SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Kim Clijsters a fost convinsă de o româncă să revină în circuitul profesionist: „Am jucat câteva seturi cu ea și am bătut-o! Am realizat că încă pot”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 septembrie 2019 17:30

Belgianca Kim Clijsters (36 de ani) a anunțat că va reveni în circuitul profesionist în 2020. Sorana Cîrstea (29 de ani, 95 WTA) a avut un rol esențial în luarea deciziei.

„Sorana Cîrstea s-a antrenat de câteva ori cu fostul meu antrenor, Carl Maes, pe terenurile academiei mele din Belgia. La un moment dat am jucat câteva seturi cu ea și eu am fost cea care a câștigat. Am reușit să înving, chiar dacă am mai multe kilograme în plus și nu am mai participat la competiții de mulți ani. Am realizat că trebuie să îmi mai acord o șansă și să revin pe teren”, a declarat Kim Clijsters pentru pentru WTA Insider. 

Kim Clijsters revine după 7 ani

Kim Clijsters s-a retras din circuit după US Open 2012, dar a fost convinsă să facă un pas uriaș. Mamă a trei copii, belgianca e de părere că mai are multe de oferit tenisului și va concura în circuitul profesionist în 2020.  

„Nu simt că am ceva de demonstrat cuiva. E o provocare pentru mine.Am încercat să stau aproape de el pe cât posibil, am ajutat la încălzirea jucătorilor, doar pentru a simți racheta. Pasiunea încă există, întrebarea este dacă mai sunt capabilă să joc la nivelul pe care mi-l doresc”, a declarat Clijsters pentru WTAtennis. 

Clijsters a devenit profesionistă în anul 1997 și a ajuns pe prima treaptă a clasamentului mondial 6 ani mai târziu. Primul trofeu de Mare Șlem obținut a fost la US Open, în 2005. După retragerea din 2012, belgianca și-a deschis o academie de tenis. 

4 titluri de Mare Șlemare Kim Clijsters în palmares (Australian Open 2011 și US Open 2005, 2009, 2010)

Vezi și:

VIDEO // Simona Halep și-a anunțat participarea la Kremlin Cup » Ce urmează pentru româncă

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (19)
visinu
visinu  •  19 Septembrie 2019, 17:30
Postat de Lengyel Adrian pe 19 Septembrie 2019, 14:02

Articolul este despre tenis nu despre sex...

Daca vrei sa vezi tenis te uiti la masculin.

visinu
visinu  •  19 Septembrie 2019, 17:29
Postat de Andreea Irimia pe 19 Septembrie 2019, 08:50

:)) nu te cred :))) asta a fost cel mai bun raspuns al tau? cum ii pasa cat de "hot" esti daca nu esti in stare sa castigi 3 meciuri pe an ?

Trebuia sa aiba mult mai multi bani. Ce, Kurnikova juca ceva? Sau Bouchard, nici aia nu mai joaca de mult dar fac bani cu carul.

visinu
visinu  •  19 Septembrie 2019, 17:29

Trebuia sa aiba mult mai multi bani. Ce, Kurnikova juca ceva? Sau Bouchard, nici aia nu mai joaca de mult dar fac bani cu carul.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează