromete
last_moromete  •  17 Iunie 2021, 00:03
Postat de dubluv pe 16 Iunie 2021, 21:02

Bertens s-a accidentat la calcaiul lui Ahile? Bine ca nu s-a accidentat la calcaiul ei. Cui ii pasa de Ahile?

Dacă se retrage și Ahile?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează