SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Kim Clijsters e din nou în finala de la US Open!

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 septembrie 2010 00:00

Kim Clijsters s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în finala turneului de Grand Slam de la US Open, unde o va întîlni pe Vera Zvonareva (Rusia).

 

După ce anul trecut, Kim Clijsters s-a impus la US Open, fiind cel de-al treilea turneu la care participa de la revenirea în circuitul profesionist, belgianca este aproape să-şi păstreze trofeul. Favorita numărul doi a învins-o în semifinale pe Venus Williams (SUA), cap de serie numărul trei, cu 4-6, 7-6 (2),  6-4 şi va juca în ultimul act al competiţiei cu Vera Zvonareva (Rusia, 7) care a trecut de Caroline Wozniacki (Danemarca), principala favorită.

"Bineînţeles, să ajung în finală înseamnă foarte mult pentru mine, îmi dă şansă să-mi apăr trofeul cîştigat anul trecut. Este o oportunitate foarte bună", a declarat Kim Clijsters la finalul meciului.

În primul set, Venus a reuşit să facă un break la scorul de 3-3 care a fost decisiv pentru stabilirea celei care avea să preia conducerea. Însă Kim Clijsters, care a învins-o şi anul trecut pe cea mai mare dintre surorile Williams în optimile de finală, a revenit spectaculos şi a întors partida în favoarea sa.

Cu un prim serviciu îmbunătăţit, belgianca a preluat conducerea în setul doi, 3-0, dar Venus nu a cedat uşor şi a egalat situaţia, 3-3. A urmat din nou ofensiva lui Kim care s-a aflat în situaţia de servi pentru set la scorul de 5-3, însă, din cauza unor erori neforţate, americanca a făcut rebreak şi s-a ajuns la tie-break. Clijsters a dominat autoritar şi s-a impus cu 7-2, după ce a condus cu 4-0.

În setul decisiv, Kim Clijsters s-a aflat de mai multe ori în avantaj, dar Venus a reuşit de fiecare dată să restabilească echilibrul pînă la scorul de 5-4, cînd aflată în postura de a servi pentru meci şi pentru calificarea în finală, belgianca nu a mai făcut nici o greşeală şi, cu un backhand cîştigător, a încheiat partida.

În ultimele două întîlniri dintre Kim Clijsters şi Vera Zvonareva, rusoaica s-a impus de fiecare dată, atît în sferturile de finală de la Wimbledon, cît şi la Montreal, pe hard.

"Este o jucătoare foarte bună. Am pierdut ultimele două partide în faţa ei. Va fi o luptă strînsă", a declarat Clijsters.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
vera_rapid
vera_rapid  •  11 Septembrie 2010, 16:05

wozniaki era cea mai slaba jucatoare din cele 4 semifinaliste, deci mi se pare logic ca a pierdut. Daneza nu joaca decat defensiv si jocul ei e destul de plictisitor. Si in ultima vreme mi se pare ca ifosele i s-au cam urcat la cap. Parerea mea e ca si in anul acesta Kim o sa iasa campioana, desi si Zvonareva joaca foarte bine!

makero
makero  •  11 Septembrie 2010, 11:18

CUMMMMMMMMMM NU E IN FINALA WOZNIACKI?????????ASTA SIGUR E TRUCAJ,ARBITRI E DE VINA SAU A UMBLAT KIM LA BOTTONE :).

Vezi toate comentariile (2)
Comentează