SPORTURI  »  TENIS  »  RETRAGERE

Fostul lider WTA se retrage pentru a 3-a oară din tenis: „Mă gândesc de ceva timp la asta”

Kim Clijters
Foto: wta.tenis
Kim Clijters Foto: wta.tenis

Articol de GSP - Publicat marti, 12 aprilie 2022 17:11 / Actualizat marti, 12 aprilie 2022 18:15

Kim Clijsters (38 de ani), fost lider mondial și multiplă campioană de Grand Slam, a decis să se retragă din nou din tenis.

Jucătoarea belgiană este la a treia retragere, după cele din 2003, respectiv 2012. Clijsters a decis să renunțe din nou la cariera sportivă pentru a petrece mai mult timp alături de cei 3 copii.

„Da, mă gândesc de ceva timp la asta. Încă îmi place să lovesc mingea. Cu programul meu, trei-patru zile de antrenament erau suficiente pentru a-mi ține ritmul sub control, dar cu siguranță nu era suficient ca să joc la turnee.

Dacă aș fi ales să joc în Australia, aveam nevoie de 3-4 săptămâni dedicate tenisului. Acest lucru nu mai este posibil în această etapă a vieții noastre de familie”, a declarat aceasta potrivit WTA.

Kim Clijsters este la a 3-a retragere din tenis

Nu e pentru prima dată când belgianca își anunță retragerea din tenis. A făcut-o pentru prima dată în 2007, pe vremea când avea 23 de ani.  Atunci, motivul a fost tatăl său, care se afla într-o stare gravă de sănătate.

Aceasta a revenit doi ani mai târziu în tenis, câștigând US Open. Și-a apărat trofeul anul următor, adăugând în palmares și Australian Open, după o victorie cu Na Li.

S-a retras din nou în 2012 pentru a fi alături de copii, însă 7 ani mai târziu, în 2019, a revenit în circuit. Din cauza pandemiei de Covid-19, belgianca a jucat numai 5 meciuri, ultimul fiind la Indian Wells anul trecut, când a pierdut în fața Katerinei Siniakova.

Clijsters, 4 titluri de Grand Slam în carieră

Clijsters este una dintre cele mai titrate tenismene. Aceasta a câștigat 41 de titluri în carieră, dintre care 4 de Grand Slam. Aceasta a triumfat la US Open în 2005, 2009 și 2010 și la Australian Open în 2011.

Are două titluri de Grand Slam și la dublu, acolo unde a câștigat Roland Garros și Wimbledon în 2003.

Citește alte știri din tenis:

Rafael Nadal nu va evolua nici la Barcelona » Ibericul este deținătorul trofeului
ATP
Rafael Nadal nu va evolua nici la Barcelona » Ibericul este deținătorul trofeului
Schwartzman, scandal cu arbitrul la Monte Carlo » A țipat secunde în șir la oficial după o decizie care l-a nemulțumit
ATP MONTE CARLO
Schwartzman, scandal cu arbitrul la Monte Carlo » A țipat secunde în șir la oficial după o decizie care l-a nemulțumit

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează